Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αίγυπτος: Συνελήφθησαν δύο Ισλαμιστές πολιτικοί ηγέτες

Αποκεφαλίστηκε η «Μουσουλμανική Αδελφότητα»

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας διεξήγαγαν επιδρομές εναντίον των Ισλαμιστών κατόπιν εντολής των αρχών, όπως μετεδόθη από το σταθμό «Αλ Χαγιάτ».

Στο Κάιρο και στην Γκίζα συνελήφθησαν δύο πολιτικοί ηγέτες της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας», ο  Μουχάμαντ αλ Μπελτάγκι και ο Ισάμ αλ Άρια.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε την παραμονή των προγραμματισμένων για την Παρασκευή 23 Αυγούστου αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Οι Ισλαμιστές ηγέτες προέτρεψαν επίμονα τους υποστηρικτές τους να κατέβουν στους δρόμους και να λάβουν μέρος στην διαδήλωση «Παρασκευή εκατομμύρια μάρτυρες». 

Εξοργισμένοι από την απώλεια της εξουσίας από τους ηγέτες της αιγυπτιακής «αδελφότητας» προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την απελευθέρωση από τη φυλακή του πρώην προέδρου της Αιγύπτου , Χόσνι Μουμπάρακ, για να προκαλέσουν νέο κύμα βίας στη χώρα.

«Αυτό το σχέδιο είναι καταδικασμένο σε αποτυχία, διότι οι αρχές διατηρούν υπό έλεγχο την κατάσταση στην πρωτεύουσα», δήλωσε ο τοπικός αναλυτής Σαμίχ Έιντ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» καταστράφηκε και δεν είναι σε θέση να ανακτηθεί μετά από το σοκ που υπέστη. Η σύλληψη του αλ Μπελτάγκι και του αλ Άρια, δύο δυναμικά στελέχη στις τάξεις της ηγεσίας της, στην ουσία αποκεφάλισε την κίνηση, είπε.

Στο Κάιρο η απαγόρευση της κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει, αναφέρει το Itar Tass.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου