Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Άσκηση τεραστίων διαστάσεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Τη μεγαλύτερη κοινή αεροναυτική άσκηση που διεξήχθη ποτέ στην περιοχή της Ανατολικης Μεσογείου θα πραγματοποιήσουν Ελλάδα Κύπρος και Ισραήλ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, μεταξύ των σεναρίων θα περιλαμβάνεται και αυτό της προστασίας της Κυπριακής ΑΟΖ.

Βασικά σενάρια της άσκησης θα είναι η γεφύρωση των τριών εναέριων χώρων Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ σε πλήρες επιχειρησιακό περιβάλλον, δηλαδή θα υπάρξουν και ασκήσεις που θα διεξαχθούν με πραγματικά πυρά.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Σίγμα μεγάλο μέρος της άσκησης θα διεξαχθεί νοτίως της
Κρήτης μέχρι και τα οικόπεδα 10-11-και 12 και θα περιλαμβάνει ανεφοδιασμό Ελληνικών και Ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών εν πτήση αλλά και ταυτόχρονη εχθρική αντίδραση.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ επαναφέρει σήμερα το αίτημα που υπέβαλε στη Λευκωσία η Ρωσική κυβέρνηση όπως στο πλαίσιο επικαιροποίησης της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, πέραν των διευκολύνσεων σε πολεμικά πλοία, να χρησιμοποιεί και την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο για τα πολεμικά της αεροσκάφη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται επιφυλακτικό έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου και έχει ήδη διαβιβάσει τις θέσεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα όπως όλα δείχνουν θα τεθεί επί τάπητος και θα ξεκαθαρίσει όταν και εφόσον πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα.

http://www.sigmalive.com/news/local/60737#sthash.TW0R6a3p.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου