Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Είμαστε χώρα τυφλών, κωφαλάλων, αναπήρων και αντιστασιακών


Είμαστε χώρα τυφλών, κωφαλάλων, αναπήρων και αντιστασιακών. Διότι μετά τη Ζάκυνθο, τη Χίο, την Κάσο, τώρα και η Αιτωλοακαρνανία μπαίνει στο χάρτη των «μαϊμού» αναπήρων που έπαιρναν επί χρόνια συντάξεις αν και δεν ήταν ποτέ ανάπηροι. Οι τυφλοί είδαν το φως τους και οι ανάπηροι σηκώθηκαν και περπάτησαν. Στην Αιτωλοακαρνανία διαπιστώθηκε ότι το 27,38% των επιδοματούχων τυφλότητας λάμβανε το επίδομα παράνομα, ενώ δύο στους 10 (20,45%) από τους πολίτες που λάμβαναν επίδομα κωφαλαλίας αποδείχθηκε πως δεν το δικαιούνταν. Τα ποσοστά αυτά μπορεί να αυξηθούν καθώς πολλοί ανάπηροι δεν πήγαν να απογραφούν.
Την ίδια στιγμή το ΙΚΑ αναμένεται να γλιτώσει 130 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις που έδιναν σε πεθαμένους και τώρα που ήρθε η κρίση και τα σάρωσε όλα, αποκαλύφθηκαν.
Επρεπε να έρθει η τρόικα για να αναστηθούν οι πεθαμένοι ή να ακούσουν οι κωφάλαλοι; Επρεπε να
διαλυθεί η ελληνική κοινωνία για να αντιληφθεί το πολιτικό σύστημα ότι είχε στηθεί ένας χορός εκατομμυρίων με συντάξεις μαϊμού;
Ασφαλώς το κόλπο που επί χρόνια αποστερούσε εκατομμύρια ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, έγινε ερήμην εκατοντάδων χιλιάδων τίμιων πολιτών. Ομως, έγινε και με την ευθύνη δεκάδων πολιτικών, βουλευτών, υπουργών, στελεχών της δημόσιας διοίκησης οι οποίοι έτσι εξαγόραζαν ψήφους. Εδιναν συντάξεις σε όποιον τις ζητούσε επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ας ψάξουν επίσης οι αρμόδιοι φορείς το πάρτι που έχει γίνει με τους «αντιστασιακούς». Ανθρωποι που ήταν 8 και 10 χρονών και μπορεί να μετέφεραν ψωμί στους αντιστασιακούς το 1940, έκαναν αιτήσεις (κυρίως επί ΠΑΣΟΚ) και πήραν συντάξεις. Κι άλλοι, επειδή η γερμανική σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι τους, δήλωσαν αντιστασιακοί ακόμη κι αν κάθονταν στον καναπέ τους σπιτιού τους.
Φαίνεται ότι η κρίση ξύπνησε το πολιτικό σύστημα και φαίνεται να υπάρχει μια αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αποκαλύψει το σαθρό αυτό σύστημα.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου