Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Οι μισοί Βρετανοί τουρίστες στην Κύπρο πίστευαν ότι είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα

Ευτυχώς που δεν φτάνουν στον προορισμό των διακοπών τους ακολουθώντας κάποιο χάρτη. Γιατί ένας Θεός ξέρει πού θα κατέληγαν οι Βρετανοί τουρίστες! Σίγουρα πάντως όχι εκεί που θα είχαν αποφασίσει, καθώς όπως απέδειξε μία έρευνα, οι συγκεκριμένοι έχουν ένα γεωγραφικό... μπάχαλο στο μυαλό τους. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως οι μισοί από αυτούς που παραθέρισαν στην Κύπρο, πίστευαν ότι είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα!


Μία ταξιδιωτική εταιρεία της Βρετανίας αποφάσισε να κάνει το συγκεκριμένο τεστ γεωγραφικών
γνώσεων στους πελάτες της και τα αποτελέσματα ήταν ξεκαρδιστικά. Οπως αναφέρει η Daily Mail, όταν ζητήθηκε από τους τουρίστες να δείξουν σε χάρτη πού είχαν κάνει διακοπές, αποκαλύφθηκε πως μάλλον οι περισσότεροι έλειπαν από τα μαθήματα γεωγραφίας.

Το 53% εκείνων που έκαναν βόλτες στις παραλίες της Κύπρου, πίστευαν ότι βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η οποία επίσης... μετακόμισε στο χάρτη. Από τους Βρετανούς που τίμησαν τη χώρα μας στις διακοπές τους, το 29% έδειξαν στο χάρτη τη Γαλλία!

Δεν είμαστε οι μόνοι. Η γεωγραφική θέση της Γαλλίας φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ελκυστική, καθώς αυτή έδειξαν οι περισσότεροι από εκείνους που έκαναν διακοπές στην Ισπανία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία! Υπάρχουν και χειρότερα βέβαια, το 49% που «εντόπισε» την Τουρκία στη θέση της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου