Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Δύο εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΛΓΑ είναι στο Νομό Καβάλας από χθες

Δύο εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΛΓΑ είναι στο Νομό Καβάλας από χθεςΜε ένα σύντομο, άχρωμο και άοσμο δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες το πρωί ο ΕΛΓΑ ενημέρωσε ότι για δύο μέρες θα βρίσκονται στο Νομό Καβάλας εκπρόσωποι της διοίκησης του. Περιοδεύουν στο Νομό, δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές που επλήγησαν από το μπουρίνι αρχές του μήνα. Αποφεύγουν τις πολλές συναντήσεις, δεν δημοσιοποίησαν το ακριβές πρόγραμμα τους, ούτε καν ενημέρωσαν τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη που ουσιαστικά προκάλεσε αυτή τη περιοδεία. Παρόλα αυτά εντοπίστηκαν χθες το πρωί στο Δημαρχείο της Χρυσούπολης να συζητούν με τον Σάββα Μιχαηλίδη. Αναγνώρισαν ότι υπάρχει ιδιαιτερότητα ως προς τις ζημιές στα ακτινίδια,
συμφώνησαν ότι οι δενδροκαλλιέργειες που κι αυτές επλήγησαν από το χαλάζι της 6ης Αυγούστου είναι πιθανό να έχουν πρόβλημα και την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.
Εντύπωση προκαλεί η στάση των δύο εκπροσώπων του ΕΛΓΑ. Αντί να ενημερώσουν τους αγρότες, αντί να ενημερώσουν τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Νομού, αντί η επίσκεψη τους στη Καβάλα να γίνει αφορμή περισσότερων επαφών και συναντήσεων, αυτοί προσπαθούν να περάσουν στο ντούκου. Μάλλον για να αποφύγουν τις διαμαρτυρίες ή και τις πιέσεις για δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις. Αναλυτικά σελίδα 7.
*Την Δευτέρα στις 9 το πρωί στο ΚΑΠΗ της Πετροπηγής ο Δήμος Νέστου οργανώνει σύσκεψη φορέων με θέμα την δίκαιη αποζημίωση των αγροτών από τις καταστροφές που προκάλεσε αρχές του μήνα το γνωστό μπουρίνι. Στη σύσκεψη κλήθηκαν οι 4 βουλευτές του Νομού Καβάλας. 
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου