Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Δεν πρόκειται να γίνει άλλη μετακίνηση εκπαιδευτικών, δήλωση υφυπουργού παιδείας


Σε συνέντευξη που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γκιουλέκα για το θέμα της διαθεσιμότητας τόνισε τα εξής:
Να μείνουμε στο θέμα της διαθεσιμότητας, οι εκπαιδευτικοί φοβούνται ότι η απόφαση της κινητικότητας ουσιαστικά σημαίνει και την απόλυσή τους.
Κ. Γκιουλέκας: Να σας πω ξεκάθαρα, από αυτούς τους 2.000 ανθρώπους από το Υπουργείο Παιδείας, πάνω από το 55%, δηλαδή, πάνω από 1.100 – 1.150 ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται στα ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα, δηλαδή δίδασκαν αυτό το γνωστικό αντικείμενο, πρόκειται να πάνε στο Υπουργείο Υγείας. Κατά τη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, «κλείδωσε» αυτό το θέμα
και το σύνολο των ανθρώπων που δίδασκαν γνωστικά αντικείμενα από το χώρο της Υγείας μετακινούνται στο υπουργείο Υγείας…
Από την άλλη πλευρά, ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα συνεχίσουν να απασχολούνται στην κατάρτιση των παιδιών που ήδη σπουδάζουν στις ειδικότητες που καταργήθηκαν μέχρι τα παιδιά αυτά να πάρουν το απολυτήριό τους.
Επαναλαμβάνω ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άνθρωποι που βρίσκονται στο στάδιο της μετακίνησης , θα πάνε σε άλλες θέσεις.
Πόσοι θα περάσουν την «πόρτα εξόδου» τελικά;
Κ. Γκιουλέκας: Για την «πόρτα εξόδου», σας λέω, ότι αυτή την στιγμή παλεύουμε να μην υπάρξει, εάν είναι δυνατόν, ούτε ένας ο οποίος θα την περάσει. Παλεύουμε, να είναι ένας ελάχιστος αριθμός ή ένας μηδαμινός αριθμός. Αυτή είναι η τεράστια προσπάθεια που γίνεται…
Για το τι ζητάει η τρόικα, λένε ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο ακόμη για αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών που ίσως τελικά χρειαστεί να τεθούν σε διαθεσιμότητα
Κ. Γκιουλέκας: Να σας ξεκαθαρίσω και να διαβεβαιώσω κάτι σε όλους όσους μας ακούν αυτή την στιγμή. Μιλάμε για περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αυτό το οποίο συζητούμε τώρα, είναι το τελευταίο μέτρο κινητικότητας που αφορά σε εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μετακινηθεί άλλος εκπαιδευτικός. Αυτό είναι απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται . Απόφαση που λήφθηκε με τον Πρωθυπουργό και έχει «κλειδώσει». Δεν υπάρχει περίπτωση – και θέλω να το τονίσω, ότι οι εκπαιδευτικοί της χώρας θα πρέπει να είναι ήσυχοι. Δεν πρόκειται να τεθεί σε κινητικότητα κανένας άλλος εκπαιδευτικός από εδώ και μπρός. Το υπουργείο Παιδείας, σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς, συνέβαλε με τον μέγιστο αριθμό και σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να γίνει άλλη μετακίνηση εκπαιδευτικών.
http://www.diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου