Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Α' Κουρδική Εθνοσυνέλευση


 Οι Kemal Kerküki, Ronahi Serhat και Sadi Pira στη συνέντευξη τύπου, στην Ερμπίλ
Τελικώς, μετά από αντιδράσεις, αναβολές και προβλήματα, η Επιτροπή Προετοιμασίας της Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης, σήμερα, με ειδική συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Ερμπίλ, ανακοίνωσε την ημερομηνία και ορισμένες λεπτομέρειες της διεξαγωγής της Α'  Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γραμματείας της  Επιτροπή Προετοιμασίας της Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης, οι εργασίες της Εθνοσυνέλευσης θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, από 15 μέχρι 17 Σεπτεμβρίου, ενώ θα συμμετέχουν 600 αντιπρόσωποι κουρδικών κομμάτων και κοινοτήτων από όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν, καθώς και 300 παρατηρητές από ολόκληρο τον κόσμο.
Στη συνέντευξη τύπου, που συμμετείχαν τα μέλη της Γραμματείας της  Επιτροπή Προετοιμασίας της Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης Ronahi Serhat, Kemal Kerküki και Sadi Pira, καταδικάστηκε η απόφαση του δικαστηρίου της Δανίας, που οδήγησε στο κλείσιμο τους δορυφορικούς τηλεοπτικούς σταθμούς MMC, Nuçe TV και Roj Tv, οι οποίοι πρόσκεινται στο ΡΚΚ.
Όσον αφορά την εκπροσώπηση των Κούρδων στην Εθνοσυνέλευση, ανακοινώθηκε ότι το 10% των συνέδρων θα είναι από τη νεολαία, το 10% θα είναι σημαντικές προσωπικότητες, το 35% εκπρόσωποι μαζικών οργανώσεων και το υπόλοιπο 45% εκπρόσωποι κομμάτων από όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν.
Σε όλες τις κατηγορίες θα ισχύσει η αρχή της εκπροσώπησης των γυναικών σε ποσοστό 40% επί των συνέδρων.
Στα πλαίσια της Επιτροπής Προετοιμασίας της Εθνοσυνέλευσης λειτούργησαν οι εξής οκτώ Επιτροπές:
  • Κοινών Αρχών
  • Στρατηγικής Δημοκρατικής Επίλυσης του Κουρδικού Ζητήματος
  •  Πολιτικής και Διπλωματίας
  • Ελεύθερης Κοινωνίας (Επιτροπές Γυναικών, Νεότητας, Παίδων, Πολιτικής Οργάνωσης)
  • Πολιτισμού-Γλώσσας-Τέχνης-Διανόησης
  • Οικονομίας-Οικολογίας
  • Νόμιμης Άμυνας (Ήρωες του πολέμου, πολιτικοί κρατούμενοι)
  • Τύπου και ΜΜΕ
  • Μοντέλου Εθνοσυνέλευσης
Οι εκπρόσωποι της Γραμματείας τόνισαν ότι η Εθνοσυνέλευση Ενότητας του Κουρδικού Έθνους δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε χώρας ή λαού και ότι ο βασικός της στόχος της είναι η εξασφάλιση της ενότητας μεταξύ των Κούρδων και η δημοκρατική συνεννόηση με τους γειτονικούς αλλά και με όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου