Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Επικίνδυνα παιχνίδια με τις καταθέσεις παίζει η κυβέρνηση. Ζήτησε καταγραφή από τις τράπεζες.



euro webΕνεργοποιώντας ένα νόμο του 2009, ζήτησε με μία ακόμη, από τις χιλιάδες ΠΟΛ, το ΥΠΟΙΚ. από τις τράπεζες να του δώσουνε στοιχεία για το ποιοί ελεύθεροι επαγγελματίες και ποιές εταιρείες διακινούν μεγάλα ποσά.
Έτσι εκτός από την ενημέρωση που παίρνει απλό τις τράπεζες το ΥΠΟΙΚ για κατάθεση ή ανάληψη μετρητών  πάνω από 15.000 ευρώ, τώρα θέλει να μαθαίνει και αθροιστικά, ποιός ελεύθερος  επαγγελματίας έκανε ανάληψη  σε μετρητά, ή κατέθεσε σε μετρητά. πάνω από 200.000 ευρώ συνολικά μέσα σε ένα χρόνο, ξεκινώντας από το 2011.
Για τις εταιρείες (νομικά πρόσωπα) το ποσό είναι 300.000 ευρώ.
Η αιτιολογία είναι και πάλι η φοροδιαφυγή, αλλά αυτό είναι ανοησία, αφου κανείς δεν αφήνει τα
χρήματά του στις υπό διάλυση τράπεζες, ειδικά μετά από αυτό που έγινε στην Κύπρο και όλοι τα πηγαινοφέρνουν, με αποτέλεσμα όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις, ακόμη και οι μικρές, να πιάνουν το όριο που ορίσθηκε.
Έτσι όμως θα δει το υπουργείο τι χρήματα θα μπορούσαν να είναι στις τράπεζες και δεν είναι.
Υπόψη ότι όλες οι πληρωμές, γίνονται ούτως ή άλλως μέσω τραπέζης, είτε με επιταγή, είτε με μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό.
Τι το ενδιαφέρει το ΥΠΟΙΚ αν τα χρήματα ήταν , "παρκαρισμένα στην τράπεζα ή όχι::::::
Τι το ενδιαφέρει το ΥΠΟΙΚ αν ο επιχειρηματίας τα αφήνει στην τράπεζα, ή αν τα κάνει ανάληψη και τα κρύβει στο πηγάδι της αυλής του (αστεϊσμός) μέχρι να τα ξαναχρειαστεί για  πληρωμή μέσω τραπέζης οπότε και τα ξαναπηγαίνει στην τράπεζα;;;;
Αυτά μας βάζουν σε σκέψεις όχι καλές.
Το εφιαλτικό σενάριο θα έρθει αν βγει κάποια ΠΟΛ που να λέει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν υποχρεωτικά το ταμείο τους στην τράπεζα.
Εφόσον ορισθεί κάτι τέτοιο, πάμε για κούρεμα καταθέσεων.
Το δε τυχόν κούρεμα καταθέσεων των εταιρειών θα φέρει την απόλυτη ανεργεία αφού θα κλείσουν όλες.
Kάποιοι παίζουν  με τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου