Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Επικοινωνία Σαμαρά-Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Επικοινωνία Σαμαρά-Αναστασιάδη για το Κυπριακό Στην Ατζέντα της συζήτησης Σαμαρά-Ομπάμα βρέθηκε και το Κυπριακό. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι σε μια περιοχή με προκλήσεις και δυσκολίες και μπορεί να παίξει σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο και να δώσει λύσεις στα προβλήματα μεταξύ των οποίων και αυτό της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο Α. Σαμαράς ανέφερε ότι «υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας και θα συνεργαστούμε για αυτό», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι στη χώρα μας υπάρχουν τεράστια ενεργειακά αποθέματα, στο τρίγωνο Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ. «Εμείς προσπαθούμε να ευθυγραμμίσουμε τις συνέργειες
συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», σημείωσε.

Οι τοποθετήσεις των δύο ηγετών εδράζονται σε στέρεο έδαφος. Τούτο προκύπτει από την υπογραφή τριμερούς μνημονίου κατανόησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για ενεργειακά ζητήματα με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη να εκπροσωπεί την ελληνική πλευρά καθώς επίσης και από την πρόσφατη ενημέρωση του υπουργού εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου στην αρμόδια επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής, όπου είχε σημειώσει την ιδιαίτερη σημασία που έχει για το Κυπριακό η συνέχιση των ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή της κοινής ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

Ως εκ τούτο αμέσως μετά την έξοδό του από το Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για τη σχετική συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου