Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Οι οπαδοί του Μόρσι καίνε κοπτικές εκκλησίες - Το αιματοκύλισμα συνεχίζεται

To μένος τους και το μίσος τους για τον Χριστιανισμό επιβεβαίωσαν οι ισλαμιστές οπαδοί του Μόρσι αφού εν μέσω των διαδηλώσεων για την αποκατάσταση του ισλαμιστή προέδρου δεν παρέλειψαν να κάψουν και τρεις κοπτικές εκκλησίες, δείχνοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει όλη η Αίγυπτος αλλά μόνο όσοι ασπάζονται τα πιστεύω τους.
Οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι πυρπόλησαν τρεις κοπτικές εκκλησίες στην κεντρική Αίγυπτο, έπειτα από την επιχείρηση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας για την διάλυση των συγκεντρώσεων στις πλατείες Νάχντα και Ραμπάα αλ-Αλαουίγια στο Κάιρο. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δύο χριστιανικές εκκλησίες δέχθηκαν επίθεση και πυρπολήθηκαν από διαδηλωτές στην επαρχία της Μίνια.
Το κίνημα της κοπτικής νεολαίας Youth Maspero Union επιβεβαίωσε τις
πληροφορίες για τις επιθέσεις εναντίον των δύο εκκλησιών, κατηγορώντας του Αδελφούς Μουσουλμάνους για «πόλεμο αντιποίνων κατά των κοπτών».
Στην περιοχή της Μίνια, όπου κατοικεί πολυπληθής κοπτική κοινότητα, συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους διαδηλωτές, που απέκλεισαν δρόμους και πυρπόλησαν λάστιχα αυτοκινήτων.
Πριν ο στρατός προλάβει να τους διαλύσει, πρόλαβαν και έκαψαν εκκλησίες στην Minya όπως μετέδωσε πριν απο λίγο και το Russia Today.
Στην πόλη Σοχάγκ, που βρίσκεται νοτιότερα, ισλαμιστές διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mena.
Η ηγεσία της Κοπτικής Εκκλησίας υποστήριξε την απομάκρυνση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό. 
Ο πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος ΙΙ εμφανίσθηκε μαζί με τον μεγάλο ιμάμη του πανεπιστημίου αλ Αζχαρ στο πλευρό του στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι κατά την ανακοίνωση της αποπομπής του Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου. 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προέβει σε δηλώσεις.
«Μας προκαλούν λύπη και ιδιαίτερη ανησυχία τα κρούσματα βίας, πόλωσης και αντιπαράθεσης που σημειώνονται στη φίλη και γειτονική χώρα της Αιγύπτου.
Είναι ανάγκη, αυτές τις κρίσιμες ώρες, όλες οι πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που υπονομεύουν τη δυνατότητα συνεννόησης και συντεταγμένης δημοκρατικής πορείας.
Ιδιαίτερα μας ανησυχούν πληροφορίες περί συγκρούσεων μεταξύ οπαδών διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων και επιθέσεων που έχουν δεχθεί Χριστιανικοί ναοί.
Είναι μεγάλη ευθύνη όλων να αποφευχθεί ο εμφύλιος σπαραγμός, να μη συρθεί η φίλη γειτονική μας χώρα σε μία ανοικτή σύγκρουση , να επικρατήσει η σύνεση και ο διάλογος, προκειμένου να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί.
Η Πρεσβεία μας και οι Προξενικές μας Αρχές στην Αίγυπτο βρίσκονται σε εγρήγορση και σε συνεχή επαφή με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και με φορείς της Ελληνικής Παροικίας».
Ανεβαίνει ώρα με την ώρα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις μάχες που μαίνονται μεταξύ στρατού και ισλαμιστών στην Αίγυπτο. Αν και ο ακριβής αριθμός των νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος τουλάχιστον 124 οπαδοί του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώθηκαν σήμερα στη μία από τις δύο πλατείες του Καΐρου. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έρχονται από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος μέτρησε τα πτώματα σε τρία αυτοσχέδια νεκροτομεία.
Ο απολογισμός αυτός, από την πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, το γενικό επιτελείο των διαδηλωτών οι οποίοι την κατέλαβαν και την ελέγχουν εδώ και ένα μήνα, δεν λαμβάνει υπόψη ενδεχόμενους νεκρούς στην άλλη πλατεία που είχαν καταλάβει οι οπαδοί του Μόρσι στο Κάιρο, την πλατεία Νάχντα, ούτε αυτούς από τις συγκρούσεις που σημειώνονται στη χώρα. Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.200 νεκρούς και 10.000 τραυματίες – αριθμοί οι οποίοι είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.
Εξάλλου αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Σουέζ όταν οπαδοί του Μόρσι προσπάθησαν εκεί να καταλάβουν ένα κυβερνητικό κτίριο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα τεθωρακισμένο όχημα πυρπολήθηκε στη διάρκεια της προσπάθειας να καταληφθούν τα γραφεία του επαρχιακού κυβερνήτη. 
Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Αίγυπτο η προεδρία της χώρας, την ώρα που το λουτρό αίματος δεν έχει τέλος.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει έναν μήνα και ισχύει από τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης.
Μέσα στον ορυμαγδό της Αραβικής Ανοίξεως (μάλλον Χειμώνα) έχουν διαφύγει δύο πολύ σημαντικές παράμετροι έιτε από άγνοια, είτε από έλλειψη διορατικότητας, είτε ηθελημένα.
Η πρώτη παράμετρος είναι ότι η «Αδελφότητα» των Μουσουλμάνων (που αποτελεί και τον πολιτικό εκφραστή των φανατικών της Αλ Κάιντα) έχει πάρει σταδιακά τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής. Από το 2002 κυριαρχεί στην Τουρκία, από το 2006 η κυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ανεξάρτητου κράτους, από τα μέσα του 2011 στην Τυνησία το ηγετικό κόμμα Ennahda,  μέρος της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από τον Ιούνιο του 2012 κυβέρνησε την Αίγυπτο ο Μοχάμεντ Μόρσι με την υποστήριξη της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» που είναι επίσης κύρια δύναμη στη Λιβύη, στο Μαρόκο και το Κουβέιτ και φιλοδοξούν να κυριαρχήσουν και στη Συρία.
Έτσι, όλα τα καθεστώτα έχουν καταρρεύσει και έδωσαν  τη θέση τους στη «Μουσουλμανική Αδελφότητα». Έχουμε δηλαδή έναν πραγματικό ισλαμιστικό εφιάλτη ο οποίος έχει εξαπλωθεί, αν είναι δυνατόν, με τις ευλογίες της Δύσης. Εάν συνυπολογίσουμε ότι στην Ευρώπη βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκατομμύρια μουσουλμάνων, που γενάνε με εντυπωσιακούς ρυθμούς, πολύ φοβόμαστε ότι σε 20 χρόνια θα έχουμε μουσουλμανικές Ανοίξεις και εδώ στις γειτονιές μας.
Π.χ οι Μουσουλμάνοι είναι ακόμη μειοψηφία στο Βέλγιο, αλλά στην πρωτεύουσά του τις Βρυξέλλες, είναι ήδη η πολυπληθέστερη θρησκευτική ομάδα, αποτελώντας το 1/4 του πληθυσμού της πόλης! Σε λιγότερο απο 20 χρόνια αναμένεται να είναι πλειοψηφία!
Η πιο σκληροπυρηνική Μουσουλμανική οργάνωση στις Βρυξέλλες είναι η "Σαρία για το Βέλγιο". Ο επικεφαλής της Fouad Belkacem, με ψευδώνυμο Abu Imran, ακούγεται πολύ σοβαρός όταν είπε στο CBN News ότι αναμένει οτι οι Μουσουλμάνοι θα κυριαρχήσουν στο Βέλγιο και στον πλανήτη! 
"Η Σαρία θα κυριαρχήσει", λέει ο Imran. "Πιστεύουμε οτι η Σαρία θα εφαρμοστεί παγκοσμίως"!
 
Η δεύτερη παράμετρος είναι απόλυτα συνυφασμένη με την πρώτη. Όπου κυριάρχησαν (δηλαδή παντού) οι μαχητές της "ελευθερίας" Αδελφοί Μουσουλμάνοι ακολούθησαν φριχτοί διωγμοί, βασανιστήρια, δολοφονίες, ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, και ιδιάιτερα Ελληνορθόδοξων, και Κοπτών (πολύ κοντά στο Ορθόδοξο δόγμα)! Αυτό είναι κάτι που αποφέυγεται συστηματικά να αναφέρεται στην τηλεόραση για να μην αρχίσουν οι ερωτήσεις. Ποιός τους υποστηρίζει, γιατί, τι όφελος έχει η Δύση, κ.τ.λ. 
Οι δε συστηματικές δολοφονίες με 1002 διαφορετικούς και ευρηματικούς τρόπους χριστιανών στην Συρία από τους μαχητές της "ελευθερίας" της Τζαμπάτ Αλ Νούσρα (δηλαδή Αλ Κάιντα) έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ακόμα και ο Διοκλητιανός φαντάζει πρόσκοπος μπροστά τους.
«Έχουμε εμπρός μας- την προοπτική ενός πανάρχαιου ονείρου: το όνειρο ενός Ισλαμικού Χαλιφάτου. Βλέπουμε αυτό το γιγάντιο όνειρο, το κοινό μας όνειρο: τα Ηνωμένα Αραβικά Κράτη. Και το κράτος «Ηνωμένα Αραβικά Κράτη» θα  γίνει πραγματικότητα με τη θέληση του Αλλάχ. 
 Η πρωτεύουσα του Χαλιφάτου, η πρωτεύουσα-δηλαδή- των Ηνωμένων Αραβικών Κρατών, δεν θα είναι το Κάιρο, ούτε η Μέκκα ή η Μεδίνα. Πρωτεύουσα θα είναι η Ιερουσαλήμ και το σύνθημά μας είναι:  
Στην Ιερουσαλήμ είναι τα εκατομμύρια των Μαρτύρων»!
Το πρόγραμμα για την καθιέρωση του ελέγχου της περιοχής έχει δηλωθεί δημόσια την 1η Μαΐου του 2012, από τον Σεϊχ αλ Χιγιάζι Σαφβαντόμ,  ιδεολόγο της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας», κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Μοχάμεντ Μόρσι, στην Αίγυπτο. 
Ο Σεΐχ δήλωσε ξεκάθαρα ότι η πρωτεύουσα του Αραβικού Χαλιφάτου θα είναι η Ιερουσαλήμ και το νέο αραβικό κράτος θα φέρει την ονομασία «Αλβελαγιάτ Αλαραβίγια Αλμουτάχντα- αραβική ονομασία για τις Ηνωμένες Πολιτείες- Alvelayyat Almutahda.
Για να πραγματοποιηθεί αυτό ο Χριστιανισμός θα διωχθεί ανελέητα, κάποιοι θέλουν να εκριζωθεί από τις ιστορικές κοιτίδες του, ότι δεν κατάφεραν οι Χαλίφηδες χίλια χρόνια πριν προσπαθούν να το επιτύχουν οι απόγονοί τους, και ποιός το περίμενε, με την παρασκηνιακή βοήθεια των απογόνων των σταυροφόρων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου