Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ "ΣΕΛΜΑΝ" ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί 

μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου το εργοστάσιο 
της Σέλμαν στην Κομοτηνή.

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρίας, μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε στο σωματείο εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα. Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, εξαιτίας χρεών της
εταιρίας προς τη ΔΕΗ, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων παραγωγής.
Η διοίκηση, για την επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας, αναμένει το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Αυτό, όπως εξηγήθηκε στους εργαζομένους, αναμένεται να δοθεί μέχρι τις 26 Αυγούστου, που θα συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας. Σε περίπτωση, που η προσδοκώμενη χρηματοδότηση απελευθερωθεί νωρίτερα από τις 6 του επόμενου μήνα, οπότε καθορίστηκε να λήξει η περίοδος της διαθεσιμότητας, η διοίκηση της εταιρίας υποσχέθηκε να επαναφέρει νωρίτερα και το προσωπικό στην εργασία τους, προκειμένου να συνεχίσει κανονική η λειτουργία του εργοστασίου.

Ως προς του όρους, που προβλέπει η διαδικασία της διαθεσιμότητας, αυτοί υπόκεινται στην κείμενη νομοθεσία και υπόσχονται στους εργαζομένους αποδοχές της τάξεως του 50% του όρου των αποδοχών των δυο τελευταίων μηνών. Επιπλέον, η διοίκηση της εταιρίας υποσχέθηκε να καταβάλει στους εργαζόμενους ως το τέλος του τρέχοντος μήνα και τα δεδουλευμένα του μηνός Ιουλίου.
Λαμβάνοντας υπόψιν τους τη δύσκολη καμπή, που βρίσκεται η εταιρία, την αντικειμενική αδυναμία συνέχισης των εργασιών λόγω διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ, αλλά και το γεγονός ότι μέσα στον Αύγουστο οι περισσότεροι θα έπαιρναν τις καθιερωμένες καλοκαιρινές άδειες, οι εργαζόμενοι δήλωσαν σύμφωνοι με την πρόταση που τους υποβλήθηκε.
Η διοίκηση της ΣΕΛΜΑΝ, πάντως, φέρεται να δήλωσε τη διάθεσή της να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του εργοστασίου, αφού αποκατασταθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης.
Θωμάς Σταμούλης
www.inpost.gr

_______________________
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε.

Στον όμιλο SHELMAN® ανήκουν η ΧΑΤΖΗΛΟΥΚΑΣ ΑΒΕΤΕ , με 85% συμμετοχή της SHELMAN®, η ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΕ με 100% συμμετοχή της SHELMAN®, η Ι. ΤΖΗΛΟΣ ΑΕ με συμμετοχή 100% της SHELMAN®.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου