Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ο Σύλλογος Εβριτών στην Τουρκία

Ο Σύλλογος Εβριτών στην ΤουρκίαΤο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Εβριτών επέστρεψε από την Σαμψούντα της Τουρκίας όπου έλαβε μέρος στο 32st Samsun International Folk Dance Festival 2013 από τις 12 έως τις 22 Αυγούστου.
Με έξη άρτιες μουσικοχορευτικές παρουσιάσεις επι της κεντρικής σκηνής και τέσσερεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, το χορευτικό τμήμα του συλλόγου, αποτελούμενο από την εφηβική ομάδα του, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Δήμου Γκίκα συνοδευόμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δέχτηκε θερμά συγχαρητήρια από τους διοργανωτές του Festival και τον Δήμαρχο της Σαμψούντας.
H κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ ήταν όταν το χορευτικό μας τμήμα παρουσίασε χορούς του Πόντου
μαζί με το χορευτικό τμήμα του συλλόγου της Σαμψούντας το οποίο είχε λάβει μέρος στο Cosmopolis 2012.
Το 32st Samsun International Folk Dance Festival, αν και δεν ολοκληρώθηκε μετά από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας για θρησκευτικούς λόγους, πέτυχε τους σκοπούς του, την σύσφιξη δηλαδή των σχέσεων, την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των συμμετέχοντων χωρών και την γνωριμία με τον τόπο διεξαγωγής του Φεστιβάλ.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, αντιπροσωπίες των 15 χωρών που συμμετείχαν, μεταξύ των οποίων και του συλλόγου Εβριτών, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο, Στέφανο Μιλτσακάκη και τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Μεμετζή επισκέφθηκαν τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της διοργανώτριας επιτροπής του Φεστιβάλ.
Μοιράστηκαν διαφημιστικά φυλλάδια του Νομού και της πόλης μας στους κατοίκους της Σαμψούντας αλλά και στις συμμετέχοντες αποστολές του φεστιβάλ.
Τα μέλη της Ελληνικής αποστολής, επέστρεψαν στην Καβάλα, με τις καλύτερες εντυπώσεις, απο την ζεστή φιλοξενία των διοργανωτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαδραματίστηκαν πολλές συγκινητικές σκήνες κατά την αποχώρησή μας απο την Σαμψούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου