Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Κάτι ξέρει η Bild...

Κάτι ξέρει η Bild... Αδειάζει Μέρκελ, Σόιμπλε η Γερμανική εφημερίδα Bild σχετικά με το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Στο κεντρικό πολιτικό της άρθρο σχολιάζει καυστικά τις συνεχείς διαψεύσεις στις οποίες προβαίνουν το τελευταίο διάστημα οι κορυφαίοι Γερμανοί παράγοντες. "Δεν το βλέπουν η Καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών. Όχι, ε; Δεν το βλέπετε; Μήπως κρύβεται το κούρεμα πίσω από την Ακρόπολη; μήπως φοράει καπέλο παραλλαγής; Οι περισσότεροι ειδικοί βλέπουν μια άφεση χρέους, η οποία θα κόστιζε στον Γερμανό φορολογούμενο δισεκατομμύρια, ως αναπόφευκτη. Αλλιώς η Ελλάδα θα καταρρεύσει υπό το βάρος του χρέους και των τόκων. Μόνο η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει ´να δεί ´ το κούρεμα χρέους. Βεβαίως γνωρίζουν η Καγκελάριος και
ο υπουργός Οικονομικών πόσο δραματική είναι η κατάσταση γύρω από την Ελλάδα. Βεβαίως φαντάζονται ότι πολλά γερμανικά δισεκατομμύρια έχουν προ πολλού χαθεί. Ποτέ όμως δεν θα μπορέσει κάποιος να τους αποδείξει ότι κι όμως, 'είχαν δει' το επικείμενο χρέος. Αυτές οι λέξεις είναι τόσο μαλακές όσο το κερί κάτω από τον ελληνικό ήλιο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο συντάκτης του άρθρου επικαλούμενος πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δώσει ήδη σήμα στην Αθήνα για νέα βοήθεια. «Η κυβέρνηση της Ελλάδας έλαβε μήνυμα από το Βερολίνο να τηρήσει ηρεμία ως τις εκλογές. Μετά θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για κούρεμα χρέους. Υπό συζήτηση είναι, μεταξύ άλλων, διευκολύνσεις στους τόκους και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων», αναφέρεται.

Επικαλείται ακόμη εκτιμήσεις κορυφαίων οικονομικών παραγόντων, οι οποίοι θεωρούν βέβαιη την παροχή νέας βοήθειας, όπως της Μπούντεσμπανκ και του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, ενώ τονίζει ότι ούτε οι Γερμανοί ψηφοφόροι πείθονται από τις διαβεβαιώσεις της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε. Και καταλήγει προκαλώντας τον Γερμανό υπουργό οικονομικών: "Στοίχημα κ. Σόιμπλε ότι μετά τις εκλογές, έρχεται το κούρεμα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου