Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Aποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ: 1-1 με τη Μέταλιστ video


Aποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ: 1-1 με τη ΜέταλιστΈχοντας το βαρύ φορτίο από την ήττα με 2-0 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έψαχνε ένα… θαύμα.
Πήγε στην Ουκρανία, έπαιξε στα ίσα την Μέταλιστ, όμως το τελικό 1-1 δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει την είσοδό του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Μπλάνκο στο 72’, που αν κι «έκοψε» τα πόδια των Θεσσαλονικέων, οι τελευταίοι βρήκαν -τουλάχιστον- τις δυνάμεις να ισοφαρίσουν με τον Νέτσιντ στο 83’.
Διαμαρτύρονται για πέναλτι στην εκπνοή του πρώτου μέρους οι παίκτες του Στέφενς, σε ανατροπή του Λούκας, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί σε μια δύσκολη φάση.
Η «περιπέτεια» στην Ευρώπη δεν σταματά, καθώς ο «Δικέφαλος» θα βρίσκεται στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Γιούροπα Λιγκ, της προσεχούς Παρασκευής.
Το ματς
Μάλιστα, στο 30’ οι Ουκρανοί λίγο έλειψε να προηγηθούν, όταν άπαντες «έχασαν» τον Ντιέγκο
Σόουζα, όμως η κοντινή κεφαλιά του έφυγε ελάχιστα άουτ. Και στην εκπνοή του πρώτου μέρους ήρθαν οι διαμαρτυρίες για την ελληνική ομάδα. Αφού αρχικά ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε να πλασάρει, η μπάλα έφτασε στον Λούκας, όπου σε μια δύσκολη φάνηκε να υπάρχει μια επαφή με τον τερματοφύλακα της Μέταλιστ, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί, ενδεχομένως κι από το γεγονός πως ο άσος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε να πέφτει νωρίς…
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν περισσότερη διάθεση για να επιτεθούν και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο. Είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς, είχαν την κατοχή, αλλά δεν είχαν φάσεις και κίνηση για να δημιουργήσουν κινδύνους. Την ίδια ώρα, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να ‘χουν ρίξει ταχύτητα κι απλώς να περιμένουν το φινάλε, έχοντας φυσικά το μεγάλο πλεονέκτημα από τον αγώνα στην Τούμπα πριν μια εβδομάδα.
Στα μισά της επανάληψης, ο «Δικέφαλος» θα μπορούσε να πάρει… κεφάλι στο σκορ και να βάλει «φωτιά» στο ματς, όμως το πόδι του Γκεγκιέ πρόλαβε την τελευταία στιγμή το σουτ του Σαλπιγγίδη και χάθηκε η ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν τα παράτησε. Αλλά τον «πλήγωσαν» οι Ουκρανοί. Ο Μπλάνκο πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του, έκανε πολύ ωραίο σουτ, ο Χακόμπο δεν κατάφερε να αντιδράσει και οι γηπεδούχοι ουσιαστικά «καθάρισαν» την πρόκριση.
Οι Θεσσαλονικείς ήθελαν να πέσουν με ψηλά το κεφάλι. Και ο Νέτσιντ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (83’) –κι αφού αυτή κόντραρε- την έστειλε να αναπαυτεί στην εστία της Μέταλιστ, επωφελούμενος την εξαιρετική προσωπική ενέργεια του Αθανασιάδη, που έκανε γιο-γιο την άμυνα των Ουκρανών. Δεν ήθελε και πολύ να αποκτήσει χαρακτήρα… θρίλερ το παιχνίδι. Αν βέβαια η κεφαλιά του Τσέχου πέντε λεπτά αργότερα έβρισκε στόχο και δεν έφευγε ελάχιστα άουτ. Εν τέλει, το 1-1 έμεινε ως το τέλος, με την Μετάλιστ να μπαίνει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον ΠΑΟΚ σε αυτά του Γιουρόπα.
Μέταλιστ (Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Γκεγκιέ, Μολέδο, Ασεβέδο, Ντιέγκο (61’ Μάρλος), Έντμαρ, Σόσα, Μπλάνκο, Κρασνιοπόροφ, Ντέβιτς (75’ Κριστάλδο)
Στον πάγκο: Σουκόβτσεφ, Μπερεζόβτσουκ, Σελάγιεφ, Νόγιοκ, Πσενίκτσιεφ
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης (81′ Νέτσιντ), Ολίσε, Γεωργιάδης (75’ Λόρενς), Λούκας, Σαλπιγγίδης (67’ Αθανασιάδης)
Στον πάγκο: Γλύκος, Λόπεθ, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου