Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

«Σύντομο ανέκδοτο» η διαφάνεια στην πώληση του 902 του ΚΚΕ

Οκτώ ολόκληρες ημέρες μετά την πώληση του ηλεκτρονικού βραχίονα των κομματικών Μέσων του ΚΚΕ, η αγοράστρια εταιρεία Horizon Media παραμένει αγνώστων λοιπών στοιχείων.  Ουδείς γνωρίζει, εκτός από το ΚΚΕ φυσικά ποια είναι η εταιρία A-Orizon Media LTD που έχει ως έδρα την Κύπρο, ποια είναι η ταυτότητα του ιδιοκτήτης της και άλλες σχετικές πληροφορίες όπως π.χ. αν διαθέτει  άλλα media στην κατοχή της.  Το ΚΚΕ που φωνάζει για διαφάνεια και καθαρότητα κάνει ακριβώς το αντίθετο: πουλά μια δημόσια συχνότητα σε μια εταιρία που κανείς δε γνωρίζει, απολύει 48 εργαζόμενους με συνοπτικές διαδικασίες για να παραδώσει (κατ’ επίταση του αγοραστή) την εταιρία «καθαρή», κρατά στο σκοτάδι τους πάντες και όταν «απαντά», το μόνο που κάνει είναι να
δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση.
Η εταιρία A-Orizon Media LTD είναι παντελώς άγνωστη στην Κύπρο. Δεν έχει σελίδα στο internet, ενώ ούτε και κυβερνητικά στελέχη στην Κύπρο εξέφραζαν άγνοια και έκπληξη.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ και το Πολιτικό του Γραφείο «όλες οι ενέργειες έγιναν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που υπάρχουν.  Η ΓΣ της «Ραδιοτηλεοπτικής» πήρε την απόφαση για την πώληση, για την οποία ενημερώθηκε το ΓΕΜΗ (εμπορικό μητρώο), πριν υπογραφεί το συμβόλαιο. Στη συνέχεια, όπως ορίζει ο νόμος, πληρώθηκαν οι φόροι στην εφορία, υπογράφηκε το συμβόλαιο και έγινε η γνωστοποίηση του συμβολαίου στο ΕΣΡ».
Η αγοράστρια εταιρία είναι η εταιρία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», η οποία είναι κυπριακή εταιρία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία. Δεν είμαστε φυσικά αδιάφοροι που πάει ο σταθμός. Παίρνουμε αυτό το ζήτημα υπόψη. Γι’ αυτό στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, για παράδειγμα, καθορίζεται ότι η εταιρία «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα. Επίσης, ο διακριτικός τίτλος, τα σήματα – ηχητικά και λεκτικά – του σταθμού παραμένουν στο ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου