Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ακόμη και το 59% των εργατών, θέλει τη Μέρκελ Καγκελάριο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την επιμέρους εικόνα της Άνγκελα Μέρκελ στη γερμανική κοινωνία, και τη διείσδυσή της σε συγκεκριμένα κοινά που επηρεάουν το εκλογικό αποτέλεσμα, προκύπτουν από δημοσκόπηση της “Forsa” που είδε το φως της δημοσιότητας στο Βερολίνο.

Περίπου έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου λοιπόν, το 53% των ψηφοφόρων των Πρασίνων, φυσικού και ιστορικού συμμάχου των Σοσιαλδημοκρατών του SPD, απαντάει ότι προτιμά την Άνγκελα Μέρκελ για τη Γερμανία, ουσιαστικά
δηλαδή γυρίζει την πλάτη στον υποψήφιο του SPD Πέερ Στάινμπρουκ.

Μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, το 63% δηλώνει ότι ψηφίζει Μέρκελ, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό και στους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς προσδιορίστηκε στο 62%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών του Φίλιπ Ρέσλερ, που αναμένεται να συγκροτήσει και πάλι κυβέρνηση συνασπισμού με το CDU/CSU, το 73% δηλώνει ότι προτιμάει την Άνγκελα Μέρκελ.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η απήχηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου και μεταξύ των Γερμανών εργατών, που δηλώνουν ότι την προτιμούν για Καγκελάριο σε ποσοστό 59%.

http://ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου