Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

56ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΘΑΣΟΥ Η θεατρική παράσταση «Ο Γηραιός Πατήρ μου» στους Κήπους του Ιμαρέτ

Από την Κυριακή 11 έως και την Τρίτη 13 Αυγούστου παρουσιάζεται στον ιδιαίτερο χώρο του Ιμαρέτ η θεατρική παράσταση του Κώστα Ακριβού «Ο γηραιός πατήρ μου» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου. Τέσσερις αφηγηματικές φωνές γύρω από την υποψία: άφησε απόγονο ο Κ. Π. Καβάφης; Ήταν ο κληρονόμος της περιουσίας και του έργου του Αλέκος Σεγκόπουλος φυσικό του τέκνο, έτσι όπως αφήνεται να υπονοηθεί από τον Γ. Σαββίδη; Η μητέρα του ποιητή Χαρίκλεια, η ράπτρια Ελένη Σεγκοπούλου, ο ίδιος ο Αλέκος Σεγκόπουλος και φυσικά ο Κ. Π. Καβάφης μονολογούν τη σχέση τους γύρω από το κεντρικό γεγονός, καθώς επίσης τα μεταξύ τους αισθήματα, την εποχή του βίου τους, ερώτων περιπέτειες και βέβαια τη δαιμονική τύχη που βάζει τη λογοτεχνία καιρούς μετά να μπαίνει στον
πειρασμό να ανασυστήσει μυθεύματα. Ή μήπως την κρυφή και αποκηρυγμένη αλήθεια;Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Στρούλια
Μουσική: Αθηνά Καφετζή
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου
Επιλογή – Σύνθεση κειμένων: Θοδωρής Γκόνης-Ελένη Στρούλια
Ερμηνεύουν: Μάγια Λυμπεροπούλου (Χαρίκλεια Καβάφη), Αλεξάνδρα Παντελάκη (Ελένη Σεγκοπούλου - Ράφτρα), Γιώργος Παπαπαύλου (Αλέκος Σεγκόπουλος - Αφηγητής)
Στο ρόλο του Κ.Π. Καβάφη ο θεατρικός συγγραφέας Αντώνης Κούφαλης

Τιμές εισιτηρίων : 12 € κανονικό, 10 € φοιτητικό - ανέργων.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι προσκλήσεις – διαπιστεύσεις του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου, δεν θα ισχύσουν.
Προπώληση των εισιτηρίων της παράστασης πραγματοποιείται στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας, (Πρώην Ε.Ο.Τ.) στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας (τηλ. 2510620566) καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο χώρο της παράστασης από τις 19:00 το απόγευμα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου