KurdsΧιλιάδες Κούρδοι ανέβηκαν στα βουνά της περιοχής Σιρνάκ (νοτιοανατολική Ανατολία που συνορεύει με τη Συρία και το Ιράκ) για να τιμήσουν την 29η επέτειο της έναρξης του ένοπλου αγώνα του Εργατικού Κουρδικού Κόμματος – PKK στην Τουρκία κατά την 15 Αυγούστου του 1984.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Doğan Haber Ajansı» οι διαδηλωτές πέρασαν τη νύχτα στα βουνά, όπου άναψαν τεράστιες φωτιές στις κορυφές των βουνών, φωνάζοντας το ιερό όνομα «Άπο» (δημοφιλές υποκοριστικό όνομα του
αρχηγού του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν).
Οι πολυάριθμες ομάδες των ανδρών και των γυναικών ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές Κούρδων άρχισαν τις εκδηλώσεις με πυροβολισμούς στον αέρα και στήνοντας τεράστιες αφίσες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν (Άπο) και κρέμασαν παντού φωτογραφίες νεκρών αγωνιστών που σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό.
Συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «η ελευθερία δεν πεθαίνει», «Το PKK είναι ο λαός και είμαστε εδώ». Τραγούδησαν πατριωτικά κουρδικά τραγούδια και άναβαν συνέχεια πυροτεχνήματα, σύμφωνα με το πρακτορείο DHA. (echedoros)