Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Καταργούνται ή συγχωνεύονται 28 σχολικές μονάδες

louketo-sxoleio1Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έπειτα από τις 118 καταργήσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1901/Β/5-8-2013) και την οποία συνυπογράφουν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος
Αρβανιτόπουλος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, συγχωνεύονται 15 μονάδες και καταργούνται άλλες 13. 
Συγκεκριμένα καταργούνται 11 γυμνάσια σε Αθήνα, Γιάννενα, Λάρισα, Λακωνία, Θεσσαλονίκη και Χανιά και δύο λύκεια σε Κοζάνη και Χανιά. Παράλληλα συγχωνεύονται 10 γυμνασιακές μονάδες σε Καβάλα, Ξάνθη, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Σέρρες και πέντε λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά.
Υπολογίζεται ότι με τις καταργήσεις αυτές οι δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών αγγίζουν τις 58.200 ευρώ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και το τέλος του έτους, ενώ για κάθε οικονομικό έτος οι δαπάνες αυτές υπολογίζονται σε 146.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου