Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

22ο διεθνές όπεν τουρνουά σκάκι Καβάλας Άρχισε η «μάχη της σκακιέρας» στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας


Ομαλά και με κάποιες αμφίρροπες παρτίδες, κύλησε η χθεσινή, πρώτη, ημέρα του διεθνούς όπεν τουρνουά σκάκι Καβάλας. Οι συμμετοχές υπερέβησαν τις διακόσιες φέτος, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Μεταξύ αυτών αγωνίζονται, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου και μερικοί από τους κορυφαίους σκακιστές παγκοσμίως, όπως: Οι Έλληνες Δημήτρης και Θάνος Μαστροβασίλης, οι Ρώσοι Kharitonov, Rychagov, οι Ινδοί Vidit,
Vaibhav, ο Γεωργιανός Paichadze, ο Ρουμάνος Nevednichy, ο Μολδαβός Svetushkin και ο Ισραηλινός Nabaty.

Οι σκακιστές είναι χωρισμένοι σε τρεις ομίλους δυναμικότητας. Στον πρώτο όμιλο αγωνίζονται αυτοί που έχουν υψηλή βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη, στο δεύτερο όμιλο αυτοί που βρίσκονται σε χαμηλότερες θέσεις και στον τρίτο όμιλο παιδιά ηλικίας έως δώδεκα ετών. Το τουρνουά διεξάγεται με το λεγόμενο «ελβετικό σύστημα» των εννέα γύρων. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος και σήμερα θα διεξαχθούν οι παρτίδες του δεύτερου και του τρίτου γύρου, το πρωί και το απόγευμα αντίστοιχα.

Για όσους δεν έχουν τον χρόνο να παρακολουθήσουν το τουρνουά στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, οι παρτίδες στις είκοσι πρώτες σκακιέρες μεταδίδονται, σε ζωντανό χρόνο, καθημερινά, μέσω της ιστοσελίδας του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας (www.chesskavala.gr). Τη διοργάνωση ενίσχυσαν οικονομικά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας (μέσω της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια») και το Επιμελητήριο Καβάλας.
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου
 k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου