Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σόιμπλε: Τρίτο μνημόνιο το 2014 για την Ελλάδα


Σόιμπλε: Τρίτο μνημόνιο το 2014 για την ΕλλάδαΑν και στο παρελθόν ο Σόιμπλε έχει παραδεχθεί ξανά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση το 2014 (καθώς τότε λήγει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης), πλέον το χαρακτηρίζει ως αναπόφευκτο.
Oι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα χρειαστεί να προσφέρουν στην ελληνική κυβέρνηση ένα τρίτο πρόγραμμα χρηματοοικονομικής συνδρομής δήλωσε σήμερα, με περισσότερη σαφήνεια παρά ποτέ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Θα χρειαστεί να υπάρξει άλλο ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο Σόιμπλε, όπως αναφέρει το Reuters, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη βόρεια Γερμανία.

Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της Άγγελας Μέρκελ επανέλαβε πάντως τη γερμανική θέση ότι
δεν θα υπάρξει «κούρεμα» χρέους για την Ελλάδα.

Ο Σόιμπλε είχε πει στο παρελθόν ότι οι διεθνείς πιστωτές μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα αφού εκπνεύσει το τρέχον στα τέλη του 2014, αλλά δεν είχε περιγράψει ποτέ κάτι τέτοιο ως αναπόφευκτο, όπως φάνηκε να κάνει σήμερα.

Η Μέρκελ επιμένει

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ruhr Nachrichten» , που δημοσιεύεται σήμερα, επιμένει ότι δεν βλέπει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Όχι, δεν βλέπω ένα τέτοιο νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Προχωρούμε βήμα - βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο και την αναγνωρίζουμε. Σε ορισμένους τομείς τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα απ' ότι πριν από έναν χρόνο. Πάντα λέγαμε στην Ευρωζώνη, ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας το 2014 ή στις αρχές του 2015. Το σωστό είναι να ακολουθήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα».
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου