Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2013-2014 (ΠΕ 16.01, ΠΕ 16.02, ΠΕ 17.14 και ΤΕ 16)

ypepth thumb medium230 214Αρ. Πρωτ.111259/Δ2/12-08-2013/ΥΠΑΙΘ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ  Α (ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ)
email: t09pde1(ΑΤ)ypepth.gr
Πληροφο.: Ι. Πάρτογλου, Δ. Παπαπαναγιώτου, Μ. Θεοδωρόπουλος
Τηλ.: 210-3442261, 210-3443461, 210-3443072
Fax: 210-3442867

ΘΕΜΑ : α) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ 16.01, ΠΕ 16,02, ΠΕ 17.14 και ΤΕ 16 για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και στους πίνακες διορισμών σχολ. έτους 2013-2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.5.2010 τ. Α΄).
 β) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εμπειροτεχνών ιδιωτών για την ένταξη σε πίνακα μουσικών ειδικεύσεων ωρομισθίων για πρόσληψη στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013-2014,
καλεί
τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 13-8-2013 έως 23-8-2013.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:
1. Έλληνες πολίτες*.
2. Βορειοηπειρώτες και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο (Ν.Δ.3832/1958).
3. Πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπα"ίκής Ένωσης (ν.2431/1996).
*Σημειώνεται ότι για τους υπηκόους χωρών εκτός της Ευρωπα·ίκής Ένωσης, που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί τουλάχιστον ένα (1) έτος από την απόκτησή της, κατά την τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων με την παρούσα εγκύκλιο.

ΜΕΡΟΣ Α΄ - ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Στο ΜΕΡΟΣ Α (που υπάρχει στο πρωτότυπο κείμενο στο τέλος του άρθρου, περιλαμβάνονται τα παρακάτω κεφάλαια:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ & ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β: ΚΩΛΥΜΑΤΑ- ΚΥΡΩΣΕΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ: ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ / ΖΩΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΜΕΡΟΣ Β΄ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ16.01 και ΤΕ16.
Στο παράρτημα, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας εγκυκλίου, αναφέρονται αναλυτικά τα πτυχία που γίνονται αποδεκτά για την ένταξη στους πίνακες των παραπάνω κλάδων.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων δεν υφίσταται (άρθρο 10 παρ.11 του ν.3051/2002, ΦΕΚ 220/τ.Α΄/20-9-2002). Κατώτατο όριο ηλικίας ορίζεται το εικοστό πρώτο (21ο) έτος. Για τη συμπλήρωση του κατώτατου ορίου ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1η
Ιανουαρίου του έτους γέννησης

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α
ΚΩΛΥΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ - ΔΗΛΩΣΗΣ

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης-δήλωσης:
1. Οι συνταξιούχοι, από οποιονδήποτε φορέα και αν έχουν συνταξιοδοτηθεί καθώς και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έχουν απολυθεί λόγω οριστικής παύσης.
2. Όσοι δεν έχουν αποδεχθεί το διορισμό τους σε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού. Το ίδιο ισχύει και για όσους ανέλαβαν υπηρεσία και παραιτήθηκαν εντός του έτους από τη θέση μόνιμου εκπαιδευτικού. Απαλλάσσονται των ανωτέρω κυρώσεων οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν είχαν αποδεχτεί μόνιμο διορισμό τους πριν την 10-6-2003, οπότε και άρχισε η ισχύς του σχετικού νόμου.
3. Όσοι απολύθηκαν από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου του δημοσίου τομέα λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητά τους, αν δεν έχει παρέλθει πενταετία από την απόλυση.
4. Οι εκπαιδευτικοί, που διδάσκουν σε ιδιωτικά σχολεία (με πλήρες ή μειωμένο ωράριο) μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για πρόσληψη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι αλλά από τις διατάξεις της παρ.16 του άρθρου 14 του ν.1566/1985 καθίσταται σαφές ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη απασχόλησή τους και σε δημόσιο σχολείο.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Κατ΄ εξαίρεση,
1. Οι μετέχοντες σε εταιρείες και οι έχοντες την εμπορική ιδιότητα, κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα, μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για πρόσληψη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία εάν προηγουμένως δεν παραιτηθούν με οποιονδήποτε τρόπο ή δεν αναστείλουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους. Ομοίως οι υποψήφιοι εκπ/κοί, κατά τις διατάξεις του άρθρου 33 του ν.3528/2007 μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία εάν προηγουμένως δεν αποδεσμευτούν από την άσκηση έργων ασυμβίβαστων με το βουλευτικό αξίωμα (σχετικά τα άρθρα 56 και 57 του Συντάγματος).
2. Όσοι είναι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ή διδάσκουν σε αυτά μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για πρόσληψη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία στη δημόσια εκπ/ση εάν προηγουμένως δεν τερματίσουν την επαγγελματική τους σχέση με το φροντιστήριο (παρ. 16 άρθρο 14 του ν.1566/1985).
3. Οι εκπαιδευτικοί, που διδάσκουν σε ιδιωτικά σχολεία (με πλήρες ή μειωμένο ωράριο) μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για πρόσληψη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, αλλά από τις διατάξεις της παρ.16 του άρθρου 14 του ν.1566/1985 καθίσταται σαφές ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη απασχόλησή τους και σε δημόσιο σχολείο.
4. Όσοι είναι ιδιοκτήτες ωδείων ή μουσικών σχολών, μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για πρόσληψη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία εάν προηγουμένως δεν αναστείλουν τη λειτουργία των ωδείων ή των μουσικών σχολών.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β
ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ
Η Αίτηση-Δήλωση θα υποβληθεί σε μία οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και αποτελεί ταυτόχρονα Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986. Επισημαίνεται ότι είναι στην ευχέρεια των Προϊσταμένων της Δ/νσης ο καθορισμός των ειδικότερων λεπτομερειών της διαδικασίας παραλαβής και καταχώρισης των αιτήσεων, κατά τρόπο που κρίνεται ως ο πλέον αποτελεσματικός για τη λειτουργία των υπηρεσιών και για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων.
1. Στην Αίτηση-Δήλωση στο Πεδίο με τα Προσωπικά Στοιχεία δηλώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία Α.Φ.Μ., Α.Δ.Τ., διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)(e-mail), ιθαγένεια κ.λ.π.
2. Στην Αίτηση-Δήλωση στο Πεδίο «Α. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ - ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ» δηλώνονται, κατά σειρά προτεραιότητας, από μία (1) μέχρι και τριάντα (30) περιοχές περιοχές προτίμησης αναπληρωτών με πλήρες ή/και με μειωμένο ωράριο για τις περιοχές Πρωτοβάθμιας και από μία {1) μέχρι και τριάντα {30) περιοχές προτίμησης αναπληρωτών με πλήρες ή/και με μειωμένο ωράριο για τις περιοχές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Σιβιτανίδειο Σχολή, τα εκκλησιαστικά λύκεια και γυμνάσια (μόνο πτυχίο ή δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής) και τα καλλιτεχνικά σχολεία (μόνο ΠΕ16.01).
π.χ.
Α/Α Περιοχές Προτίμησης {κατά σειρά)
1 Α-Β' Πειραιά
2 Β-Β'Πειραιά
3 Β-Α' Αθήνας
4 Α-Α' Αθήνας
5 Α-Β' Πειραιά- Μειωμένου Ωραρίου
6 Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Χανίων
7 Σιβιτανίδειος Σχολή
... . ..
60 Β-Α' Αθήνας- Μειωμένου Ωραρίου
Σημειώνεται ότι στην 1 η προτίμηση Α-Β' Πειραιά το γράμμα «Α-» δηλώνει τη βαθμίδα της Α/θμιας Εκπ/σης και το «Β' Πειραιά» υποδηλώνει την περιοχή πρόσληψης αναπληρωτή με πλήρες ωράριο, ενώ στην 60η προτίμηση Β-Α' Αθήνας-Μειωμένου Ωραρίου το γράμμα «Β-» δηλώνει τη βαθμίδα της Β/θμιας Εκπ/σης και το «Α' Αθήνας-Μειωμένου Ωραρίου» υποδηλώνει την περιοχή πρόσληψης αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο, αντίστοιχα. Τονίζεται, δε, ότι η επιλογή συγκεκριμένης περιοχής της μιας βαθμίδας εκπ/σης (π. χ. 1 η προτίμηση-> Β' περιοχή της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά) δεν προεξοφλεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος για πρόσληψη στην αντίστοιχη περιοχή της άλλης βαθμίδας εκπ/σης, αλλά ο υποψήφιος, εφόσον το επιθυμεί, υποχρεούται να τη δηλώσει ξεχωριστά ως περιοχή προτίμησης (π.χ. 2η προτίμηση-> Β' περιοχή της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ι: Οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ16.01 (και ελλείψει αυτών οι υποψήφιοι του κλάδου ΤΕ16) μπορούν να επιλέξουν και εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια εφόσον είναι κάτοχοι της μουσικής ειδίκευσης «Θεωρητικά Βυζαντινής Μουσικής». Στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία λόγω του ειδικού νομικού καθεστώτος δεν προσλαμβάνονται γυναίκες εκπαιδευτικοί Στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία λόγω του ειδικού νομικού καθεστώτος δεν προσλαμβάνονται γυναίκες εκπαιδευτικοί.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΙΙ: Οι εκπ/κοί των κλάδων ΠΕ16.01 και ΤΕ16 μπορούν να επιλέξουν και καλλιτεχνικά σχολεία. Η πρόσληψή τους θα γίνεται από τον οικείο πίνακα προσωρινών αναπληρωτών που θα καταρτιστεί με την παρούσα εγκύκλιο, σύμφωνα με τις δηλούμενες προτιμήσεις των υποψηφίων. Τα εν λόγω σχολεία, όπως αυτά αναγράφονται στο συνημμένο σχετικό πίνακα, θα δηλώνονται ονομαστικά.
3. Στην Αίτηση-Δήλωση στο πεδίο «Α. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ - ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ» εκτός των ανωτέρω επιλογών, κάθε υποψήφιος, ανάλογα με τον κλάδο του, έχει τη δυνατότητα να δηλώσει, επιλέγοντας το σχετικό/ά πεδίο/α, ότι επιθυμεί να προσληφθεί από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών :
α1) ως αναπληρωτής και στις λοιπές περιοχές Α/θμιας ή/και Β/θμιας Εκπ/σης.
[Σημειώνεται ότι δεν περιλαμβάνονται στις λοιπές περιοχές Β/θμιας Εκπ/σης η Σιβιτανίδειος Σχολή, τα σχολεία εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και τα καλλιτεχνικά σχολεία. Ως εκ τούτου εκπ/κοί, που επιθυμούν πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Σχολή, στα εκκλησιαστικά ή στα καλλιτεχνικά σχολεία (με πλήρες ή/και με μειωμένο ωράριο) θα πρέπει να το δηλώνουν υποχρεωτικά ως περιοχή/ές προτίμησης με τη σειρά προτεραιότητας που επιθυμούν στις 30 περιοχές προτίμησης της Β/θμιας Εκπ/σης.]
 α2) ως αναπληρωτής με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας και στις λοιπές περιοχές Α/θμιας ή/και Β/θμιας Εκπ/σης, κατά την α1 περίπτωση.
β) ως αναπληρωτής σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης {Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) Α/θμιας ή/και Β/θμιας Εκπ/σης, σε περίπτωση κατά την οποία εξαντληθούν οι πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής {τελευταίο εδάφιο του άρθρου 22 παρ.l του Ν.3699/2008).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
Ι: Δεν περιλαμβάνονται στις «λοιπές περιοχές Β/θμιας Εκπ/σης» η Σιβιτανίδειος Σχολή, τα σχολεία εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και τα καλλιτεχνικά σχολεία. Ως εκ τούτου, εκπ/κοί που επιθυμούν πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Σχολή, στα εκκλησιαστικά ή στα καλλιτεχνικά σχολεία (με πλήρες ή/και με μειωμένο ωράριο) θα πρέπει να το δηλώνουν υποχρεωτικά ως περιοχή/ές προτίμησης με τη σειρά προτεραιότητας που επιθυμούν στις 30 περιοχές προτίμησης της Β/θμιας Εκπ/σης.
ΙΙ: Σε ενδεχόμενη αποδοχή των περιπτώσεων β1 και β2 (προσλήψεις σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και προσλήψεις για το πρόγραμμα της εξειδικευμένης εκπ/κής υποστήριξης) ο εκπαιδευτικός είναι υποψήφιος για πρόσληψη στις ίδιες κατά σειρά προτίμησης περιοχές, όπως αυτές δηλώνονται στην αίτησή του κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα (παρ.2 και παρ.3α1 και3α2).
4. Στην Αίτηση-Δήλωση στο πεδίο «Β. ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ» δηλώνονται οι περιοχές προτίμησης ωρομισθίων μιας (1) μόνο ΠεριΦερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ι: Οι εκπ/κοί των κλάδων ΠΕ16.01 και Η16, οι οποίοι επιθυμούν να απασχοληθούν σε δημοτικά σχολεία ως ωρομίσθιοι θα πρέπει να επιλέξουν στην αίτηση ωρομισθίου και περιοχές Α/θμιας Εκπ/σης.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΙΙ: Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 20 παρ Sγ του Ν. 3475/2006 {ΦΕΚ 146 τ. Α'), οι εκπαιδευτικοί, κλάδου Π16, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εφόσον παραμείνουν λειτουργικά κενά μετά την εξάντληση των αντίστοιχων ενιαίων πινάκων αναπληρωτών ή ωρομισθίων εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ16.01.
5. Μετά την καταχώριση ο υποψήφιος θα παραλάβει αντίγραφο της μηχανογραφημένης αίτησής του, στο οποίο θα αναγράφεται το σύνολο των μορίων της προϋπηρεσίας του μέχρι τις 30-06-2010 υπογεγραμμένο από τον ίδιο ή το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, τον αρμόδιο υπάλληλο ηλεκτρονικής καταχώρισης της αίτησης και θεωρημένο από τον Προ·ίστάμενο της οικείας Διεύθυνσης ή από τον αρμόδιο υπάλληλο, στον οποίο έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα αυτό. Σημειώνεται ότι δεν εμφανίζονται στο εν λόγω αντίγραφο μόρια επιτυχίας από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Εφιστάται η προσοχή των υποψηφίων στην ορθή συμπλήρωση της αίτησης και στον έλεγχο της προϋπηρεσίας τους κατά την παραλαβή του αντιγράφου της αίτησής τους. Μετά την παραλαβή του αντιγράΦου της αίτησης ο ενδιαΦερόμενος εκπαιδευτικός έχει την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου αυτής. Σε περίπτωση, που διαπιστώσει οποιοδήποτε λάθος ή παράλειψη ή επιθυμεί την τροποποίηση αυτής, οφείλει να υποβάλει σχετική αίτηση, εντός των οριζόμενων με την παρούσα εγκύκλιο προθεσμιών.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ- ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

1. Κατά τη διάρκεια της υποβολής των αιτήσεων είναι δυνατή: (α) η τροποποίηση της αίτησης τόσο για το σύνολο των επιλογών/πεδίων, που εμφανίζονται σε αυτή, όσο και για τις επιλογές/πεδία, που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά στοιχεία του εκπαιδευτικού προσκομίζοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς και (β) η ανάκληση της αίτησης.
2. Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τροποποίηση δύναται να πραγματοποιηθεί μόνο για τις κάτωθι περιπτώσεις:
α. Σε περίπτωση διορισμού του/της συζύγου της/του υποψηφίου αναπληρωτή ή/και ωρομισθίου εκπ/κού ως μονίμου εκπαιδευτικού κατά τους διορισμούς του σχολικού έτους 2012-2013, είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής αίτησης των αρχικών προτιμήσεων τοποθέτησης, προκειμένου να συμπεριλάβει και την περιοχή διορισμού του/της συζύγου με τη σειρά που επιθυμεί, εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ των διορισμών των μονίμων εκπαιδευτικών. (άρθρο 2 παρ.4 της aριθμ. 35557/Δ2/09.04.2003/ΦΕΚ 465 Β' Υπουργικής Απόφασης, όπως ισχύει)
β. Σε περίπτωση, που ο υποψήφιος αποκτήσει:
i) την ιδιότητα του πολυτέκνου,
ii) την ιδιότητα του τριτέκνου,
iii) πτυχίο ή βεβαίωση τρίμηνης επιμόρφωσης της ΑΣΠΑΙτΕ (πρώην ΣΕΛΠΕ),
ίν) πιστοποιητικά ειδικών κατηγοριών (ομόζυγη μεσογειακή ή δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας),
ν) πιστοποιητικό ολοκλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων ή νόμιμης απαλλαγής από αυτές
νί) πιστοποιητικό χρόνου κτήσης ή βαθμού πτυχίου
και προσκομίσει κατά τη διάρκεια του σχολ. έτους 2012-2013 τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, όπως αναφέρονται στο ΚΕΦ. Δ'. (άρθρο 1 παρ. 2 της ίδιας Υ.Α.).
γ. Σε περίπτωση απόσπασης με Υπουργική Απόφαση του/της συζύγου της/του υποψηφίου αναπληρωτή εκπ/κού σε διαφορετικό ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ή άλλη υπηρεσία ή φορέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, κατά τις αποσπάσεις του σχολικού έτους 2012-2013, είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής αίτησης εντός δέκα ημερών από την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης προκειμένου αποκλειστικά και μόνο να αφαιρέσει περιοχές προτίμησης από την αρχική αίτησή του, έτσι ώστε να παραμείνουν σε αυτή μόνο περιοχές που ανήκουν στην ΠεριΦερειακή Δ/νση Εκπ/σης στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ απόσπασης του/της συζύγου. Σε περίπτωση απόσπασης σε άλλη
υπηρεσία ή φορέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, ως οικεία Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης, νοείται αυτή στην οποία ανήκει γεωγραφικά η υπηρεσία/ο φορέας.
δ. Σε περίπτωση πρόσληψης ως αναπληρωτή εκπ/κού ενός εκ των συζύγων που είναι υποψήφιοι αναπληρωτές, κατά τις προσλήψεις του σχολικού έτους 2012-2013, είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής αίτησης από τον άλλο σύζυγο εντός δέκα ημερών από την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να αΦαιρέσει αποκλειστικά και μόνο περιοχές προτίμησης από την αρχική του αίτηση έτσι ώστε να παραμείνουν σε αυτή μόνο περιοχές, που ανήκουν στην Περιφερειακή Δ/νση στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η περιοχή πρόσληψης του/της συζύγου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ι: Για την εφαρμογή των περιπτώσεων 2α, 2γ και 2δ απαιτείται η προσκόμιση, από τους υποψηφίους, πρόσφατου πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης και η κοινοποίηση στην Υπηρεσία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του/της συζύγου καθώς και του αριθμού πρωτοκόλλου των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων κατά περίπτωση.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΙΙ: Η δυνατότητα τροποποίησης της αίτησης αναπληρωτή που περιγράφεται στις περιπτώσεις 2α, 2γ και 2δ ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο υποψήφιος εκπαιδευτικός δεν έχει ακόμη προσληφθεί. Αντίθετα, η δυνατότητα τροποποίησης της αίτησης αναπληρωτή που περιγράφεται στην περίπτωση 2β ισχύει και κατόπιν της πρόσληψης του εκπ/κού, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί οποιοδήποτε δικαίωμα στον εκπ/κο για τροποποίηση της υφιστάμενης πρόσληψης.
3. Καθ' όλη τη διάρκεια του σχολ. έτους, δίνεται στον υποψήφιο εκπ/κό η δυνατότητα απενεργοποίησης της αίτησης-δήλωσης αναπληρωτή ή/και ωρομίσθιου εκπ/κού που έχει υποβάλει. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτή δεν είναι δυνατή, για κανένα λόγο, η εκ νέου ενεργοποίησή της.
Επιπλέον, παρέχονται οι κάτωθι δυνατότητες κατά περίπτωση:
(i) Υποψήφιος σε έναν κλάδο:
Προσληφθέντες αναπληρωτές εκπ/κοί με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας (5-15 ώρες), για τους οποίους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΜΕΡΟΣ ΔΊ κεφ. Γ', παρ 1β, παραμένει ενεργή η αίτησή τους μόνο ως προς τη δυνατότητα αναβάθμισης/πρόσληψής τους με πλήρες ωράριο στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης, δύνανται να αιτηθούν την απενεργοποίηση της εν λόγω δυνατότητας αναβάθμισης σε πλήρες ωράριο.
(ii) Υποψήφιος σε περισσότερους του ενός κλάδους:
• Προσληφθέντες αναπληρωτές εκπ/κοί με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας (5-15 ώρες), για τους οποίους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΜΕΡΟΣ ΔΊ κεφ. Γ', παρ 2β, παραμένει ενεργή η αίτησή τους μόνο ως προς τη δυνατότητα αναβάθμισης/πρόσληψής τους με πλήρες ωράριο στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης του οικείου κλάδου, καθώς και η δυνατότητα πρόσληψης μόνο με πλήρες ωράριο για το σύνολο των δηλωθεισών περιοχών προτίμησης, (πλήρους ωραρίου) στους λοιπούς κλάδους, δύνανται να αιτηθούν την απενεργοποίηση των εν λόγω δυνατοτήτων.
• Ειδικότερα, για τους υποψηφίους, οι οποίοι εντάσσονται σε περισσότερους του ενός κλάδους της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης, και, ως εκ τούτου, υποβάλλουν μία κοινή αίτηση για το σύνολο των κλάδων, παρέχεται η δυνατότητα aπενεργοποίησης της δυνατότητας πρόσληψης σε έναν (η περισσότερους) εκ των κλάδων.
(iii) Υποψήφιος στους πίνακες Ειδικής Αγωγής και Γενικής Εκπ/σης:
Προσληφθέντες από τους πίνακες Ειδικής Αγωγής αναπληρωτές εκπ/κοί με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας (5-15 ώρες), για τους οποίους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΜΕΡΟΣ ΔΊ κεφ. Γ', παρ 3, παραμένει ενεργή η αίτησή τους στους πίνακες Γενικής Εκπ/σης μόνο ως προς τη δυνατότητα πρόσληψης με πλήρες ωράριο για το σύνολο των δηλωθεισών περιοχών προτίμησης, (πλήρους ωραρίου), δύνανται να αιτηθούν την απενεργοποίηση της εν λόγω δυνατότητας.
(iv) Υποψήφιος για τα Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΕΔ) ή για το Πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Γενικής Εκπ/σης:
Προσληφθέντες στα Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΕΔ) ή στο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης αναπληρωτές εκπ/κοί με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας (5-15 ώρες) ή ωρομίσθιοι, για τους οποίους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΜΕΡΟΣ Γ΄-Κεφ. Γ’-παρ.4, παραμένει ενεργή η αίτησή τους στους πίνακες Γενικής Εκπ/σης για το σύνολο των δηλωθεισών περιοχών προτίμησης (πλήρους ή μειωμένου ωραρίου), δύνανται να αιτηθούν την απενεργοποίηση της εν λόγω αίτησης.
4. Προκειμένου να απενεργοποιήσει/τροποποιήσει την αίτηση-δήλωσή του κατά τα ανωτέρω (παρ. 1, 2 & 3), ο υποψήφιος καταθέτει σχετική υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη με στην οποία ανήκει, η οποία διαβιβάζεται αμέσως στο αρμόδιο τμήμα της Κ.Υ. με τον προσφορότερο τρόπο (fax, e-mail) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Η απενεργοποίηση/τροποποίηση πραγματοποιείται από την παραλαβή αυτής έως και την επόμενη εργάσιμη ημέρα από το αρμόδιο τμήμα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ανακόπτεται η ομαλή πορεία της διαδικασίας ολοκλήρωσης των προσλήψεων. Συνιστάται στον υποψήφιο να καλεί στους τηλεφωνικούς αριθμούς που αναγράφονται στις πληροφορίες της παρούσης εγκυκλίου, για να επιβεβαιώσει την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση-δήλωση με την εγκύκλιο του σχολικού έτους 2012-2013 καταθέτουν εκ νέου:
α) μόνο όσα εκ των βασικών δικαιολογητικών έχουν τροποποιηθεί (π.χ. δελτίο ταυτότητας ή διαβατηρίου).
Σημειώνεται ότι με τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης, η οποία ενέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης, είναι δυνατή και η τροποποίηση των λοιπών καταχωρισμένων πεδίων στον προσωπικό ηλεκτρονικό φάκελο του εκπ/κού (π.χ. πόλη μόνιμης κατοικίας και τηλέφωνο επικοινωνίας).
β) το σύνολο των συμπληρωματικών δικαιολογητικών ειδικών κατηγοριών που τους αφορούν, εφόσον έχει παρέλθει η ισχύς τους, βάσει των κάτωθι αναφερομένων.
Α. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των (υπό τροποποίηση) βασικών δικαιολογητικών, η αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή.
Β. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των συμπληρωματικών δικαιολογητικών ειδικών κατηγοριών, ο υποψήφιος δεν θα τυγχάνει του αντίστοιχου ευεργετήματος.
2. Οι υποψήφιοι που δεν υπέβαλαν αίτηση κατά το σχολικό έτος 2012-2013 οφείλουν να υποβάλουν:
α) το σύνολο των βασικών δικαιολογητικών.
β) το σύνολο των συμπληρωματικών δικαιολογητικών που τους αφορούν.
Α. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των βασικών δικαιολογητικών, η αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή.
Β. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των συμπληρωματικών δικαιολογητικών ειδικών κατηγοριών δεν θα καταχωρούνται τα αντίστοιχα πεδία στον ηλεκτρονικό φάκελο του υποψηφίου και αυτός δεν θα τυγχάνει του αντίστοιχου ευεργετήματος.
3. Οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ16.01, ΤΕ16 κάτοχοι της μουσικής ειδίκευσης «Θεωρητικά Βυζαντινής Μουσικής», που επιθυμούν να προσληφθούν ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί σε εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια, υποβάλουν (πέραν των ανωτέρω κατά περίπτωση αναφερομένων δικαιολογητικών) σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 39 του Ν. 3848/2010:
α) υποχρεωτικά βιογραφικό σημείωμα του οποίου το περιεχόμενο θα εναρμονίζεται με τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης 67728/Α2/11-06-2010 (ΦΕΚ 863 Β΄) και
β) προαιρετικά συστατική επιστολή από προσωπικότητα του χώρου της Ορθοδοξίας.
Σε περίπτωση μη προσκόμισης του βιογραφικού σημειώματος δεν θα γίνεται η καταχώριση των προτιμήσεων των εκκλησιαστικών σχολείων.
ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
α. Οποιοδήποτε πιστοποιητικό έγγραφο, στο οποίο να αναγράφεται ο προσωπικός Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).
β. Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Οι ομογενείς από τη Βόρεια Ήπειρο, την Κωνσταντινούπολη, από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, υποβάλλουν αντίγραφο του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.) ή δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού με αναγραφή της Ελληνικής καταγωγής, της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι υποψήφιοι, που έχουν ξένη υπηκοότητα και δεν είναι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση και ότι έχει παρέλθει ένα έτος από την απόκτησή της. Για τους υποψηφίους, οι οποίοι μέχρι την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση, ήταν υπήκοοι κράτους μέλους της Ε.Ε. δεν απαιτείται η παρέλευση του έτους για την υποβολή της σχετικής αίτησης.
Φωτοτυπία του δελτίου ταυτότητας ή του διαβατηρίου δεν απαιτείται για τους παλιούς υποψηφίους. Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι κατά την υποβολή της αίτησης είναι απαραίτητη η προσκόμιση του δελτίου ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
γ. Επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου σπουδών, στο οποίο θα αναγράφεται η ημεροχρονολογία και ο βαθμός κτήσης του πτυχίου.
Αν δεν αναγράφεται η ημεροχρονολογία κτήσης απαιτείται συμπληρωματική βεβαίωση κτήσης και βαθμού πτυχίου από το Πανεπιστήμιο ή το Τ.Ε.Ι..
Σε περίπτωση που εκκρεμεί η ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων αρκεί βεβαίωση κτήσης και βαθμού πτυχίου από το Πανεπιστήμιο ή το Τ.Ε.Ι.
Όσον αφορά το βαθμό του πτυχίου, στην περίπτωση που δεν προσκομίσει ο υποψήφιος βεβαίωση με τον ακριβή βαθμό, θα λαμβάνεται υπόψη η κατώτερη βαθμολογία κάθε μιας από τις κλίμακες «ΑΡΙΣΤΑ», «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ», «ΚΑΛΩΣ» και η οποία αντίστοιχα είναι 8,50, 6,50 και 5,00. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει καθόλου βαθμός (περιγραφικός ή αριθμητικός) θα καταχωρείται 5,00.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Για τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΤΕ16, οι οποίοι είναι κάτοχοι τίτλων αναγνωρισμένων μη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της ημεδαπής, απαιτείται η προσκόμιση απολυτήριου Ελληνικού εξαταξίου Γυμνασίου ή Λυκείου ή ισότιμου σχολείου προκειμένου να πιστοποιηθεί η Ελληνομάθεια.
Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς πτυχιούχους ιδρυμάτων του εξωτερικού απαιτείται:
i) Φωτοαντίγραφο του πτυχίου στο οποίο αναγράφεται ο βαθμός και η ημεροχρονολογία κτήσης, επικυρωμένο και επίσημα μεταφρασμένο.
ii) Βεβαίωση ότι το πτυχίο είναι ισότιμο και αντίστοιχο με τα απονεμόμενα πτυχία από τα Πανεπιστήμια της ημεδαπής με απόφαση του αρμόδιου φορέα, ήτοι: του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙΚΑΤΣΑ) ή του Διαπανεπιστημιακού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ή του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.)-(Π.Δ. 38/2010 -ΦΕΚ 78/25.05.2010 τ. Α΄) ή του Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπ/σης (Σ.Α.Ε.Ι.)-(άρθρο 10 του Π.Δ.165/2000) ή του Ινστιτούτου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΙΤΕ) ή της Επιτροπής Ισοτιμιών Σχολών Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Πρoσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) (πρώην ΟΕΕΚ) για τα πτυχία εξωτερικού των κλάδων ΤΕ01 και ΔΕ01.
Ειδικότερα, για τα πτυχία της Κύπρου πριν την πλήρη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1-5-2004) δεν απαιτείται αντιστοιχία για τα πτυχία που αναφέρονται στο Π.Δ. 299/1997, ενώ για τα ίδια πτυχία, καθώς και για όλα τα υπόλοιπα, τα οποία έχουν χρόνο κτήσης μετά την ένταξή της στην Ε.Ε απαιτείται ισοτιμία και αντιστοιχία.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
Ι. Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.6 του άρθρου 2 του ν.1735/1987 (ΦΕΚ 195/Α΄), «Σε περίπτωση που το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. και το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.) δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ισοτιμία πτυχίων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. που κατέχουν πολιτικοί πρόσφυγες και επαναπατριζόμενοι Έλληνες, κατά την έννοια των διατάξεων της παρ.2 περ. α΄ του άρθρου 5, λόγω ανυπαρξίας αντίστοιχης σχολής Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής, καθορίζουν με βεβαίωσή τους τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου του πτυχίου με πτυχίο Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής. Με βάση τη βεβαίωση αυτή τα παραπάνω πρόσωπα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης για θέσεις των οποίων τυπικό προσόν είναι εκείνο προς το οποίο έχει αναγνωρισθεί συνάφεια από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α ή το Ι.Τ.Ε.».
ΙΙ: Για τα πτυχία που έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή και έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμα και αντίστοιχα, ως ημερομηνία κτήσης θεωρείται η ημερομηνία αρχικής κτήσης του πτυχίου της αλλοδαπής εάν η αναγνώριση έγινε χωρίς συμπληρωματική εξέταση μαθημάτων σε ιδρύματα της ημεδαπής άλλως η ημερομηνία χορήγησης της ισοτιμίας και αντιστοιχίας του πτυχίου από τα αντίστοιχα αρμόδια όργανα, εάν για την αναγνώριση προηγήθηκε εξέταση σε ιδρύματα της ημεδαπής.
ΙΙΙ: Ως ημερομηνία κτήσης πτυχίου για υποψήφιους που προσκομίζουν βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων εκπαιδευτικού Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπ/σης από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.)( πρώην Σ.Α.Ε.Ι.), σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 38/2010, θεωρείται η ημερομηνία έκδοσης της σχετικής απόφασης του Σ.Α.Ε.Π..
IV: Σε περίπτωση μη προσκόμισης βεβαίωσης βαθμολογικής αντιστοιχίας προς τη δεκάβαθμη κλίμακα, θα καταχωρείται στο σύστημα ο κατώτατος βαθμός, που απαιτείται για την κτήση πτυχίου από τα αντίστοιχα τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων, ήτοι ο βαθμός «5».
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ (Ισοτιμία χωρίς Αντιστοιχία): Σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 8, παρ. 15 του Ν.2817/2000 ΦΕΚ 78, τ.Α’), όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3687/2008 (ΦΕΚ 159, τ. Α’), οι εκπαιδευτικοί, κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ της Αλλοδαπής, τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως ισότιμα με τα απονεμόμενα από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς να έχουν αντιστοιχία, (δεδομένου ότι σπουδές αντίστοιχης ειδικότητας δεν προσφέρονται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια):
Α. Έχουν το δικαίωμα να διδάξουν στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση, μαθήματα της ειδικότητάς τους στις παρακάτω ειδικότητες:
1. πτυχίο με ειδίκευση στα Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής,
2. πτυχίο με ειδίκευση στη Διεύθυνση Χορωδίας,
3. πτυχίο με ειδίκευση στην Παιδαγωγική της Εκπαίδευσης της Μουσικής,
στο πλαίσιο των σχετικών υπ΄αρ. 77664/Δ2/3-8-2005 (ΦΕΚ 1138, τ.Β΄), 92981/Γ7/15.09.2005 (ΦΕΚ 262, τ.Β΄), 108017/Δ2/1-10-2007 (ΦΕΚ 1962, τ. Β΄) Υ.Α., και αφού ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι χορηγήθηκαν πτυχία με επιπλέον μουσικές ειδικεύσεις από τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Ελληνικών ΑΕΙ & από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως ορίζει η ως άνω διάταξη και η άρ. 73257/Δ2/19-07-2006 ( ΦΕΚ1137 τ.Β΄) Υ.Α.
Β. έχουν το δικαίωμα να διδάξουν μόνο στα Μουσικά Σχολεία, στις παρακάτω Μουσικές Ειδικότητες:
1. Μουσική Θεωρία (Bachelor of Music), στο πλαίσιο της σχετικής αρ. 5843/Δ2/15-1-2008 (ΦΕΚ 61, τ.Β΄) Υ.Α.
2. Μπάσο του Berklee College of Music-Boston U.S.A. στο πλαίσιο της σχετικής αρ.58978Δ2/22-05-2009 Υ.Α. ( ΦΕΚ 1066 τ. Β΄ )
3. Ηλεκτρικό μπάσο της Κρατικής Μουσικής Ακαδημίας «Πάντσο Βλαντιγκέρωφ» Σόφιας της Βουλγαρίας στο πλαίσιο της σχετικής υπ’ αριθμ. 116889/Δ2/20-09-2010 Υ.Α. (ΦΕΚ 1615 τ. Β΄06-10-2010), λαμβάνοντας υπόψη την αρ. 135367/Γ7/20-10-2008 ( ΦΕΚ 2279 τ. Β΄) Υ.Α. που καθορίζει τις Μουσικές Ειδικεύσεις στα Μουσικά Σχολεία και την αριθμ. 68096/Γ7/12-06-2009 Υ.Α. συμπληρωματική αυτής.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η απαλλαγή από την υποχρέωση της αντιστοιχίας σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 8, παρ.15 του Ν. 2817/2000 ΦΕΚ 78, τ.Α’), όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 7, του Ν. 3687/2008 (ΦΕΚ 159, τ. Α’) παύει να ισχύει αμέσως μετά την έκδοση πτυχίων Τμήματος ελληνικών Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. αντίστοιχης ειδικότητας. Στην περίπτωση αυτή, οι εκπαιδευτικοί που είχαν το ευεργέτημα της απαλλαγής από την υποχρέωση της αντιστοιχίας, δεν θα το έχουν πλέον και δε θα γίνονται δεκτοί για διορισμό ή πρόσληψη πριν αποκτήσουν βεβαίωση αντιστοιχίας από τον ΔΟΑΤΑΠ.
iii) Απολυτήριο Ελληνικού εξαταξίου Γυμνασίου ή Λυκείου ή ισότιμου σχολείου. Όσοι δεν έχουν το απολυτήριο αυτό, απαιτείται να προσκομίσουν πιστοποιητικό για την άριστη γνώση και την άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας, το οποίο χορηγείται από (i) το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (επίπεδο Γ2΄) ή (ii) την Επιτροπή του άρθρου 14 παρ.10 του ν.1566/1985 (Δ/νση Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Διευκρινίζεται ότι το δικαιολογητικό αυτό απαιτείται και για τους υποψηφίους των κλάδων ΔΕ και ΤΕ (αρ. Γνωμ. 544/2006 Ν.Σ.Κ. τμήμα Ε΄).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής, που απαιτούνται από την παρούσα, πρέπει να είναι επικυρωμένοι και επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα. Οι ανωτέρω τίτλοι υποβάλλονται σε ακριβές αντίγραφο του πρωτοτύπου ή σε αντίγραφο του ακριβούς αντιγράφου της αρχής που εξέδωσε το πρωτότυπο (όχι σε αντίγραφο το οποίο δεν έχει επικυρωθεί από την αρχή που εξέδωσε το πρωτότυπο). Οι ως άνω τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις όταν προσκομίζονται σε φωτοτυπία μη επικυρωμένη από την αρχή που τους εξέδωσε, επικυρώνονται μόνο από δικηγόρο. Ακριβή αντίγραφα από αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων ή εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές, τα οποία έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο ή δημόσια αρχή επικυρώνονται από όλες τις διοικητικές αρχές και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Η επίσημη μετάφρασή τους γίνεται από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο ή από άμισθο διερμηνέα διορισμένο βάσει του ν.148/26.12.1913/1.2.1914.
δ. Η εκπλήρωση ή μη των στρατιωτικών υποχρεώσεων των υποψηφίων ή η νόμιμη απαλλαγή τους απ΄ αυτές δηλώνεται υποχρεωτικά στην Αίτηση-Δήλωση (Έντυπο Α).
 Υποψήφιοι ομογενείς Βορειοηπειρώτες, από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο με αλλοδαπή ιθαγένεια, εφόσον προσκομίσουν αντίγραφο του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.) της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό στρατού.
Υποψήφιοι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην περίπτωση που η εκπλήρωση ή μη των στρατιωτικών υποχρεώσεών τους δεν αποτελεί κώλυμα διορισμού στο Δημόσιο Τομέα στη χώρα τους, υποβάλλουν σχετική βεβαίωση από Αρχή της οικείας χώρας.
 Οι υποψήφιοι ιερείς, που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, υποβάλλουν βεβαίωση ιεροσύνης από την οικεία Μητρόπολη, Υποψήφιοι, που υπηρετούν σε Σώματα Ασφαλείας και δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, υποβάλλουν βεβαίωση της υπηρεσίας τους, στην οποία να φαίνεται ότι ο χρόνος υπηρεσίας τους αντιστοιχεί με την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
Ι. Για τις περιπτώσεις των υποψηφίων που δηλώνουν στην Αίτηση-Δήλωσή τους την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ή τη νόμιμη απαλλαγή τους από αυτές, [Αριθ. Φ.420/44/60931/28-11-2001 (ΦΕΚ 1755/31.12.2001 τ. Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας], κατά την πρόσληψή τους θα ελέγχεται από τη Διεύθυνση πρόσληψης αν η ημερομηνία εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή της νόμιμης απαλλαγή από αυτές, που αναφέρεται στο πιστοποιητικό τύπου Α΄, είναι εντός των προθεσμιών της παρούσης εγκυκλίου, άλλως η πρόσληψη θα ανακαλείται και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
ΙΙ. Οι υποψήφιοι που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και κατατάσσονται στο τέλος του οικείου πίνακα. [άρθρο 12 παρ. 4 της αριθ.35557/Δ2/09.04.2003 Ρυθμιστικής Υ. Α. (ΦΕΚ 465/17.04.2003 τ. Α΄) και παρ. 2 της αριθμ.55127/Δ2/11-6-2004 (ΦΕΚ 937 Β΄) Υ.Α.].
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
α. Πολύτεκνοι:
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πολυτέκνου εξ ιδίας οικογενείας από το Δήμο εγγραφής συνοδευόμενο από Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.
Στην κατηγορία των πολυτέκνων ανήκουν:
• οι γονείς τεσσάρων τέκνων, τα οποία είναι ανήλικα ή σπουδάζοντα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία,
• ο γονέας χωρίς σύζυγο, ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των τέκνων και είναι μόνος υπόχρεος σε διατροφή αυτών, εφόσον έχει τουλάχιστον τρία τέκνα,
• ο ένας από τους γονείς εφόσον κατέστη ανάπηρος εξ οιασδήποτε αιτίας ή ανάπηρος πολέμου σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, εφόσον έχει τουλάχιστον τρία τέκνα.
• τα απορφανισθέντα τέκνα αν είναι τουλάχιστον δύο, σε περίπτωση θανάτου και των δύο γονέων απολαμβάνουν τα ευεργετήματα των πολυτέκνων, υπό τους περιορισμούς της παρ.1 του αρθ.6 του Ν.3454/2006.
Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις πολυτέκνων χορηγείται η ιδιότητα του πολυτέκνου για τους έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους, ή νομιμοποιηθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο} έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο} έτος της ηλικίας τους.
Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%} και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η κατά τα ανωτέρω κατηγορία των πολυτέκνων αφορά μόνο την πρόταξή τους στον πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ.8 του ν. 3194/2003 (ΦΕΚ 267/20.11.2003 τ. Α'}.
β. Τρίτεκνοι:
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο εγγραφής για την ιδιότητα του γονέα τριών (3} τέκνων.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ.1 του ν. 3454/2006 στην κατηγορία των τριτέκνων ανήκουν οι γονείς με τρία (3} παιδιά.
Οι παροχές χορηγούνται σε γονέα ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο} έτος της ηλικίας τους ή Φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο} έτος της ηλικίας τους.
Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%} και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Σημειώνεται ότι τα πιστοποιητικά των εκπαιδευτικών, που ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες των πολυτέκνων και τριτέκνων, θα πρέπει να έχουν εκδοθεί πρόσφατα, ήτοι εντός του τελευταίου εξαμήνου. Επισημαίνεται ότι οι ιδιότητες αυτές πρέπει να συντρέχουν και κατά το χρόνο πρόσληψης.
γ. Ειδικές κατηγορίες αναπηρίας (ομόζυγη μεσογειακή αναιμία. δρεπανοκυτταρική αναιμία. μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία. σκλήρυνση κατά πλάκας):
Πιστοποιητικό Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής, σε ισχύ. Ελλείψει αυτού, ο υποψήφιος μπορεί να καταθέσει πιστοποιητικό κρατικού νοσοκομείου, το οποίο θα πρέπει να έχει εκδοθεί μέχρι και ένα έτος πριν την υποβολή της αίτησης. Στην περίπτωση αυτή, ο υποψήφιος υποχρεούται, εντός εξαμήνου από την κατάθεση της αίτησης, να προσκομίσει και το πιστοποιητικό Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής στη Διεύθυνση όπου υποβλήθηκε η αίτηση.
Σε περίπτωση που έχει παρέλθει διετία από την έκδοση του πιστοποιητικού υγείας της Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, θα πρέπει να προσκομίσουν νέο πιστοποιητικό.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Για τα πιστοποιητικά που έχουν χρόνια ισχύ, ακόμα κι αν έχει παρέλθει διετία από την έκδοσή τους, αρκεί η προσκόμιση των εν λόγω πιστοποιητικών (δεν απαιτείται δηλαδή η προσκόμιση νέων}.
2. ΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
α. Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί του άρθρου 9. παρ. 6 του ν. 3391/2005 (που αντικατέστησε την παρ. 1 του άρθρου 5 του ν. 3194/2003) με προϋπηρεσία έως 30-06-2010:
α1. Βεβαίωση προϋπηρεσίας {συγκεντρωτική) από την οικεία Δ/νση Εκπ/σης στην οποία ανήκει το ιδιωτικό σχολείο, όπου θα αναγράφονται τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία παρασχέθηκε η προϋπηρεσία, καθώς και το ωράριο εβδομαδιαίας διδασκαλίας τους.
α2. Έγγραφο απόλυσης της οικείας Δ/νσης ή Γραφείου Εκπ/σης, στο οποίο θα αναγράφεται η πράξη-απόφαση της κατάργησης-αναστολής σχολικής μονάδας κ.λ.π. ή της καταγγελίας σύμβασης.
α3. Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986, στην οποία θα δηλώνουν με ποια από τις δύο προϋπηρεσίες {ιδιωτική ή δημόσια) επιθυμούν να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων σε περίπτωση που διαθέτουν και τις δύο προϋπηρεσίες. Επίσης θα δηλώνουν ότι δεν εργάζονται σε άλλη σχολική μονάδα του ίδιου ή άλλου ιδιοκτήτη ιδιωτικού σχολείου.
β. Εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία σε σχολεία κρατών-μελών Ε.Ε. έως 30-06-2010:
Βεβαίωση πρόσληψης από τον αρμόδιο/αρμόδιους Φορείς οι οποίοι τελούν υπό τη διοικητική εποπτεία του αρμόδιου, σε κάθε κράτος, Υπουργείου και συνοδευόμενη από επίσημη μετάφραση, στην οποία να αναγράφεται:
• ότι τα σχολεία πρόσληψης ανήκουν στη δημόσια εκπαίδευση,
• η ακριβής διάρκεια του διδακτικού έτους
• τα ακριβή χρονικά διαστήματα κατά τα οποία παρασχέθηκε η ανωτέρω προϋπηρεσία,
• εργασιακή σχέση με την οποία αποκτήθηκε η αναφερόμενη στα παραστατικά προϋπηρεσία,
• το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας του μονίμου, αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού,
• στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι ώρες απασχόλησης ανά μήνα και
• ο φορέας πρόσληψης και το Υπουργείο στη διοικητική εποπτεία του οποίου ανήκει.
Σύμφωνα με την αριθμ. 360/2011 Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει γίνει δεκτή από την Υπουργό Παιδείας, προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί σε δημόσια σχολεία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους κατά περίπτωση όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται από την οικεία νομοθεσία, δύναται να αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία για την ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων ακόμα και αν έχει προσφερθεί πριν από την ημερομηνία της ακαδημαϊκής/επαγγελματικής αναγνώρισης στην ημεδαπή του αλλοδαπού τίτλου, με την επιφύλαξη των οριζομένων στις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 2 του ν. 3848/2010.
γ. Οι υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ16.01 (και ελλείψει αυτών οι υποψήφιοι του κλάδου ΤΕ16) που επιθυμούν να προσληφθούν ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί σε εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια, υποβάλλουν σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 39 του ν. 3848/ 2010 μαζί με την αίτηση –δήλωση υποχρεωτικά βιογραφικό σημείωμα του οποίου το περιεχόμενο θα εναρμονίζεται με τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης 67728/Α2/11-06-2010 (ΦΕΚ 863 Β΄) και προαιρετικά συστατική επιστολή από προσωπικότητα του χώρου της Ορθοδοξίας. Αν η αίτηση δεν συνοδεύεται από το βιογραφικό σημείωμα, δεν θα γίνεται καταχώρηση των προτιμήσεων των εκκλησιαστικών σχολείων.
Οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την  αποστολή του βιογραφικού σημειώματος ή και της συστατικής επιστολής με αντίγραφο της αίτησης και των συνοδευτικών δικαιολογητικών, στη Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής του Υπουργείου. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν εκκλησιαστικά σχολεία για να μείνουν στο πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων {ως υποψήφιοι για πρόσληψη σε εκκλησιαστικά σχολεία) θα πρέπει να αξιολογηθούν από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης με τη διευρυμένη σύνθεσή του. Όσοι υποψήφιοι αξιολογηθούν θετικά για τη πρόσληψή τους στα εκκλησιαστικά σχολεία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, για τη πρόσληψή τους ειδικά στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία του Αγίου Όρους, όπως και στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, προϋπόθεση είναι η έγκριση από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους ή το Πολυμελές Συμβούλιο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής αντίστοιχα. Επιπλέον επισημαίνεται ότι στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία λόγω του ειδικού νομικού καθεστώτος δεν προσλαμβάνονται γυναίκες εκπαιδευτικοί.
Για το σύνολο των δικαιολογητικών του παρόντος κεφαλαίου σημειώνεται ότι:
Α. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αντίγραφα δημοσίων εγγράφων που ζητούνται με την παρούσα συνοδευόμενα όμως απαραιτήτως με υπεύθυνη δήλωση κατά την παρ.4 του άρθρου 8 του ν.1599/1986, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι βεβαιώνουν ότι τα αντίγραφα που επισυνάπτουν αποτελούν γνήσια αντίγραφα εκ των πρωτοτύπων που έχουν στα χέρια τους
Β. Στις διατάξεις του άρθρου 1 της αριθ. 44840/ΣΤ5 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 587/10-5-2006 τ.Β΄) ορίζονται τα δικαιολογητικά τα οποία εκδίδονται από τις Υπηρεσίες του ΥΠΘΠΑ και μπορούν να αναζητηθούν αυτεπάγγελτα από τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης. (βεβαιώσεις προϋπηρεσίας κτλ). Επίσης από τις διατάξεις της αριθ. 2458/22-2-2005 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 267 Β΄) ορίζεται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση της καταφατικής ή αρνητικής δήλωσης της Υπηρεσίας Ποινικού Μητρώου από την Δημόσια Υπηρεσία έκδοσης της τελικής διοικητικής πράξης.
Γ. Δεν απαιτείται εκ νέου κατάθεση βεβαιώσεων για προϋπηρεσίες καταχωρισμένες στο παρελθόν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα.
Δ. Σύμφωνα με την αριθ. 35557/Δ2/9-4-2003 (ΦΕΚ 465 Β΄) Υ.Α., όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. 118723/Δ2/9-11-2006 (ΦΕΚ 1726 Β΄-διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ 1863 Β΄) Υ.Α., οι προσλαμβανόμενοι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί κατά την εμφάνισή τους για ανάληψη υπηρεσίας καταθέτουν υποχρεωτικά στην οικεία Δ/νση Εκπαίδευσης πιστοποιητικό υγείας από Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή ή Δημόσιο Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας. Το πιστοποιητικό αυτό έχει ισχύ τριών (3) ετών. Κατά τις προσλήψεις εντός της τριετίας, οι επαναπροσλαμβανόμενοι μπορούν να καταθέτουν επικυρωμένο αντίγραφο του πιστοποιητικού αυτού στη διεύθυνση πρόσληψής τους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ

Η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια πιστοποιείται {διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 3 και 4 του ν.3848/2010):
α) Με βεβαίωση περί επιτυχούς παρακολούθησης ειδικού προγράμματος σπουδών τουλάχιστον εξαμηνιαίας διάρκειας, το οποίο παρέχεται από τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος {Α. Ε. Ι.) ή από ομάδες συνεργαζόμενων τμημάτων του ίδιου ή περισσότερων A.E.I. σε αποφοίτους τμημάτων που έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Το πρόγραμμα αυτό καταρτίζεται με απόφαση του οικείου ΑΕΙ, που εγκρίνεται από τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου , και αξιολογείται μετά το πρώτο έτος λειτουργίας του, εν συνεχεία δε κάθε τέσσερα έτη, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως 9 του ν. 3374/2005 {ΦΕΚ 189 Α).
Επισημαίνεται ότι σχετικές βεβαιώσεις γίνονται δεκτές εφόσον έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή της ανωτέρω συγκεκριμένης διάταξης ή
β) Με την κατοχή πτυχίου τμήματος A.E.I., το πρόγραμμα σπουδών του οποίου εξασφαλίζει την προς τούτο αναγκαία θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση και οι απόφοιτοι του οποίου έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Το πρόγραμμα σπουδών αξιολογείται ως προς την εξασφάλιση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας μετά το πρώτο έτος λειτουργίας του, εν συνεχεία δε κάθε τέσσερα έτη, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως 9 του ν. 3374/2005. Ως προς την εξασφάλιση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ή
γ) Με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων A.E.I., ή
δ) Με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή διδακτορικού διπλώματος στις επιστήμες της αγωγής, ή
ε) Με την κατοχή παιδαγωγικού πτυχίου της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής {ΠΑτΕ.Σ.) ή της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών {Α.Σ.Ε.τΕ.Μ.) της πρώην Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης {Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.) ή της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης {Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).
στ) Με κατοχή αναγνώρισης του επαγγελματικού προσόντος του καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγκεκριμένου κλάδου από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων {ΣΑΕΠ) σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 38/2010, δεδομένου ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της εκ μέρους του ΣΑΕΠ είναι η πλήρης ακαδημαϊκή και παιδαγωγική επάρκεια του αιτούντος {αρ. 68651/IA/19-6-12 έγγραφο της Δ/νσης Ευρωπαϊκής Ένωσης Τμήμα Δ' Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων).
ζ) Τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμα και αντίστοιχα από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης {Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) / Διπαπανεπιστημαικό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων σπουδών της Αλλοδαπής {ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις. Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμα από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις και συνοδεύονται από βεβαίωση του ότι το γνωστικό αντικείμενο τους εμπίπτει στις επιστήμες της αγωγής.
Παράλληλα με τις διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του ν. 3848/2010 εξακολουθούν να εφαρμόζονται για τη μεταβατική περίοδο και για τους δύο επόμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ οι ισχύουσες διατάξεις περί παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας (άρθρο 9 παρ. 6. του ν. 3848/2010), ήτοι τα πτυχία:
α) Τμημάτων A.E.I.:
-Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών
-Δημοτικής Εκπαίδευσης
-Επιστημών της Αγωγής ή Επιστημών Αγωγής Προδημοτικής Εκπαίδευσης ή Επιστημών της Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Κύπρου
-ΦιλοσοΦίας
-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας
-ΦιλοσοΦίας και Κοινωνικών Σπουδών
β) Σχολής Νηπιαγωγών
γ) Παιδαγωγικής Ακαδημίας
δ) Διδακτορικό δίπλωμα ή μεταπτυχιακός τίτλος στις επιστήμες της Αγωγής και
ε) Καθηγητικών Σχολών.
Σημειώνεται ότι Καθηγητικές σχολές κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 2 παρ. 5 του ν.1894/1990 (ΦΕΚ 110 Α'), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ.2 του ν. 3194/2003 (ΦΕΚ 267/20-11-2003 τ.Α'), για τους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών από το έτος 2004 και εΦεξής, νοούνται τα πανεπιστημιακά τμήματα, των οποίων οι πτυχιούχοι διορίζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα άρθρα 12, 13 και 14 του ν. 1566/1985, χωρίς την απαίτηση πρόσθετου πτυχίου ή πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης, σε θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ60 Νηπιαγωγών και των κλάδων ΠΕ01 Θεολόγων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ04 Φυσικών, ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας, ΠΕ16 Μουσικής (ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 πτυχιούχων Πανεπιστημίων), ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών, ΠΕ33 Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ), ΠΕ34 Ιταλικής Γλώσσας, ΠΕ40 Ισπανικής Γλώσσας και του κλάδου ΠΕ19 Πληροφορικής Πανεπιστημίων οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και η Ανώτερη Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (Α.Σ.Ε.Π.Μ.) της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. και η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) για διορισμό εκπαιδευτικών στον κλάδο ΠΕ17 (άρθρο 8, παρ.2 του ν. 3194/2003, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 18 παρ.5 του ν. 3404/2005, ( ΦΕΚ 260/17.10.2005 τ. Α'), το άρθρο 1 παρ. 3 του ν. 3687 /2008) και  το άρθρο 39, παρ. 1 του ν. 3794/2009.
Διευκρινίσεις νια την παιδαγωγική επάρκεια περιλαμβάνονται στο ειδικό παράρτημα των προσόντων για ένταξη σε κλάδους εκπαιδευτικού προσωπικού

ΜΕΡΟΣ Γ'- ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α
ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ- ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.13, ΠΕ17.14 και ΠΕ16.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων δεν υφίσταται (άρθρο 10 παρ. 11 του ν. 3051/2002 όπως ισχύει- ΦΕΚ 220/20.09.2002 τ. Α'). Κατώτατο όριο ηλικίας ορίζεται το εικοστό πρώτο (21ο) έτος. Για τη συμπλήρωση του κατώτατου ορίου ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης.
1. Τίτλος σπουδών
Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ16.01 και ΠΕ16.02 απαιτείται:
> πτυχίο ή έγγραφο προσαρτημένο σε αυτό από το οποίο να προκύπτει μουσική ειδίκευση. Η μουσική ειδίκευση δεν μπορεί να προκύπτει από μεταπτυχιακό τίτλο ή πτυχίο μουσικής ειδίκευσης αναγνωρισμένου μη ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ17.13 και ΠΕ17.14 απαιτείται
> Για την ειδικότητα ΠΕ17.13: πτυχίο τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας και πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας ή κάποιο ισοδύναμο προς αυτά της παρ. 4 του άρθρου 6 του Ν. 2525/1997 (ΦΕΚ 188 Α') όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
> Για την ειδικότητα ΠΕ17.14: πτυχίο τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας και πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας ή κάποιο ισοδύναμο προς αυτά της παρ. 4 του άρθρου 6 του Ν. 2525/1997(ΦΕΚ 188 Α') όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ16 απαιτείται:
Πτυχίο αναγνωρισμένου μη Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής θεωρημένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ή πτυχίο μουσικής ειδικότητας του άρθρου 8, παρ. 5 του Ν.2158/1993 τίτλος του ΥΠΕΠΘ ή πτυχίο ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής (βλ. Παράρτημα).
2.Αίτηση-Δήλωση Αναπληρωτή για Μουσικά Σχολεία
Στην Αίτηση-Δήλωση ο υποψήφιος στο πεδίο «Α. Αναπληρωτές» μπορεί να δηλώσει από μία {1} μέχρι σαράντα δύο {42} προτιμήσεις οι οποίες μπορεί να είναι οποιοδήποτε Μουσικό Σχολείο με πλήρες ή μειωμένο ωράριο.
Α/Α Περιοχές Προτίμησης (κατά σειρά)
1 Μουσικό Σχολείο Αλίμου
2 Μουσικό Σχολείο Παλλήνης
3 Μουσικό Σχολείο Αλίμου - Μειωμένου Ωραρίου
...
42 Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου - Μειωμένου Ωραρίου
Εκτός των ανωτέρω επιλογών κάθε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να δηλώσει στην αίτησή του, επιλέγοντας το σχετικό πεδίο, ότι επιθυμεί να προσληφθεί από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών:
α. ως αναπληρωτής και στα υπόλοιπα Μουσικά Σχολεία,
β. ως αναπληρωτής με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας και στα υπόλοιπα Μουσικά Σχολεία.
3. Αίτηση-Δήλωση Ωρομισθίου για Μουσικά Σχολεία.
Στην Αίτηση-Δήλωση ο υποψήφιος στο πεδίο «Β. ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ» δηλώνει μουσικά σχολεία μιας (1) μόνο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Δήλωση μέχρι δύο ( 2) μουσικών ειδικεύσεων (μαθήματος – οργάνου) που επιθυμεί να διδάξει ο ενδιαφερόμενος, εφόσον έχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
1 Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ16.01: Πτυχίο τμήματος μουσικών σπουδών ή μουσικής επιστήμης και τέχνης πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής
Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ16: Πτυχίο Φυγής ή Δίπλωμα Σύνθεσης
2 Όργανα Ευρωπαϊκής Μουσικής Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ16.01: Πτυχίο τμήματος μουσικών σπουδών ή μουσικής επιστήμης και τέχνης πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής με ειδίκευση στο αντίστοιχο όργανο
Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ16: Πτυχίο ή Δίπλωμα Αντίστοιχου Οργάνου
3 Βυζαντινή Εκκλησιαστική   Μουσική Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ16.01: Πτυχίο τμήματος μουσικών σπουδών ή μουσικής επιστήμης και τέχνης πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής με ειδίκευση στη βυζαντινή μουσική ή στην ελληνική παραδοσιακή μουσική
Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ16: Πτυχίο ή Δίπλωμα Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής
4 Όργανα Παραδοσιακής Μουσικής Γ ια τους εκπαιδευτικούς των κλάδων α. ΠΕ 16.01: πτυχίο Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση παραδοσιακό όργανο και β. ΠΕ 16.02: πτυχίο του τμήματος λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής
Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ16: Τίτλος μουσικής ειδίκευσης του ΥΠΕΠΘ
Για τους εμπειροτέχνες: υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 σχετικά με την επαρκή γνώση του οργάνου που προτίθεται να διδάξει ο υποψήφιος.
5 Ακορντεόν Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ16.01: Πτυχίο τμήματος μουσικών σπουδών ή μουσικής επιστήμης και τέχνης πανεπιστημίου με ειδίκευση στο αντίστοιχο όργανο
Για τους εμπειροτέχνες: Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 το Ν.1599/1986 σχετικά με την επαρκή γνώση του οργάνου που προτίθεται να διδάξει ο υποψήφιος.
6 Σαξόφωνο Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ16.01: Πτυχίο τμήματος μουσικών σπουδών ή μουσικής επιστήμης και τέχνης πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής με ειδίκευση στο αντίστοιχο όργανο
Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ 16: Πτυχίο ή Δίπλωμα Αντίστοιχου Οργάνου (Αριθμ. ΥΠΠΟ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/85303/31-8-2007 Υ.Α. ΦΕΚ 1913/2007 τ. Β’)
Για τους εμπειροτέχνες: Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 σχετικά με την επαρκή γνώση του οργάνου που προτίθεται να διδάξει ο υποψήφιος.
7 Μουσική Τεχνολογία H/Y Για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ 17.13 και ΠΕ 17.14: Πτυχίο Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας και Πτυχίο Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας αντίστοιχα
Για τους εμπειροτέχνες: Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 σχετικά με την επαρκή γνώση Η/Υ με εξειδίκευση σε μουσικές εφαρμογές και Πτυχίο Τμήματος Μουσικών Σπουδών ή Δίπλωμα ή Πτυχίο: α) Οργάνου, β) Θεωρητικών Ευρωπαϊκής ή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 135367/Γ7/20-10-2008 (ΦΕΚ 2279, τ.Β’) Υπουργική Απόφαση όπως συμπληρώθηκε με την αριθμ. 68096/Γ7/12-06-2009 Υ.Α. ( ΦΕΚ 1211 τ. Β΄), καθορίζονται ως μουσικές ειδικεύσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικών και εμπειροτεχνών στα μουσικά σχολεία, οι παρακάτω:
1. Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής
2. Θεωρητικά Βυζαντινής Μουσικής
3. Βιολί (κλασσικό)
4. Βιόλα
5. Βιολοντσέλο
6. Κοντραμπάσο
7. Κιθάρα κλασική
8. Κιθάρα ηλεκτρική
9. Μπάσο ηλεκτρικό
10.Πιάνο
11.Φλάουτο
12.Κλαρινέτο
13.Όμποε
14.Σαξόφωνο
15.Φαγκότο
16.Τρομπέτα
17.Τρομπόνι
18.Κόρνο
19.Τούμπα
20.Ακορντεόν
21.Κρουστά Ευρωπαϊκά(Κλασικά-Σύγχρονα)
22.Παραδοσιακό Βιολί
23.Κανονάκι
24.Σαντούρι
25.Ταμπουράς
26.Ούτι
27.Μπουζούκι (Τρίχορδο)
28.Μαντολίνο
29.Λύρα Κρητική
30.Λύρα Μακεδονίας
31.Λύρα Πολίτικη
32.Λύρα Δωδεκανήσου
33.Λύρα Ποντιακή
34.Λαούτο
35.Παραδοσιακό Κλαρίνο
36.Γκάιντα
37.Ζουρνάς
38.Νέι-Καβάλι-Παραδοσιακοί Αυλοί
39.Κρουστά Παραδοσιακά
40.Διεύθυνση χορωδίας.
41.Μουσική Τεχνολογία ( Εφαρμογές Η/Υ ).
42.Διεύθυνση Ορχήστρας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ι: Πλέον των ως άνω αναφερομένων ισχύουν τα αρχικώς οριζόμενα στο ΚΕΦ. Γ΄ της παρούσης εγκυκλίου δηλούμενα δικαιολογητικά για την ένταξη στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών - Ωρομισθίων.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΙΙ: Παράρτημα με τα θεωρημένα και τα μη θεωρημένα από το ΥΠΠΟ πτυχία μη Ανωτάτων Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ακολουθεί στο τέλος της εγκυκλίου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. του ν. 3475 (ΦΕΚ 146, τ. Α΄) ορίζεται ότι : «….Σε περίπτωση έλλειψης υποψηφίων εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ16.02 η διδασκαλία των μαθημάτων μουσικής ειδίκευσης και η άσκηση στα εργαστήρια στα μουσικά σχολεία ανατίθεται με ωριαία αντιμισθία σε εμπειροτέχνες ιδιώτες που έχουν γνώση των αντίστοιχων παραδοσιακών οργάνων….»
Α. Οι ήδη εγγεγραμμένοι στον πίνακα εμπειροτεχνών των Μουσικών Σχολείων του σχολικού έτους 2011-2012 θα υποβάλουν :
 1. Αίτηση-Δήλωση στην οποία θα συμπληρώνονται τα Μουσικά Σχολεία μίας (1) μόνο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (επέχει και θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν.1599/86 και εφιστάται η προσοχή στα δηλούμενα στοιχεία).
 2. Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 σχετικά με την επαρκή γνώση του οργάνου που προτίθεται να διδάξει ο υποψήφιος.
3. Αποδεικτικά στοιχεία για την ελληνομάθεια σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις
 ΠΡΟΣΟΧΗ Για τις περιπτώσεις, που έχουν μεταβληθεί προσωπικά στοιχεία (Α.Δ.Τ., Α.Φ.Μ, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου κ.λ.π), αυτά θα δηλώνονται υποχρεωτικά με υπεύθυνη-δήλωση
Β. Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να εγγραφούν για πρώτη φορά καθώς και όσοι δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα εμπειροτεχνών του σχολικού έτους 2011-2012 και έχουν παλαιότερες καταχωρημένες προϋπηρεσίες θα υποβάλουν:
1. Αίτηση-Δήλωση στην οποία θα συμπληρώνονται τα Μουσικά Σχολεία μίας (1) μόνο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (επέχει και θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν.1599/86 και εφιστάται η προσοχή στα δηλούμενα στοιχεία).
2. Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986   σχετικά με την επαρκή γνώση του οργάνου που προτίθεται να διδάξει ο υποψήφιος
3. Αποδεικτικά στοιχεία για την ελληνομάθεια σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις
4. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 (Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στο ΄Εντυπο της Αίτησης-Δήλωσης, η οποία επέχει και θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν.1599/86. Επαναλαμβάνεται ότι εφιστάται η προσοχή στα δηλούμενα στοιχεία).
5. Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου. Στοιχεία του δελτίου ταυτότητας, που έχουν μεταβληθεί δηλώνονται υποχρεωτικά με υπεύθυνη δήλωση.
6. Οποιοδήποτε πιστοποιητικό έγγραφο στο οποίο καταγράφεται ο προσωπικός αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.).
7. Η εκπλήρωση ή μη των στρατιωτικών υποχρεώσεων των υποψηφίων ή η νόμιμη απαλλαγή τους απ΄ αυτές δηλώνεται υποχρεωτικά στην Αίτηση- Δήλωση (Έντυπο Γ).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ι: Για τις περιπτώσεις των υποψηφίων που δηλώνουν στην Αίτηση-Δήλωσή τους την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή την νόμιμη απαλλαγή τους απ΄ αυτές, (Αριθμ. Φ.420/44/60931/28-11-2001 (ΦΕΚ 1755/τ.Β΄/31-12-2001) Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας), κατά την πρόσληψή τους θα ελέγχεται από την Διεύθυνση πρόσληψης ότι η ημερομηνία εκπλήρωσης ή απαλλαγής, που αναφέρεται στο πιστοποιητικό τύπου Α΄, προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της Αίτησης Δήλωσης της παρούσας εγκυκλίου. Άλλως η πρόσληψη θα ανακαλείται και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΙΙ: Οι υποψήφιοι που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και κατατάσσονται στο τέλος των πινάκων αυτών.
Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν μόνο μία (1) μουσική ειδικότητα στην οποία επιθυμούν να διδάξουν προσκομίζοντας την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση.
Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 80062/Γ7/4-8-2006 Υ.Α. η κατάταξη των υποψηφίων για τη διδασκαλία παραδοσιακών οργάνων γίνεται κατά σειρά που εξαρτάται από τον χρόνο προϋπηρεσίας τους ως εμπειροτεχνών σε Μουσικά Σχολεία. Αν συμπίπτει ο χρόνος προϋπηρεσίας, για τον ειδικότερο καθορισμό της σειράς, λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:
Α. Τίτλοι άλλης μουσικής ειδίκευσης:
1. Δίπλωμα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής
2. Πτυχίο Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής
3. Διδακτορικό
4. Μεταπτυχιακό
5. Πτυχίο - Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο - Τ.Ε.Ι.)
6. Πτυχίο Μουσικών Σπουδών
7. Δίπλωμα Σύνθεσης ή Οργάνου
8. Πτυχίο Φυγής ή Οργάνου ή τίτλου μουσικής ειδίκευσης του ΥΠΕΠΘ
9. Πτυχίο Αντίστιξης
Β. Πτυχίο ΑΕΙ (Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ) μη μουσικής ειδίκευσης:
1. Πτυχίο ΑΕΙ (Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ) Παιδαγωγικού Τμήματος ή Καθηγητικής Σχολής.
2. Πτυχίο ΑΕΙ (Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ) μη Καθηγητικής Σχολής
Προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα παραπάνω κριτήρια, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών.
Σε περίπτωση νέας σύμπτωσης η σειρά καθορίζεται πρώτα από την ημερομηνία κτήσης του τίτλου και έπειτα από τον βαθμό του. Σε περίπτωση εκ νέου σύμπτωσης οι υποψήφιοι καταχωρούνται στο σχετικό πίνακα με αλφαβητική σειρά του επιθέτου τους.
Ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων δεν υφίσταται (άρθρο 10 παρ.11 του Ν.3051/2002, ΦΕΚ 220/τ.Α΄/20-9-2002). Κατώτατο όριο ηλικίας ορίζεται το εικοστό πρώτο (21ο) έτος. Για τη συμπλήρωση του κατώτατου ορίου ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης
Για το σύνολο των δικαιολογητικών της παρούσης εγκυκλίου σημειώνεται ότι:
Α. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αντίγραφα δημοσίων εγγράφων που ζητούνται με την παρούσα, συνοδευόμενα όμως απαραιτήτως με υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8, παρ. 4, του ν.1599/1986, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι βεβαιώνουν ότι τα αντίγραφα που επισυνάπτουν αποτελούν γνήσια αντίγραφα εκ των πρωτοτύπων που έχουν στα χέρια τους.
Β. Στις διατάξεις του άρθρου 1 της aριθμ. 44840/Π5 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 587/10-5-2006 τ. Β') ορίζονται τα δικαιολογητικά τα οποία εκδίδονται από τις Υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και μπορούν να αναζητηθούν αυτεπάγγελτα από τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.
(βεβαιώσεις προϋπηρεσίας κτλ). Επίσης από τις διατάξεις της αριθμ. 2458/22-2-2005 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 267 Β') ορίζεται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση της καταφατικής ή αρνητικής δήλωσης της Υπηρεσίας Ποινικού Μητρώου από την Δημόσια Υπηρεσία έκδοσης της τελικής διοικητικής πράξης.
Γ. Δεν απαιτείται εκ νέου κατάθεση βεβαιώσεων για προϋπηρεσίες καταχωρισμένες ήδη στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα.
Επιπλέον, σύμφωνα με την με την αριθμ. 35557 /Δ2/9-4-2003 (ΦΕΚ 465 Β') Υ.Α., όπως τροποποιήθηκε με την aριθμ. 118723/Δ2/9-11-2006 (ΦΕΚ 1726 Β' -διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ 1863 Β') Υ.Α., οι προσλαμβανόμενοι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί κατά την εμφάνισή τους για ανάληψη υπηρεσίας καταθέτουν στην οικεία Δ/νση Εκπαίδευσης πιστοποιητικό υγείας από Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή ή Δημόσιο Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας. Το πιστοποιητικό αυτό έχει ισχύ τριών (3) ετών. Κατά τις προσλήψεις εντός της τριετίας, οι επαναπροσλαμβανόμενοι μπορούν να καταθέτουν επικυρωμένο αντίγραφο του πιστοποιητικού αυτού στη διεύθυνση πρόσληψής τους..

ΜΕΡΟΣ Δ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

1. Οι υποψήφιοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων:
α. ένα μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι και τις 30-06-2010. Η προϋπηρεσία, που έχει προσφερθεί σε δυσπρόσιτα σχολεία μέχρι και τις 30-06-2010, υπολογίζεται στο διπλάσιο μόνον για πρόσληψη ως αναπληρωτών και ωρομισθίων.
β. ένα μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο, προ της συντάξεως του πίνακα, διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.
γ. μισό μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα, πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον αντίστοιχο προτελευταίο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.
Όσοι υπάγονται σε περισσότερες της μιας από τις ανωτέρω περιπτώσεις λαμβάνουν αθροιστικά τα μόρια αυτών.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνεται υπόψη η ημεροχρονολογία κτήσης του πτυχίου και εφόσον ο χρόνος αυτός συμπίπτει για περισσότερους υποψηφίους, λαμβάνονται υπόψη διαδοχικά ο βαθμός του πτυχίου και η βαθμολογία τους σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.. Σε περίπτωση σύμπτωσης σε όλα τα ανωτέρω κριτήρια, η κατάταξη γίνεται τυχαία από το σύστημα Σε κάθε περίπτωση προτάσσονται όσοι απέκτησαν πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) ή πτυχίο, που αντικαθιστά αυτό κατά τις ισχύουσες διατάξεις.
2. Στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων (όχι των διορισμών)προτάσσονται με τη σειρά, που αναφέρονται:
α. Οι υποψήφιοι, που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας, σύμφωνα με την παρ. Β.7 του Κεφ. Γ΄ του Μέρους Β΄ της παρούσης εγκυκλίου,
β. Οι υποψήφιοι, που πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία,
γ. Όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.
3. Υποψήφιοι, που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις εγγράφονται στο τέλος του οικείου πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών. [αριθ. 55127/Δ2/11-6-2004 (ΦΕΚ 937/23-6-2004 τ.Β΄), τροποποιητική της αριθ. 35557/Δ2/9-4-2003 (ΦΕΚ 465/17-4-2003 τ.Β΄) Υ.Α.].
4. Για τη διαδικασία πρόσληψης ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους πίνακες αυτούς, σύμφωνα με τα κριτήρια κατάρτισης των πινάκων αναπληρωτών.
5. Πέραν των ανωτέρω, για την κατάρτιση των πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων, ανά μουσική ειδίκευση για τα Μουσικά Σχολεία, από τα οριζόμενα στην παρ. 8 της αρ.3345/Γ2/2-9-1988 Υ. Α. που κυρώθηκε με το άρθρο 16 παρ. 1 του Ν. 1824/1988 (ΦΕΚ 296 τ. Α') σε συνδυασμό με το άρθρο 20 παρ 5γ &6β του Ν. 3475/2006 (ΦΕΚ 146 τ. Α'), στους οποίους συνυπάρχουν πέραν του ενός κλάδου εκπαιδευτικών μουσικής ή/και ιδιώτες εμπειροτέχνες μουσικοί ισχύουν και τα εξής:
α) Οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ16.01 προτάσσονται έναντι των εκπαιδευτικών ΤΕ16 ανεξάρτητα από το αν έχουν μόρια προϋπηρεσίας ή όχι.
β) Οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ16.02 προτάσσονται έναντι των ιδιωτών εμπειροτεχνών ανεξάρτητα από το αν έχουν μόρια προϋπηρεσίας ή όχι.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, του ελέγχου των δικαιολογητικών και την καταχώριση τυχόν προϋπηρεσίας προσφερθείσας μέχρι και τις 30-06-2010 θα καταρτιστούν προσωρινοί πίνακες, οι οποίοι θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) του ΥΠΔΒΜΘ: http://e-aitisi.sch.gr προκειμένου να υποβληθούν ενστάσεις [σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθ. 35557/Δ2/9-4-2003 (ΦΕΚ 465/2003 τ.Β΄) Υ.Α. και της 79630/Δ2/28-7-2003 (ΦΕΚ 1084/5-8-2003 τ.Β΄)].
Η εγκύκλιος των ενστάσεων θα αναρτηθεί στην Κεντρική Ηλεκτρονική Διεύθυνση του ΥΠΔΒΜΘ: http://www.minedu.gov.gr. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ένσταση εντός των αποκλειστικών προθεσμιών, που θα ορισθούν, καθόσον οι πίνακες αυτοί, μετά την τελική κύρωσή τους, ουδεμία μεταβολή επί των στοιχείων της προϋπηρεσίας θα επιδέχονται.
Μετά την ολοκλήρωση των ενστάσεων αναρτώνται εκ νέου στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) του ΥΠΔΒΜΘ: http://e-aitisi.sch.gr οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών, οι οποίοι κυρώνονται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μόνιμων διορισμών με Υπουργική Απόφαση.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ- ΚΥΡΩΣΕΙΣ

1. Υποψήφιος σε έναν (1} κλάδο
α. Σε περίπτωση κατά την οποία ο εκπ/κός προσληφθεί ως αναπληρωτής με πλήρες ωράριο δεν είναι διαθέσιμος για άλλη πρόσληψη για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του διδακτικού έτους.
β. Σε περίπτωση κατά την οποία ο εκπ/κός προσληφθεί ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου (από 5 έως 15 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως): {ί) είναι δυνατή κατά τη διάρκεια της χρονιάς η τροποποίηση του ωραρίου του από την οικεία Δ/νση εώς το μέγιστο των 15 ωρών εβδομαδιαίως στο ίδιο ή άλλο/α σχολείο/α της ίδιας περιοχής της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης και {ίί) παραμένει διαθέσιμος για πρόσληψη από την Κεντρική Υπηρεσία αποκλειστικά και μόνο ως αναπληρωτής πλήρους ωραρίου στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης, εφόσον την έχει δηλώσει στην αίτησή του και προσλαμβάνεται εφόσον κατά τη διαδικασία της ροής προγράμματος προσλήψεων η σειρά κατάταξής του το επιτρέπει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει υπηρεσία και να συνεχίζει να υπηρετεί μέχρι την ημερομηνία αναβάθμισής του.
π.χ. Εκπ/κός κλάδου ΠΕ06 που έχει προσληφθεί και εργάζεται στην «Α-Α' Ανατολικής Αττικής - Μειωμένου Ωραρίου» και αναλαμβάνει υπηρεσία παραμένει υποψήφιος για πρόσληψη με πλήρες ωράριο μόνο στην «Α-Α· Ανατολικής Αττικής», εφόσον έχει δηλώσει τη συγκεκριμένη περιοχή στις κατά προτεραιότητα προτιμήσεις του ή έχει ενεργοποιήσει το πεδίο «Αποδέχομαι πρόσληψη και στις λοιπές περιοχές της Α/θμιας». Επιπλέον, ανάλογα με τις διδακτικές ανάγκες, είναι στη διακριτική ευχέρεια της Δ/νσης Ανατολικής Αττικής η τροποποίηση του ωραρίου του έως το μέγιστο του θεσμού μειωμένου ωραρίου, ήτοι 15 ώρες εβδομαδιαίως.
γ. Σε περίπτωση πρόσληψης υποψηφίου εκπ/κού ως ωρομισθίου ο εκπ/κός παραμένει υποψήφιος για πρόσληψη ως αναπληρωτής για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του διδακτικού έτους. Προκειμένου, δε, να αναλάβει ως αναπληρωτής υποχρεούται να παραιτηθεί από ωρομίσθιος.
Σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης ενεργοποιούνται οι διατάξεις του ν.3966/2011 περί κυρώσεων στους πίνακες αναπληρωτών (βλέπε Μέρος Α' Νομικό Πλαίσιο Κεφ.Β' παράγραφος 5.)
2. Υποψήφιος σε δύο (2) ή περισσότερους κλάδους
Υποψήφιος εκπ/κός ο οποίος κατατάσσεται σε πίνακες περισσότερων του ενός κλάδων, σε περίπτωση που προσληφθεί ως αναπληρωτής και δεν αναλάβει/παραιτηθεί, υφίσταται τις προβλεπόμενες κυρώσεις {Μέρος Α' - Ι<εΦ. Β' - παρ.S} μόνο στον κλάδο που προσλήφθηκε. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι δεν παρέχεται στον υποψήφιο η δυνατότητα εκδήλωσης προτεραιότητας για πρόσληψη στον ένα κλάδο έναντι του/των άλλων.
Σημειώνεται, δε, ότι εφόσον ο υποψήφιος προσληφθεί ως αναπληρωτής:
α. με πλήρες ωράριο, αναστέλλεται η υποψηφιότητά του στους πίνακες των λοιπών κλάδων.
β. με μειωμένο ωράριο, παραμένει υποψήφιος για αναβάθμιση/πρόσληψη με πλήρες ωράριο στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης στον οικείο κλάδο {εφόσον αναλάβει υπηρεσία και δεν παραιτηθεί από την απασχόληση με μειωμένο}, ενώ ταυτόχρονα παραμένει διαθέσιμος για πρόσληψη με πλήρες ωράριο για το σύνολο των δηλωθεισών περιοχών προτίμησης {πλήρους ωραρίου} στους άλλους κλάδους.
Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στην παρ. 1 του παρόντος κεφαλαίου.
3. Υποψήφιος σε κλάδο της Γενικής Εκπαίδευσης και σε κλάδο της Ειδικής Αγωγής.
Υποψήφιος εκπ/κός ο οποίος κατατάσσεται σε πίνακες αναπληρωτών της Γενικής Εκπαίδευσης και στους αντίστοιχους πίνακες της Ειδικής Αγωγής, σύμφωνα με την κατά περίπτωση ισχύουσα νομοθεσία, σε περίπτωση πρόσληψής του ως αναπληρωτή:
α. με πλήρες ωράριο από πίνακες της Ειδικής Αγωγής αναστέλλεται η υποψηφιότητά του στους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης {και αντιστρόφως}.
β. με μειωμένο ωράριο από πίνακες της Ειδικής Αγωγής, ο εκπ/κός, εφόσον αναλάβει υπηρεσία και δεν παραιτηθεί, παραμένει υποψήφιος στους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης μόνο για πρόσληψη με πλήρες ωράριο διδασκαλίας {και αντιστρόφως}.
Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στις παρ. 1 & 2 του παρόντος κεφαλαίου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα αναφερόμενα στην παρ. 3 του παρόντος κεφαλαίου δεν ισχύουν για τους υποψηφίους της Ειδικής Αγωγής των πινάκων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού {Ε.Ε.Π.} και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού {Ε.Β.Π.} που προσλαμβάνονται μέσω των ΠεριΦερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης με απόφαση του οικείου Δ/ντη. Επομένως, για τους προσληφθέντες σε φορείς της Ειδικής Αγωγής μέσω των ΠεριΦερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης {π.χ. κλάδου ΠΕ29 Εργασιοθεραπευτών} η αίτησή τους στη Γενική Εκπ/ση παραμένει ενεργή και οι εκπ/κοί οφείλουν να την aπενεργοποιήσουν, κατά τα οριζόμενα στο Μέρος Β- Ι<εΦ. Γ - παρ. 3 και 4, προκειμένου να μην προσληφθούν και στους κλάδους της Γενικής Εκπ/σης της παρούσης εγκυκλίου {βλέπε Μέρος Β για τους κλάδους της εγκυκλίου}. Εάν, δε, δεν aπενεργοποιήσουν την αίτησή τους και προσληφθούν από τους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης, υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία, ειδάλλως. υφίστανται τις κυρώσεις μη ανάληψης του άρθρου 59 παρ. 17 του ν. 3966/2011 {βλέπε Μέρος Α'- Κεφάλαιο Β'- παρ. 5}.
4. Υποψήφιος σε έναν (1} ή περισσότερους κλάδους και σε Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων (Ε.Κ.Κ.Ν.}.
α. Σε περίπτωση πρόσληψης υποψήφιου εκπ/κού ως αναπληρωτή με πλήρες ωράριο σε Ε.Κ.Κ.Ν., αναστέλλεται η υποψηφιότητά του στους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του διδακτικού έτους. Σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης του εκπ/κού από τα Ε.Κ.Κ.Ν., ο εκπαιδευτικός δεν διαγράφεται από τους πίνακες αναπληρωτών του επόμενου σχολικού έτους, είναι, δε, δυνατή, κατόπιν σχετικής αίτησης του εκπ/κού, η επανενεργοποίηση της αίτησής του για πρόσληψη ως αναπληρωτή σε σχολεία γενικής εκπ/σης για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του διδακτικού έτους.
Σε περίπτωση πρόσληψης υποψήφιου εκπ/κού ως αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο σε Ε.Κ.Κ.Ν., παραμένει ενεργή η υποψηφιότητά του για πρόσληψη ως αναπληρωτή με πλήρες ωράριο στους πίνακες της γενικής εκπαίδευσης για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του διδακτικού έτους.
β. Σε περίπτωση πρόσληψης υποψήφιου εκπ/κού ως αναπληρωτή με πλήρες ή με μειωμένο ωράριο σε σχολεία γενικής εκπ/σης, παραμένει ενεργή η υποψηφιότητά του για πρόσληψη ως αναπληρωτή στα Ε.Κ.Κ.Ν .. Εφόσον, δε, ο εκπ/κός παραιτηθεί, προκειμένου να αναλάβει υπηρεσία σε Ε.Κ.Κ.Ν., ουδεμία κύρωση έχει για την επόμενη σχολική χρονιά. Σε ενδεχόμενη, όμως, παραίτησή του στη συνέχεια και από το Ε.Κ.Κ.Ν., δεν έχει δικαίωμα επανενεργοποίησης των αιτήσεών του στους πίνακες γενικής εκπ/σης.
Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στις ανωτέρω παραγράφους του παρόντος κεφαλαίου.
Για το σύνολο των ανωτέρω περιπτώσεων επισημαίνεται ότι:
• Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με ειδικότερες περιπτώσεις αυτοδίκαιης αναστολής αιτήσεων ή/και προβλεπόμενες κυρώσεις μη ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης κατά κλάδο και πίνακα, που δεν περιγράφονται ανωτέρω, ο υποψήφιος οφείλει να απευθυνθεί στα τηλέφωνα που αναφέρονται στην παρούσα εγκυκλίο.
• Εκπ/κός που δεν αναλαμβάνει ή παραιτείται από αναπληρωτής (με πλήρες ή με μειωμένο ωράριο), λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων δεν υπόκειται σε κυρώσεις. Εν τούτοις, στην περίπτωση που το επιθυμεί, δύναται να αιτηθεί επανενεργοποίηση της αίτησής του, υποβάλλοντας σχετική δήλωση εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία απόλυσης ή νόμιμης απαλλαγής από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις υποβάλει.
• Για τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται για χρονικό διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ημερολογιακών μηνών, σε περίπτωση που δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται, αναστέλλεται η υποψηφιότητά τους για το σχολικό έτος που διανύεται, ενώ ουδεμία κύρωση έχουν για την επόμενη σχολική χρονιά .
• Δεν επιτρέπεται η ύπαρξη δύο συμβάσεων εκπ/κού με την ίδια ή με άλλη Δ/νση Εκπ/σης (π.χ. ταυτόχρονα μία σύμβαση αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου και μία ωρομισθίου).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

1. Οι χειρόγραφες αιτήσεις, που καταθέτουν, οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί καταστρέφονται μετά την καταχώρισή τους και την παραλαβή της μηχανογραφημένης αίτησης.
2. Οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων καλούνται να επιληφθούν του αυστηρού και ενδελεχούς ελέγχου της διαδικασίας καταχώρισης των αιτήσεων, ήτοι του ελέγχου των δικαιολογητικών, από τους αρμόδιους υπαλλήλους και της καταχώρισης των αιτήσεων αποκλειστικά από τους ορισθέντες χειριστές, προς αποφυγήν τυχόν λαθών.
3. Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αμέσως, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, να διαβιβάσουν με οποιοδήποτε μέσο ταχείας μεταφοράς ή με κλητήρα στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΘΠΑ μόνο τα κάτωθι δικαιολογητικά.
α. Στη Δ/νση Προσωπικού Δ. Ε., Τμήμα Α':
ί. φωτοαντίγραφα δικαιολογητικών των υποψηφίων:
ι. δικαιολογητικά πτυχιούχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού {όπως αναφέρονται στο παρόν ΜΕΡΟΣ Β'- κεφ. Δ')
2. πιστοποιητικά πολυτεκνίας και τριτεκνίας
3. πιστοποιητικά υγείας των ειδικών κατηγοριών (ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία, μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας)
4. βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που προσφέρθηκε σε δημόσια σχολεία μέχρι και 30-06-2010
5. βεβαιώσεις προϋπηρεσίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέχρι και 30-06-2010
6. βεβαιώσεις προϋπηρεσίας εξωτερικού μέχρι και 30-06-2010
7. λοιπές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας κλάδων Δ/θμιας Εκπ/σης μέχρι και 30-06-2010 του ν. 3027/2002 και του ν. 3762/2009 (ΜΕΡΟΣ Α'- κεφ. Δ'}
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως διατηρήσουν στην Υπηρεσία τους όλα τα υποβληθέντα δικαιολογητικά αναμένοντας νεότερες οδηγίες από τα αρμόδια τμήματα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
β. Στη Δ/νση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής, Τμήμα Α' Προσωπικού μαζί με αντίγραφο της αίτησης τα δικαιολογητικά υποψηφίων της Εκκλησιαστικής Εκπ/σης:
1. βιογραφικό σημείωμα
2. συστατική επιστολή από προσωπικότητα του χώρου της Ορθοδοξίας (εφόσον υπάρχει}.
3. Συνοδευτικά δικαιολογητικά των υποψηφίων
Παρακαλούμε η εγκύκλιος αυτή και τα συνοδευτικά της να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων υποψηφίων εκπαιδευτικών.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου