πλημμυρες-ασιαΠερίπου 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 1,5 εκ. αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών στην Ασία, ιδιαίτερα στην Κίνα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες της τελευταίας δεκαετίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Περίπου 170 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα, ενώ περίπου 200 είναι αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση.
Η βορειοανατολική Κίνα είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο, όπου τουλάχιστον 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 105 αγνοούνται στις πλημμύρες που κατέστρεψαν 60.000 σπίτια.
Οι αρχές στις κομητείες Τονγκτζιάνγκ και Φουγιουάν έθεσαν τις περιοχές σε κατάσταση συνεγερμού
μετά τις προειδοποιήσεις ειδικών για τη “μεγαλύτερη στην ιστορία” υπερχείλιση του ποταμού Χαϊλονγκτζιάνγκ.
Πάνω από 120.000 διασώστες έχουν σταλεί στην πόλη Φουσούν της επαρχίας Λιαονίνγκ στη βορειοανατολική Κίνα όπου 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 97 είναι αγνοούμενοι.
Νεκροί αναφέρθηκαν επίσης στην επαρχία Σινγκχάι και στις νότιες περιοχές Γκουανγκντόνγκ και Γκουανγκσί, οι οποίες επλήγησαν από τον τυφώνα Ουτόρ την περασμένη εβδομάδα.
Μεγάλες πλημμύρες ύστερα από 14 ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων και με το ύψος του νερού να φθάνει τα 2 μέτρα, πλήττουν ένα μεγάλο μέρος των βορείων Φιλιππίνων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μανίλα, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 14 άνθρωποι.
Στην Ταϊβάν, οι αρχές απομάκρυναν κατοίκους από ορεινές περιοχές στη βόρεια χώρα εξαιτίας φόβων για κατολισθήσεις λόγω της τροπικής καταιγίδας Τράμι.
Πάνω από 1.700 τουρίστες μεταφέρθηκαν από τουριστικές περιοχές σε ασφαλέστερα μέρη, ενώ διακόπηκαν οι πτήσεις από και προς το νησί καθώς και η κίνηση στους σιδηροδρόμους.(ΑΜΠΕ)