Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Στα 114 δισ. ευρώ τα κέρδη της Γερμανίας από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους

D3217643AE6258AD7D5A8599B5BC1Στα 114 δισ. ευρώ ανέρχονται τα κέρδη της Γερμανίας από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γ. Χατζημαρκάκης, ο οποίος τονίζει ότι μετά τις εκλογές στη Γερμανία, το ποσό αυτό θα θα πρέπει να αναδιανεμηθεί στην Ε.Ε. και ιδιαίτερα στα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζημαρκάκης, επικαλούμενος στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, ανέφερε πως επιτέλους η κυβέρνηση ομολογεί ότι «όχι μόνο τα κέρδη είναι στα 41 δισ. ευρώ αλλά ότι επίσης η γερμανική κυβέρνηση εξοικονόμησε άλλα 73 δισ. ευρώ σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης (Δήμοι,
Περιφέρειες)».
«Δηλαδή συνολικά φτάνουμε στα 114 δισ ευρώ κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας λόγω της ευρωκρίσης» τόνισε ο Γερμανός ευρωβουλευτής σύμφωνα με το ΑΠΕ, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση της Γερμανίας ομολογεί επιπλέον ότι το κόστος, όχι μόνο του ελληνικού πακέτου, αλλά ολόκληρης της ευρωκρίσης για το Γερμανό φορολογούμενο είναι μόλις 599 εκατ. ευρώ.
«Πρόκειται για μια μεγάλη διαφορά. Αυτό είναι αντίθετο με την εικόνα που είχαν περάσει στους Γερμανούς ψηφοφόρους Γερμανοί πολιτικοί, ότι η Γερμανία χάνει από την κρίση» τονίζει ο κ.Χατζημαρκάκης, ο οποίος επισημαίνει πως αυτό το τεράστιο κέρδος η Γερμανία δεν μπορεί να το κρατάει στην τσέπη της, δεδομένου ότι βγήκε σε βάρος του Ευρωπαϊκού Νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου