Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

WSJ: Δείχνει δύσκολο η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία

wall-street-journalΣτην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα αναφέρεται η Wall Street Journal, η οποία επισημαίνει πως είναι πολύ δύσκολο πλέον να εξαντλήσει Αντώνης Σαμαράς την τετραετία στη θέση του πρωθυπουργού.
Σε άρθρο της με τίτλο «Η Ελλάδα είναι στο γάντζο», η Wall Street Journal αναφέρει πως η κυβέρνηση επέζησε -προς το παρών- από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και αναφέρει πως είναι «αδύνατο να εξαντλήσει την τετραετία, μια κυβέρνηση η οποία κινδυνεύει να καταρρεύσει κάθε φορά που επιχειρεί να ”κόψει το λίπος”, πόσο
μάλλον να τηρήσει τις συμφωνίες για την λιτότητα που έχει κάνει με το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες».
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται στην κίνηση του πρωθυπουργού να βάλει «λουκέτο» στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι δεν ήταν «ακριβώς ένα πρότυπο αποτελεσματικής συρρίκνωσης του κράτους».
Κλείνοντας, το δημοσίευμα αναφέρει πως η «ηρεμία στους δρόμους της Αθήνας έφθασε στο τέλος της. Η ικανότητα της Ελλάδας να μετασχηματίζει και να επαναπρογραμματίζει την οικονομία της τελειώνει μπροστά στις πολιτικές και κοινωνικές ανάγκες μιας χώρας που βρίσκεται στον έκτο χρόνο της ύφεσης. Ενας νέος γύρος απολύσεων στο δημόσιο, άλλη μια αύξηση των φόρων, μια ρατσιστική δολοφονία από την ακραία εθνικιστική Χρυσή Αυγή, ένας θάνατος πολίτης από την αστυνομία από ατύχημα: Σχεδόν οτιδήποτε θα μπορούσε να φέρει ταραχές στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου