Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

O Σαμαράς να επανεξετάσει όλες τις συμβάσεις, προμήθειες και οφειλές των Νταβατζήδων

bordello-e1310043189991Το γνωστό αρχαιοελληνικό ρητό «ουδέν κακό αμιγές καλού», ταιριάζει γάντι στην πολιτική ανατροπή που συνετέλεσθει τις τελευταίες ώρες στην χώρα.
Αφού η πεισματική όσο και ύποπτη εμμονή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με την υπόθεση της ΕΡΤ, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση της Κυβέρνησης αλλά και να βυθίσει την χώρα στο χάος, τελικά αποφεύχθηκε.
Αυτό ήταν το αρχικό «κακό». Το τελικό «καλό» είναι πως η χώρα θα αποκτήσει επιτέλους μια σοβαρή, υπεύθυνη και αποφασιστική κυβέρνηση που θα υλοποιήσει με μεγαλύτερο επαγγελματισμό τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αλλά και τις συμβατικές υποχρεώσεις της, απέναντι στους εταίρους  και δανειστές μας.
Όπως αποδείχτηκε οι Μανιτάκηδες και οι Σκοπούληδες, αδυνατούσαν  να σηκώσουν στους ώμους τους τις ευθύνες μιας πολιτικής που αποτελεί μονόδρομο για την σωτηρία της χώρας.
Ήταν ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες πως οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ, λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα, και μπλόκαραν με την αντιδραστική πολιτική συμπεριφορά τους (περίπτωση Μανιτάκη) την εκτέλεση
του προγράμματος που η χώρα αλλά και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της (τέως) τρικομμματικής κυβέρνησης είχαν συνυπογράψει.
Άρα η αντικατάσταση τους με πολιτικά πρόσωπα από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει θετικά.
Το δεύτερο είναι πως εκτός από τους υφυπουργούς και υπουργούς της ΔΗΜΑΡ, υπήρχαν και αρκετοί υπουργοί της ΝΔ-κυρίως στα υπουργεία της λεγόμενης καθημερινότητας- που αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.
Άρα ο ανασχηματισμός, ανακατεύει την τράπουλα και η νέα κυβέρνηση έχει όλα τα εχέγγυα να πραγματοποιήσει ένα δυναμικό νέο ξεκίνημα με προοπτική τετραετίας.
Επιστρέφοντας τώρα στην κυβερνητική κρίση, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την ακατανόητη (;) στάση του προέδρου της Κουβέλη, που σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, αποτέλεσε στο παρασκήνιο τον καταλύτη για ύποπτα σενάρια συνωμοσίας που είχαν ως στόχο την πολιτική εκτροπή.
Είναι προφανές πως οι υπέργηροι μεν-αχόρταγοι δε, εγχώριοι Νταβατζήδες, αδιαφορώντας παντελώς για το Εθνικό συμφέρον, επιχείρησαν με όχημα τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να αποδυναμώσουν τον πρωθυπουργό και να τον καταστήσουν υποχείριο στις άνομες επιχειρηματικές τους ορέξεις.
Αλλά το χαρτί, ευτυχώς, δεν τους βγήκε. Τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο…
Για αυτό και ο Σαμαράς οφείλει, όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί να επανεξετάσει  με αυστηρό τρόπο, όλες τις ανοιχτές δοσοληψίες  (συμβάσεις, προμήθειες, διαγωνισμοί, οφειλές κ.λ.π.) των γνωστών τοις πάσι νταβατζήδων που επιχείρησαν με τον πλέον βρόμικο τρόπο, να τον γκρεμίσουν εν μια νυκτί από την εξουσία.
Του Ηλία Τζαφέρη
Πηγή: “Η ΑΞΙΑ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου