Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Έριξε άγκυρα στην Κύπρο, η εξέδρα της Noble Energy

Στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, έφθασε η εξέδρα της Noble Energy, η οποία θα αναλάβει το έργο της επιβεβαιωτικής γεώτρησης, όπως ανέφερε ο ίδιος ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Κύπρο John Tomich.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της μονάδας παραγωγής λάσπης της εταιρείας EDT, στο λιμάνι Λεμεσού, ο κ. Tomich δήλωσε πως η επέκταση των εγκαταστάσεων της EDT, με την οποία συνεργάζεται η Noble για τις ανάγκες των γεωτρήσεων, θα προσφέρει καλύτερη υποστήριξη στην προγραμματισμένη, για τις επόμενες μέρες, επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Η εξέδρα για την επιβεβαιωτική γεώτρηση, συνέχισε, ρίχνει άγκυρες, ενώ πρόσθεσε ότι η λειτουργία της χερσαίας μονάδας της EDT θεωρείται ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της ενεργειακής βιομηχανίας στην Κύπρο.

«Αυτή η βιομηχανία χρειάζεται σημαντική ανάπτυξη σε υποδομές και έχει τη δυνατότητα να παρέχει στους Κύπριους εργασία και πολλά έσοδα, για πολλά χρόνια», είπε ο κ.Tomich και συμπλήρωσε «η Noble Energy είναι περήφανη που είναι μέρος ενός λαμπρού ενεργειακού μέλλοντος για την Κύπρο, μαζί με τους καλούς της φίλους και συναδέλφους στην EDT».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της EDT, Δαρείος Μελάς, διαβεβαίωσε πως «παρά τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις που επηρέασαν αρνητικά όλους μας, η εταιρεία μας έχει δεσμευτεί να είναι μέρος της προσπάθειας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας».

Παράλληλα, εξέφρασε την υπερηφάνεια του που η εμπειρία και οι δραστηριότητες της εταιρείας στο εξωτερικό έρχονται πλέον για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της χώρας και τόνισε ότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες ώστε να διασφαλιστεί η προσφορά υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, που θα ικανοποιούν τις ανάγκες, τόσο της Noble Energy όσο και της βιομηχανίας γενικότερα.

«Η EDT σκοπεύει να είναι μέρος της παρούσας ανάπτυξης στην Κύπρο και σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις προς το σκοπό αυτό, παρέχοντας θέσεις εργασίας και νέες ευκαιρίες, θέτοντας τις υψηλότερες δυνατές προδιαγραφές», συμπλήρωσε.

Υποδεικνύοντας ότι οι προοπτικές της βιομηχανίας και των αποθεμάτων φυσικού αερίου είναι ανεξάντλητες, ο κ. Μελάς εξέφρασε την ελπίδα πως η Κύπρος θα καταστεί ένας από τους βασικούς παίκτες της βιομηχανίας ενέργειας στην περιοχή.

Εξάλλου, σε χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Γιαννάκης Κόκκινος, ανέφερε πως η λειτουργία των χερσαίων εγκαταστάσεων της “EDT Oil & Gas Shorebase” θα συμβάλουν στην καθιέρωση των λιμανιών και της χώρας, ως κέντρο ποιοτικής και σύγχρονης εξυπηρέτησης και υποστήριξης των θαλάσσιων δραστηριοτήτων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και στην ευρύτερη περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Κόκκινος διαβεβαίωσε πως η ΑΛΚ, ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής των λιμενικών υποδομών του τόπου, θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της εταιρείας αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων εταιρειών και υπέδειξε ότι τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, οι οποίες αποδεικνύουν την άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και της Αρχής, αποτελούν κόσμημα για τα λιμάνια της Κύπρου, προσδίδοντας σημαντικό πλεονέκτημα έναντι άλλων λιμανιών γειτονικών χωρών, όσον αφορά την ανάπτυξη του τομέα παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τις εργασίες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, ενώ τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκε νωρίτερα και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου