Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

H ανάκτηση του χαμένου έδαφος προς τα δεξιά, άμεσος στόχος του Σαμαρά


Να κερδίσει το χαμένο έδαφος προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, θα προσπαθήσει ο Αντώνης Σαμαράς το επόμενο διάστημα. Στο δρόμο προς το συνέδριο του κόμματος που θα γίνει το τελευταίο τριήμερο του Ιουνίου, αναμένονται συμβολικές και ιδεολογικού χαρακτήρα κινήσεις που θα ενισχύουν, το προφίλ της ΝΔ προς τα δεξιά του πολιτικού χάρτη.
Η ΝΔ, παρά το γεγονός ότι παραμένει στην πρώτη θέση στην πλειοψηφία των μετρήσεων και όπως προκύπτει από αυτές έχει σημαντική μετακίνηση κεντρώων κυρίως ψηφοφορών από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ταυτόχρονα έχει μεγάλη διαρροή προς τη Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με  στοιχεία μετρήσεων, η Χρυσή Αυγή, ότι κερδίζει μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, είναι από το χώρο της ΝΔ και αυτό θέλει να το διαφυλάξει, ενώ ο Αντ. Σαμαράς θέλει να την αποδομήσει.
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, επεξεργάζονται διάφορες κινήσεις στο επιτελείο του Πρωθυπουργού, ώστε εκτός από τον στόχο για πλήρη ηγεμονία στο χώρο της κεντροδεξιάς, όπως
αναφέραμε προ ημερών, να αρχίσει να παρατηρείται και επιστροφή στη ΝΔ ψηφοφόρων που από αντίδραση μετακινήθηκαν στα πολύ δεξιά της.
Μπορεί πολλοί να υποστηρίζουν πως η οικονομία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία και άρα στην στάση τους, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει και τον αξιακό και ιδεολογικό παράγοντα που είναι επίσης σημαντικός.
Η πρώτη κίνηση του Πρωθυπουργού ήταν με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμος και ο νόμος για την ιθαγένεια. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου έχει έτοιμο το σχέδιο νόμου για να αντικατασταθεί ο τραγικός νόμος Ραγκούσης, απλά αναμένει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου για να το παρουσιάσει.
Επίσης, προ ημερών ο Αντ. Σαμαράς στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έδειξε σαφώς ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις και να υπάρξει ενημέρωση των στρατιωτικών -η μεγάλη μάζα κινείται στο χώρο της Δεξιάς- με τελικό στόχο να διορθωθεί μια λανθασμένη αντίληψη που υπάρχει.
Απευθυνόμενος στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο του είπε:  «Eίναι προς τιμήν σου, στρατηγέ Κωσταράκο που από την πρώτη στιγμή με γενναιότητα μπήκες επικεφαλής αυτής της εκστρατείας αποδεχόμενος τη μεγαλύτερη μείωση μισθού που ξεπερνάει το 60%! Αυτό πρέπει να το επικοινωνήσετε, ώστε οι ένστολοι να ξέρουν το παρασκήνιο, να ξέρουν όλη την αλήθεια και να μη διαμαρτύρονται χωρίς να γνωρίζουν το τι συμβαίνει στους άλλους στρατούς».
Παράλληλα θα συνεχιστεί η σκληρή πολιτική στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η οποία αρχίζει σταδιακά και αποδίδει.
Μάρκος Αυρήλιος 
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου