Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Επιχειρηματίες από κούνια οι Έλληνες μαθητές - Από τα θρανία στα business plan

Επιχειρηματίες από… κούνια, παρά το δυσμενές για την επιχειρηματικότητα κλίμα στην Ελλάδα, αποδεικνύονται οι Έλληνες μαθητές. Επιβεβαιώνοντας ότι το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο είναι ακόμη ζωντανό, μαθητές από όλη την Ελλάδα διακρίνονται για τις επιχειρηματικές ιδέες τους, που παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013».

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» το οποίο υλοποιείται σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)/JA Greece και με τη συνεργασία εθελοντών αποτελεί μια σημαντική υποστήριξη για την Coca-Cola Τρία Έψιλον στον άξονα "Επιχειρηματικότητα", αναγνωρίζοντας ότι ο ρόλος της στην ισορροπημένη
πνευματική και προσωπική ανάπτυξη των νέων ανθρώπων μπορεί να είναι ουσιαστικός, μέσω της υποστήριξης ενεργειών που στοχεύουν στην ανάπτυξη τόσο των δεξιοτήτων, όσο και των ενδιαφερόντων τους.
Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, πέραν του Πανελλαδικού Διαγωνισμού, η Coca-Cola Τρία Έψιλον υποστήριξε και τις Εμπορικές Μαθητικές Εκθέσεις “Trade Fairs 2013”. Οι Εμπορικές Μαθητικές Εκθέσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» από το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/Junior Achievement GREECE, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν συνολικά 48 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.
Μια καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής αντικειμένων σε χαμηλές τιμές, ένα «εργαλείο-καθοδηγητής» (περικάρπιο) με χρήσιμες πληροφορίες για άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις και μια εφαρμογή για smartphone, που ειδοποιεί τον κάτοχο για την επικείμενη λήξη των φαρμάκων του και του προτείνει τρόπους διάθεσής τους, είναι μερικά μόνο από τα επιτεύγματα των λιλιπούτειων επιχειρηματιών.

Τα βραβεία
Συγκεκριμένα, το βραβείο για την «Καλύτερη Εταιρεία» απέσπασε η μαθητική εταιρία «USHARE», της Σχολής Μωραΐτη, με μια καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής αντικειμένων σε χαμηλές τιμές, με σκοπό τη βοήθεια των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων της κοινωνίας.
Το βραβείο για το «Καλύτερο Περίπτερο» έλαβε η μαθητική εταιρεία «Sine Qua Non», του Α’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, η οποία δημιούργησε ένα «εργαλείο-καθοδηγητή» (περικάρπιο) με χρήσιμες πληροφορίες για άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις.
Το βραβείο για το πιο «Καινοτόμο Προϊόν» έλαβε η εικονική εταιρία «ET.E.K.» (εταιρεία έξυπνης κατανάλωσης), των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, η οποία παρουσίασε εφαρμογή smartphone (My Pharmacy) που ειδοποιεί τον κάτοχο για την επικείμενη λήξη των φαρμάκων του και του προτείνει τρόπους διάθεσής τους.Επιπλέον είναι η πρώτη ελληνική μαθητική εταιρεία η οποία απέσπασε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού την Πανευρωπαϊκή διάκριση Social Responsible Business award sponsored by Coca Cola Hellenic στην Πανευρωπαϊκή Εμπορική Εκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας τον Μάρτιο του 2013.
Με την υποστήριξή στις συγκεκριμένες δράσεις, η Coca-Cola Τρία Έψιλον επιθυμεί να βάλει τη δική της σφραγίδα στην ισορροπημένη πνευματική και προσωπική ανάπτυξη των νέων ανθρώπων και να επιβεβαιώσει τον ρόλο της ως κοινωνικού μετόχου, που ενδιαφέρεται στην πράξη για τις ανάγκες της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται.

Ο τελικός
Ο τελικός για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση της χρονιάς 2013» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Athens Information Technology (ΑΙΤ).
Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών των μαθητών τη σχολική χρονιά 2012-2013, καθώς θα παρουσιαστούν και θα διαγωνιστούν οι 12 καλύτερες νεανικές επιχειρήσεις της χρόνιας.

Στήριξη διαρκείας
Η στήριξη της Coca-Cola Τρία Έψιλον στη νεανική επιχειρηματικότητα, όπως αυτή εκφράζεται, σχεδιάζεται και διοχετεύεται σε δράση από οργανισμούς όπως ο ΣΕΝ, δεν είναι αποσπασματική. Έχει συνέχεια, συνέπεια και όραμα. Σε αυτό άλλωστε το πλαίσιο η εταιρεία υποστηρίζει και την εκδήλωση των αποφοίτων του ΣΕΝ/JA Greece, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου, στο κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στο Μαρούσι, με τίτλο "Changing lives Café".
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν νέοι ηλικίας από 17-27 ετών οι οποίοι θα συμμετέχουν σε ένα group discussion με την παρουσία και συμμετοχή στελεχών της Microsoft. Αυτή η εκδήλωση είναι η πρώτη που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος αποφοίτων ΣΕΝ/JA Greece και αποτελεί μέρος πανευρωπαϊκής συνεργασίας με τη Microsoft. Στόχος, τι άλλο; Να προκύψει ένα γόνιμο πλαίσιο ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, για την υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών των νέων!
πηγή: kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου