Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τελεσίγραφο από Βουλγαρία: «Θα μπλοκάρουμε τα Σκόπια»



Τελεσίγραφο από Βουλγαρία: «Θα μπλοκάρουμε τα Σκόπια»Οι εκπρόσωποι της Βουλγαρίας κατέστησαν σαφές ότι , αν στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που έχει προγραμματισθεί στις 27 Ιουνίου, δεν έχει υπογραφεί συμφωνία καλής γειτονίας, τότε η Σόφια θα στηρίξει τον αποκλεισμό που προτείνει η Ελλάδα για τα Σκόπια, δημοσιεύει το σκοπιανό Sky, επικαλούμενο το επίσημο νοτιοσλαβικό πρακτορείο.
Αυτό αναφέρθηκε στην τελευταία συνάντηση διπλωματών των
μονίμων αποστολών των κρατών μελών στις Βρυξέλλες, καθώς και στις συνεδριάσεις του COREPER Group (Πρέσβεις των κρατών μελών της Ένωσης), όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.
Καμία από τις πρεσβείες των χωρών που αναφέρονται δεν θέλησαν να σχολιάσουν αυτήν την αναφορά, αλλά σύμφωνα με τις τρέχουσες συζητήσεις και την άποψη του πρέσβη της Βουλγαρίας, Ντίμιταρ Τζάντσεφ, κατέστη σαφές ότι θα δοθεί το «πράσινο φώς» για τη FYROM στην έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, μόνο αν τεθεί σε επίπεδο κορυφής.
Μέχρι στιγμής, ωστόσο, παραμένει άγνωστη η θέση της Ελλάδας, της οποίας οι διπλωμάτες είναι σιωπηλοί στις συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η σύσταση Επιτροπής για τη διερεύνηση των γεγονότων στο Κοινοβούλιο την 24η Δεκεμβρίου, δεν θα εμποδίσει την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τα γεγονότα, ώστε να μην επιτρέψει στη χώρα μας να λάβει ημερομηνία ένταξης για τις διαπραγματεύσεις», γράφει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου