erdogan2Έκκληση για ακόμα μια φορά έκανε ο Ερντογάν στους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί, να αποχωρήσουν και τους προειδοποίησε ότι η υπομονή του έχει εξαντληθεί.
«Η υπομονή μας τελείωσε. Προειδοποιώ για τελευταία φορά. Και λέω στις μητέρες και τους πατέρες «παρακαλώ πάρτε τα παιδιά σας και βγάλτε τα έξω…», είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος ηγέτης κατά την διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του στην Αγκυρα. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, γιατί το πάρκο Γκεζί δεν ανήκει στους καταληψίες, αλλά στο λαό».
Σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ο Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ επισημαίνοντας ότι
δεν αναγνωρίζει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά τις συστάσεις του Κοινοβουλίου προς την Τουρκία για τη χρήση βίας στις διαδηλώσεις. «Δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για την Τουρκία, καθώς δεν είναι μέλος της ΕΕ», υπογράμμισε.
Η τουρκική κυβέρνηση άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος που θα αφορά στο σχέδιο ανάπλασης του πάρκου Γκεζί στην Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Χουσεΐν Τσελίκ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με αντιπροσωπεία 11 ατόμων που εκπροσωπούν την πλατφόρμα του πάρκου Γκεζί, ο Τσελίκ αποσαφήνισε πως το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μόνο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ διευκρίνισε ότι η κατεδάφιση του πολιτιστικού κέντρου Ατατούρκ, που εξαγριώνει επίσης τους διαδηλωτές, θα προχωρήσει κανονικά.