Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μη χαλαρώνετε, θα γίνετε... βάτραχοι!

Μη χαλαρώνετε, θα γίνετε... βάτραχοι! Μάγοι της οικονομίας ή μάγισσες της συμφοράς; Αυτό είναι το ερώτημα με τις προβλέψεις των ξένων σχετικά με την πορεία της χώρας μας.

Στη σωστή τροχία είναι λίγο-πολύ το πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, παρά τη δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λάγκάρντ. Η Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ, τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στο ζήτημα της συλλογής των φόρων και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών καθώς όπως ανέφερε μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με προσέλκυση επενδύσεων.

Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες και οι περικοπές στους μισθούς υπογράμμισε η κ. Λαγκάρντ
υποδεικνύοντας την ανάγκη για "μεγαλύτερη ενέργεια" στην εφαρμογή και την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων αυτών που όπως είπε θα φέρουν μεγαλύτερο όφελος στην ελληνική οικονομία. Αν και είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν είναι ασήμαντο θέμα τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί λανθασμένο μήνυμα χαλάρωσης στη συλλογή των φόρων και στην αναδιοργάνωση του εισπρακτικού μηχανισμού.

Σε ότι αφορά τη μείωση του χρέους επανέλαβε ότι εφόσον εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις-κάτι που γίνεται τώρα- και η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα ισχύουν οι Ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για βοήθεια αν και όπως είπε δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου