Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Απάντηση στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας από τον Αιρετό του ΠΥΣΔΕ

Σχετικά με την ανακοίνωση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, έχω να επισημάνω τα εξής:
1)    Προφανώς και τα στοιχεία που δημοσιοποίησα είναι ακριβή και αυτά που απέστειλε το ΠΥΣΔΕ Λάρισας στη στήλη κενά-πλεονάσματα του πίνακα Γ’. Μετά την αποχώρηση των αιρετών τα 3 μέλη της Διοίκησης συμπλήρωσαν και μια επιπλέον στήλη με την εκτίμησή τους για τα κενά-πλεονάσματα χωρίς επαναλαμβάνω να τροποποιήσουν την προηγούμενη στήλη.
2)    Οι μεταθέσεις χρόνια τώρα γίνονται με βάση τη στήλη κενά-πλεονάσματα του πίνακα Γ’ που προκύπτουν από τις ομάδες σχολείων με μαθήματα 1ης ανάθεσης, άρα η εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ είναι άνευ ουσίας στην παρούσα φάση.
3)    Με τη διαδικασία αυτή δεν υπολογίζονται τα λειτουργικά κενά των σχολείων, αλλά τα κενά για
τις μεταθέσεις. Αλλοίμονο αν το Υπουργείο χρησιμοποιήσει την στήλη εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ για να κάνει υποχρεωτικές μεταθέσεις. Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά μεταξύ οργανικού και λειτουργικού κενού αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πέρσι είχαμε στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας (άρα χωρίς οργανική) 61 φιλολόγους στους οποίους προστέθηκαν και 11 αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ. Όλοι τους κάλυψαν το υποχρεωτικό τους ωράριο και μάλιστα αρκετές ώρες φιλολογικών μαθημάτων ανατέθηκαν σε άλλες ειδικότητες (Θεολόγοι – Αγγλικής Φιλολογίας – Γαλλικής Φιλολογίας).
Εντυπώσεις δεν δημιουργεί η δημοσιοποίηση πραγματικών στοιχείων για την ενημέρωση των συναδέλφων όπως έχω υποχρέωση να κάνω, αλλά η προσπάθεια εφησυχασμού και ωραιοποίησης των πραγμάτων μέσα σε ένα ρευστό περιβάλλον. Ο καθένας «εφ’ ω ετάχθη».

Κοντσιώτης Κωνσταντίνος
Φυσικός στο ΓΕΛ Φαλάνης
Αιρετό μέλος στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου