Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Διαφωνούν και για την απόφαση του ΣτΕ στον ΣΥΡΙΖΑ.Αλ. Μητρόπουλος: «Δέχεται το σχέδιο Σαμαρά» – Π. Σκουρλέτης: «Βάζει φρένο στα σχέδια Σαμαρά»

STESIRIZAΑναστάτωση έχουν προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, οι εκ διαμέτρου διαφορετικές τοποθετήσεις στελεχών του απέναντι στην απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ και τις συνακόλουθες εκτιμήσεις που εκφράζουν δημοσίως.

Το γεγονός έσπευσε μάλιστα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά η ΝΔ, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση, με επισημάνσεις των διαφορετικών θέσεων που εκφράστηκαν από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συζήτηση εξάλλου εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει και το «παράθυρο» που άφησε ανοιχτό ο εργατολόγος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Μητρόπουλος για απολύσεις υψηλά αμειβόμενων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.

Μιλώντας το πρωϊ στην τηλεόραση του Σκάι, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης, επέμεινε πως η απόφαση του ΣτΕ, «αντικειμενικά βάζει φρένο στα σχέδια Σαμαρά» και προσέθεσε: «Αυτή η απόφαση εξαναγκάζει σε μια αναδίπλωση τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός είχε έναν σχεδιασμό, να κλείσει, να πέσει μαύρο, να είναι κλειστή η ΕΡΤ  και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου φορέα. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν μπορεί να το υλοποιήσει. Θεωρώ λοιπόν ότι αποτελεί ένα πρώτο βήμα το οποίο έχει στοιχεία νίκης για έναν αγώνα, ο οποίος ξεπέρασε τις εκτιμήσεις  της κυβέρνησης».

Με την άποψη αυτή δεν συμφώνησε ο κ. Αλ. Μητρόπουλος, ο οποίος σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του (Mega, real), τόνισε πως η απόφαση του ΣτΕ δέχεται το σχέδιο του κ. Σαμαρά και ότι αυτό είναι νόμιμο, καθώς και πως είναι εξαιρετικά δυσμενής για τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Συμπλήρωσε μάλιστα ο κ. Μητρόπουλος ότι «θέλει προσοχή όταν και δικά μας στελέχη σπεύδουν να ερμηνεύσουν την απόφαση».

Όταν ρωτήθηκε δε ο κ. Μητρόπουλος αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρούσε σε αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει χωρίς απολύσεις,  απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται καμία απόλυση, αλλά συνέχισε επιλέγοντας διαφορετικές διατυπώσεις: «ίσως να μη χρειαστεί να απολύσουμε», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν θα απολύσουμε τεχνικό ή διοικητικό προσωπικό. Ενδεχομένως να ξαναδούμε τις συμβάσεις του δημοσιογραφικού προσωπικού, το οποίο είναι υπερβαλλόντως πληρωμένο για αρκετές περιπτώσεις».

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ ατυπη ενημέρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι:

«Ως προς το σκέλος της άμεσης λειτουργίας της ΕΡΤ, η απόφαση του ΣτΕ είναι σαφής και βάζει φρένο στα σχέδια του πρωθυπουργού. Όσο δεν εφαρμόζεται, η κυβέρνηση είναι έκθετη και παρανομεί.

Ως προς το υπόλοιπο σκέλος της απόφασης, αυτό βασίζεται σε μια ΠΝΠ με την οποία οι δύο κυβερνητικοί εταίροι-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ-δηλώνουν ότι δεν συμφωνούν. Συνεπώς, αυτό συνιστά πολιτικό θέμα και όχι νομικό και γι’ αυτό πρέπει άμεσα να έρθει στη βουλή προς έγκριση».  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου