Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δύο μέρες αεροπορικό – θαλάσσιο σόου

Δύο μέρες αεροπορικό – θαλάσσιο σόου
Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το αεροπορικό σόου της Παρασκευής και του Σαββάτου, δόθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου.
Μαζί με τον Παναγιώτη Γεωργιάδη, ήταν ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Επειδή φέτος το σόου είναι και θαλάσσιο, στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας Παναγιώτης Ακριτίδης.
Από τις χθεσινές ανακοινώσεις προκύπτουν τα ακόλουθα:
-Το αεροπορικό σόου πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα από τις ώρες 6.30 έως 9 παρά τέταρτο. Ενώ επαναλαμβάνεται και το Σάββατο το απόγευμα τις ίδιες ώρες.
Κατά το τυπικό το σόου πραγματοποιείται τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.
Η σημερινή όμως δοκιμή λίγο θα απέχει από το σόου που θα παρακολουθήσουμε το Σάββατο.
-Όπως ανακοινώθηκε χθες αναλυτικά, στο φετινό σόου θα λάβουν μέρος: Τέσσερα ακροβατικά
αεροπλάνα από την Ιταλία, τέσσερα από την Ρουμανία, ένα αεροπλάνο από τη Ρουμανία από το οποίο θα πέσουνε αλεξιπτωτιστές – μάλλον στο πάρκο Φαλήρου – από ύψος 3.000 ποδιών. Ένα ακροβατικό αεροπλάνο με Τούρκο πιλότο, που ήρθε στην Καβάλα με νταλίκα και ήδη συναρμολογήθηκε.
Από πλευράς ενόπλων δυνάμεων στο αεροπορικό σόου θα συμμετάσχει ένα F16, ένα Τ6 και δύο ελικόπτερα, ένα τύπου Απάτσι κι ένα τύπου αγκούστα ντελ. Ανάμεσα στις διελεύσεις των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων θα μεσολαβεί χρονικό διάστημα το πολύ δεκαπέντε λεπτών.
-Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει ώστε με παρεμβάσεις ομιλητή – εκφωνητή να καλύπτεται ευχάριστα αυτό το κενό.
-Το Σάββατο πριν από τη διέλευση των αεροπλάνων θα πετάξουν αλεξιπτωτιστές με κινητήρα πλάτης, οι οποίοι θα απογειωθούν από το τελωνείο.
-Όσο για το F16 ειπώθηκε χθες από τον Παναγιώτη Γεωργιάδη, ότι ο ήχος του αεροπλάνου αυτού θ΄ ακουστεί μέχρι τη Θάσο και τη Δράμα.
Στη συνέντευξη τύπου πρώτος μίλησε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Σημείωσε ότι φέτος οι δράσεις δεν είναι μόνο αεροπορικές, αλλά και θαλάσσιες. Είπε ότι το αεροπορικό και θαλάσσιο σόου είναι ένας νέος θεσμός που θα επηρεάσει θετικά την περιοχή. Θα φέρει σημείωσε τουριστική κίνηση. Πρόκειται – συνέχισε – για μια μοναδική διοργάνωση όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τα Βαλκάνια.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρχ. Γρανάς θύμισε ότι η διοργάνωση άρχισε δειλά – δειλά το 2010, έγινε αεροπορική επίδειξη το 2011. Γρανάς και Σιμιτσής χαρακτήρισαν «ψυχή της διοργάνωσης» τον Παναγιώτη Γεωργιάδη.
Ο κ. Σιμιτσής ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Καβάλας δίνει 25.000 ευρώ για τη διοργάνωση, η περιφέρεια 20.000 ευρώ. Συμμετέχουν το Επιμελητήριο, οι Ξενοδόχοι, ο Οργανισμός Λιμένα, οι Καφεζυθοπώλες. Υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά, ορθά δίνονται για τη διοργάνωση, καθώς προωθούν την προβολή της περιοχής και την τουριστική της ανάδειξη.
«Με το αεροπορικό και θαλάσσιο σόου – είπε – εξασφαλίζουμε σπάνια τουριστική προβολή, βοηθάμε τον τουρισμό του τόπου».
Στη συνέντευξη τύπου μίλησε φυσικά και ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, που είπε ότι «στο φετινό σόου συνεργάζονται 53 τοπικοί φορείς, 450 άτομα. Οι εθελοντές ξεπέρασαν τους 100».
Για τα ακροβατικά είπε έρχονται με συμφωνητικό κι αφού πληρωθούν. Τόνισε πάντως ότι όπως πέρσι έτσι και φέτος υπήρξαν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.
Για τα χρήματα που ξοδεύονται για το αεροπορικό σόου, ο Παναγιώτης Γεωργιάδης επέμενε ότι το 94% αυτού δίνονται σε καβαλιώτες επαγγελματίες, με εξαίρεση την αγορά των πυροτεχνημάτων που γίνεται από επιχείρηση της Δράμας.
Ο θεσμός έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, τόνισε ο Παναγιώτης Γεωργιάδης. Όσον αφορά την εμπλοκή του ΝΟΚ, 5 έως 10 σκάφη του Ομίλου με πολίτες ως επιβάτες θα κινηθούν μέσα κι έξω από το λιμάνι, την ώρα του γεγονότος.
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου