Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Γατάκια: Θέλουμε συνάντηση... Σαμαράς: Συναντηθήκαμε την Κυριακή-Η ΕΡΤ έκλεισε και τέλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε πριν λίγο από το βήμα του ΕΒΕΑ στους δύο κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη οι οποίοι του ζήτησαν να πάρει πίσω το λουκέτο στην ΕΡΤ για να μην γίνουν πρόωρες εκλογές, εμμένοντας στη θέση του περί κλεισίματος της ΕΡΤ

Κυβερνητικές πηγές, το αίτημα των δύο κυβερνητικών εταίρων να γίνει συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών για να λυθεί το πρόβλημα με την ΕΡΤ σχολίαζαν ειρωνικά: «Το Μαξίμου απαντά σε Βενιζέλο-Κουβέλη: Λες και δεν έγινε συνάντηση των τριών την Κυριακή...».

Συνάντηση με Σαμαρά ζητούν Βενιζέλος-Κουβέλης

Σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το συντομότερο δυνατό ζήτησαν μετά τη μεταξύ τους
συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Απευθύνουμε πρόσκληση στον κ. Σαμαρά να συναντηθούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηχοί και να συζητησουμε για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, είπε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανέναν Ελληνας που να θέλει να διαταραχθεί η ισορροπία της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλει τα κόμματα της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί με ειλικρίνεια μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, συνεννόηση και κανόνες θεσμικής λειτουργίας. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε για ακόμα μία φορά αναθεώρηση της προγραμματικής συμφωνίας και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας αλλά στη βάση των αρχών της ανοιχτής και δημοκρατικής λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος.

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, είπε ότι θέλουμε μια μεταρρύθμιση για τη δημόσια τηλεόραση αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή.

"Περιμένουμε την αντίδραση από την μεριά της ΝΔ και του Πρωθυπουργού και ελπίζω τα μηνύματα που στέλνουμε να είναι αντιληπτά από όλους. Καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας", πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από το MEGA


Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε απαράδεκτο το κλείσιμο της ΕΡΤ. Υπογράμμισε την ανάγκη αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης άλλα αυτό, όπως είπε, επιβάλλεται να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή.

Όπως τόνισε o κ. Κουβέλης, το αρραγές της κυβέρνησης προϋποθέτει τη συμφωνία και των τριών κομμάτων. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να πορευθεί για να ολοκληρώσει το έργο της από τη στιγμή που θα εξασφαλισει τον κοινό τόπο, αναφέροντας χαρακτηριστικά :«Η συνεννόηση μας είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχίσει την πορεία της η κυβέρνηση».

Δείτε το βίντεο από το MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου