Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων μας καλωσορίζουν

Τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων μας καλωσορίζουν Έναρξη της νέας λουτρικής περιόδου και επιθετική προβολή
Όπως ακριβώς είχε προαναγγελθεί, η νέα λουτρική περίοδος άρχισε και τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων άνοιξαν τις πόρτες τους στο Σάββατο 1 Ιουνίου. Η περίοδος λειτουργίας των εγκαταστάσεων θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου, οι δε τιμές των εισιτηρίων έχουν διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα. Η είσοδος κοστίζει 6 ευρώ για τους ετεροδημότες και 5 ευρώ για τους δημότες Καβάλας. Το ωράριο ημερήσιας λειτουργίας επί του παρόντος επεκτείνεται έως τις 17:00 αλλά στην πορεία θα επιμηκυνθεί κατά μία ώρα. Φέτος θα επιχειρηθεί και η πιλοτική εφαρμογή της απογευματινής ζώνης προκειμένου επί μία ώρα να επιτρέπεται η χρήση όσων επισκεπτών φορούν μαγιό.
Το νέο στοιχείο της φετινής περιόδου θα είναι η λειτουργία του χαμάμ. Ο χώρος όπου θα γίνονται λούσεις με ιαματικό νερό έχει πλήρως ανακαινισθεί και το μόνο που απόμεινε είναι η σύνδεση του μηχανήματος, μέσω του οποίου θα αυξάνεται η θερμοκρασίας του νερού από τους 29,5 βαθμούς
στους 37. Η τιμή χρήσης του χαμάμ ανέρχεται σε 5 ευρώ για τις ώρες εξυπηρετήσεως του κοινού. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα κράτησης του χώρου με ραντεβού για ζευγάρια επί παραδείγματι, οπότε η τιμή θα διαμορφώνεται στα 15 ευρώ. Η επίσημη λειτουργία του χαμάμ θα αρχίσει σε δύο περίπου εβδομάδες.
Η επισκεψιμότητα των Λασπόλουτρων εμφάνισε κάμψη τα τελευταία χρόνια όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως λόγω των ασφαλιστικών ταμείων που περιέκοψαν την παροχή ιαματικών θεραπειών. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν κατά πολύ μειώσει το ποσοστό της συμμετοχής τους από τα 500 στα 150 ευρώ ανά άτομο. Κατά το ήμισυ κόπηκαν και οι ημέρες θεραπείας που δικαιολογούν στους ασφαλισμένους, από τις 20 στις 10.
Τα Λασπόλουτρα εξαιτίας της μοναδικότητάς τους κατέγραψαν μικρότερη κάμψη συγκριτικά με τις υπόλοιπες ιαματικές πηγές, παρόλα αυτά ανά σεζόν η μείωση των επισκέψεων διαμορφώθηκε στο 16% και στο 25%. Είναι ενδεικτικό ότι στα ιαματικά λουτρά των Καμένων Βούρλων η κάμψη άγγιξε το 60%, ενώ στην Αιδηψό έκλεισε το 80% των ξενοδοχείων στη διάρκεια του περασμένου χειμώνα.
Ακριβώς εξαιτίας των δυσκολιών η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ αποφάσισε να υιοθετήσει φέτος μια επιθετικότερη καμπάνια προβολής. Ήδη διοργανώθηκαν ενημερωτικές ημερίδες σε ΚΑΠΗ της Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζεται προβολή μέσω των τουριστικών εκθέσεων, αυξάνεται ο αριθμός των παρεχομένων υπηρεσιών, η δε λειτουργία του χαμάμ στοχεύει στην προσέλκυση νεαρόκοσμου που δεν προτιμά τη λάσπη. Προσπάθεια καταβάλλεται για την ένταξη των εγκαταστάσεων σε ειδικό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα αναγνωρισθούν 10 διανυκτερεύσεις για 200 ασφαλισμένους, άρα θα εξασφαλισθούν 2.000 διανυκτερεύσεις. Βεβαίως, η σημαντικότερη προσπάθεια που καταβλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα την επίσημη αναγνώριση του ελληνικού κράτους τον Ιανουάριο του 2013.
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου