Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Με σύνθημα εμπρός για μια “Νέα Ελλάδα” αρχίζει αύριο το Συνέδριο της ΝΔ

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ενέκρινε την εισήγηση να διεξαχθεί το τακτικό συνέδριο του κόμματος την περίοδο της συμπλήρωσης ενός έτους στην πρωθυπουργία της χώρας, γνώριζε πολύ καλά ότι αυτό ειδικά το συνέδριο θα πρέπει να είναι ξεχωριστό και να μην περάσει απαρατήρητο.
Φαίνεται λοιπόν ότι και αυτό το συνέδριο της ΝΔ θα είναι γεμάτο εκπλήξεις – διατηρεί άλλωστε και μια παράδοση στις εκπλήξεις η ΝΔ στα συνέδριά της – και ότι το κυβερνών κόμμα θα σηματοδοτήσει από αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου την απόφασή του να μετεξελιχθεί σε ένα κόμμα με καθαρά ευρωπαϊκούς και φιλελεύθερους προσανατολισμούς και να ανοίξει την πόρτα του και σε άλλες, κυρίως κεντρώες δυνάμεις που θέλουν να συμπορευτούν μαζί της.
Το έναυσμα για τις αλλαγές που θα δρομολογηθούν μετά το συνέδριο θα δώσει ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς με την ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής, ο οποίος πολλές φορές έχει ήδη τονίσει στους
επιτελείς του αλλά και σε κομματικά στελέχη ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής και για τη ΝΔ.
Μιλώντας πρόσφατα σε στενούς του συνεργάτες έχει υπογραμμίσει ότι δεν επιθυμεί ένα «άχρωμο» συνέδριο που θα περάσει απαρατήρητο μέσα στη θερινή ραστώνη. «Είμαι ανοιχτός ακόμη και για την πιο ρηξικέλευθη πρόταση» τόνισε χαρακτηριστικά, παροτρύνοντας τα στελέχη του να καταθέσουν προτάσεις για αλλαγές τόσο για το ιδεολογικό πλαίσιο όσο και για την οργανωτική δομή του κόμματος, που έχει σκουριάσει πια.
Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς εξάλλου έχει πολλές φορές επισημάνει ότι πλέον έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος για τη χώρα που θα πρέπει να οδηγήσει και τα κόμματα σε σημαντικές αλλαγές για να αντέξουν στις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας τους. Μάλιστα, μην παραλείπουμε ότι πρώτος μίλησε για τη νέα Μεταπολίτευση και έδειξε το στόχο του για τη μετεξέλιξη της ΝΔ.
Εκτός όμως από τα πολιτικά διακυβεύματα που θα προτάξει ο Πρωθυπουργός, αυτή τη στιγμή στο παρασκήνιο διεξάγεται έντονος ανταγωνισμός για τη νέα Πολιτική Επιτροπή που θα προκύψει από το συνέδριο.
Η νέα Πολιτική Επιτροπή θα εκλέξει αμέσως μετά τον Γραμματέα του κόμματος. Με τα δεδομένα που υπάρχουν ως σήμερα, μοναδικός υποψήφιος θα είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, που σε σημερινή του συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο, είπε ότι και η ΝΔ θέλει μεταρρύθμιση.
Τις τελευταίες εβδομάδες πάντως ενισχύθηκε η φημολογία ότι πιθανόν να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του Γραμματέα και κάποιος βουλευτής, στη λογική να υπάρξει καταγραφή αντιδράσεων λόγω του ανασχηματισμού.
 Μάρκος Αυρήλιος
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου