Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πέθανε ο Ανδρέας Κιλκιγκαρίδης αφού αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα υποστήριξης

«Εφυγε» από τη ζωή το απόγευμα της Τετάρτης, έπειτα από πολυήμερη μάχη, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Ο πρωταθλητής του κανόε καγιάκ αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Ο Κιλιγκαρίδης νοσηλευόταν στην Πολωνία με οξεία λευχαιμία σε κωματώδη κατάσταση από τη στιγμή που βρέθηκε λιπόθυμος από συναθλητή του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου βρισκόταν για τη συμμετοχή του σε αγώνες. Ο αθλητής ήταν κλινικά νεκρός από την Τρίτη και βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολωνίας αυτό δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί και- έπειτα από την 24ωρη παράταση που είχε εξασφαλίσει η οικογένειά του χθες- σήμερα Τετάρτη ο Κιλιγκαρίδης αποσυνδέθηκε και «έσβησε».

Νωρίτερα, στην Πολωνία μετέβη ένας ακόμη γιατρός, έπειτα από απαίτηση της οικογένειας του αθλητή, προκειμένου να δοθεί δεύτερη γνώμη για την κατάσταση. Με μεσολάβηση του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Αθλητισμού ταξίδεψε εκεί Ελληνας γιατρός που μένει στη Γερμανία. Αφού μελέτησε τα δεδομένα, το μεσημέρι της Τετάρτης διαβεβαίωσε την οικογένεια πως οι Πολωνοί γιατροί είχαν κάνει το καλύτερο δυνατό για τον αθλητή και έτσι πείστηκαν να γίνει η αποσύνδεση που προέβλεπε η νομοθεσία της χώρας.

Ο γεννημένος το 1976 στη Ρωσία Κιλιγκαρίδης υπήρξε πρωταθλητής στο κανόε καγιάκ, με συμμετοχή στις σημαντικότερες διοργανώσεις. Στην Ελλάδα ζούσε από τα 17 του, ενώ μετείχε τρεις φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες, το 2000, το 2004 και το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου