Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η Δ.Α.Κ.Ε. και οι... πλεονάζοντες στην Ανατολική Αττική

Η αύξηση του διδακτικού ωραρίου και των μαθητών ανά τμήμα, οι συγχωνεύσεις τμημάτων, το κλείσιμο σχολικών μονάδων, είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει κατάργηση οργανικών θέσεων για πολλούς καθηγητές. Στην Ανατολική Αττική, περίπου 700 καθηγητές κινδυνεύουν να μετατεθούν υποχρεωτικά ή να απολυθούν. Αυτός ο ορατός κίνδυνος, έκανε το Δ.Σ. της Ε’ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής με πλήθος συναδέλφων, να παρευρεθούν στις δύο συνεδριάσεις του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. την περασμένη εβδομάδα για να εκφράσουν την αγωνία τους.
Με τη διαδικασία παραγωγής πλεοναζόντων, το υπουργείο
ήθελε να καταστήσει συνενόχους τα μέλη του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (που είναι καθηγητές), ώστε και με την υπογραφή τους να προκύψουν πλεονάζοντες καθηγητές και στην Ανατολική Αττική.

 Η Δ.Α.Κ.Ε, από την πρώτη στιγμή ήταν παρούσα σ’ αυτή την κινητοποίηση και με όλες της τις δυνάμεις, υπεράσπισε το δικαίωμα στην εργασία και την οικογενειακή γαλήνη.

Η αιρετή εκπρόσωπος που εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε, Κατερίνα Σκανδάλη, καταθέτοντας κείμενο και καταγγέλλοντας τη διαδικασία, αποχώρησε κατά το τέλος της.

Το διοικητικό μέλος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής και στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε, Αντύπας Ιωάννης, θεωρώντας ότι και ένα μικρό λάθος ή παράλειψη μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο οικογενειακό και οικονομικό πρόβλημα σε κάθε εκπαιδευτικό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εισήγηση της Ο.Λ.Μ.Ε. και θεωρώντας τον τρόπο πρόβλεψης κενών και πλεονασμάτων ελλιπή, δεν έκανε εκτίμηση των κενών και πλεονασμάτων.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο του παρόντος ιστολογίου: Κατόπιν των παραπάνω, είναι φανερό από τη στάση των στελεχών της Δ.Α.Κ.Ε, ότι τα μέλη της παράταξης αγωνίζονται ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ των συναδέλφων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν έχουν κομματικές εξαρτήσεις.
Στις εκλογές (20-6-2013) για την ανάδειξη εκπροσώπων στο 16ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε, επιβραβεύουμε τη Δ.Α.Κ.Ε υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιό της. 



Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.  Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής (http://dakeeaa.blogspot.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου