Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Στον εισαγγελέα διαφθοράς στέλνει όλες τις διοικήσεις της ΕΡΤ ο Στουρνάρας

Στον εισαγγελέα διαφθοράς στέλνει όλες τις διοικήσεις της ΕΡΤ ο ΣτουρνάραςΤη διερεύνηση της τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών δημοσιογραφικών και άλλων, ζήτησε, ως διάδοχος της ΕΡΤ, το υπουργείο Οικονομικών, με επιστολή του προς την αρμόδια Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.
Νωρίτερα σύμβουλος του Γιάννη Στουρνάρα είχε ειδοποιήσει, μέσω email, όσα μέσα ενημέρωσης αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ, χρησιμοποιώντας το λογότυπό της εταιρείας που ανήκει πλέον στο υπουργείο Οικονομικών, ότι
κινδυνεύουν με νομικές επιπτώσεις.
«Τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ' αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» αναφέρεται στο mail».
Ηδη ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση νομοσχεδίου στη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ και το ΠΑΣΟΚ ζήτησε, μέσω της εκπρσώπου του, Φώφης Γεννηματά, να επιτραπεί η αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ από τον 902, το zougla.gr και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου