Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ψάχνουν να βρουν τρόπο επιβίωσης!



«Ελα να τα βρούμε, γιατί κανείς μας δεν θέλει εκλογές και εμείς δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση». Αυτό ουσιαστικά είπαν τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μετά το πέρας της δίωρης συνάντησης στη Βουλή, η οποία έγινε εν μέσω φημών για πρόωρες εκλογές.

Στις δηλώσεις τους πάντως και οι δύο εμφανίστηκαν υπέρμαχοι της συνέχισης της κυβέρνησης ως έχει, ζητώντας παράλληλα ραντεβού με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να βρεθεί κοινός πολιτικός τόπος αναφορικά με το θέμα του κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης. «Μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή, εφόσον υπάρχει μια σχέση ειλικρίνειας, θεσμικής ισοτιμίας και ανοιχτής
συζήτησης για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της χώρας» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προτάσσοντας μάλιστα το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει κανένας Ελληνας που να θέλει τώρα να διαταραχτεί η πορεία της χώρας». Μίλησε ξανά για ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, ενώ έκανε λόγο για άμεση ριζική μεταρρύθμιση και στην ΕΡΤ, η οποία όμως «θα είναι συμφωνημένη, ψηφισμένη από τη Βουλή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να συνεχίσει την πορεία της», ωστόσο κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη συνεννόηση και γι' αυτό απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό για συνάντηση των τριών αρχηγών. Ο κ. Κουβέλης παραδέχτηκε ότι η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαράδεκτο το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Τέλος, ζήτησε «να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των τριών πολιτικών κομμάτων για να αντιμετωπιστούν όλα εκείνα τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει μία εικόνα που φαίνεται να είναι θολή τούτη την ώρα αναφορικά με την κυβέρνηση».

Τέλος, να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο κ. Βενιζέλος έχουν βάλει την «υπογραφή» τους στο Μνημόνιο (μέσω της στήριξής του), στο οποίο, όπως αποκαλύφθηκε, περιγράφεται ρητά «το κλείσιμο, η συγχώνευση ή η ενοποίηση της δημόσιας τηλεόρασης».
Αλέξανδρος Διαμάντης
 dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου