Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΟΛΜΕ: Προειδοποιούμε την κυβέρνηση. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ!
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το Υπουργείο Παιδείας μέχρι τώρα  δεν έδωσε επίσημα στην ομοσπονδία το σχέδιο ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Από αυτά που έχουν διαρρεύσει από το Υπουργείο σε τύπο και διαδίκτυο (εδώ και ένα μήνα περίπου) αποδεικνύεται πώς το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο επιχειρεί να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και να τους μετατρέψει σε περιπλανώμενους φαντάρους, αλλά επιχειρεί για ακόμη φορά μετά το μισθολόγιο να διασπάσει τον κλάδο σε «παλιούς» και «νέους».
Θεωρούμε απαράδεκτη από κάθε άποψη (ηθική, νομική, εκπαιδευτική) τη διάκριση της 12ετίας που επιχειρείται με το σχέδιο ΠΔ. Απαντάμε στην ηγεσία του Υπουργείου,  «δεν θα καταφέρετε να μας διασπάσετε». Ο κλάδος μας ενωμένος θα αγωνιστεί για να μην περάσει και να μην υλοποιηθεί το
κατάπτυστο ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική του “διαίρει και βασίλευε” και του κοινωνικού αυτοματισμού στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση.
Καταγγέλλουμε επίσης τις εκβιαστικές διατάξεις του σχεδίου ΠΔ προς τους εκπαιδευτικούς «όσοι εκπαιδευτικοί δηλώσουν ότι δεν συναινούν στην υποχρεωτική τους μετάθεση καθώς  και όσοι δεν υποβάλουν δήλωση, κατατάσσονται στους πίνακες πανελλαδικής εμβέλειας»!! δηλ. ή συναινείς ή θα σε στείλουμε οπουδήποτε ανά την Ελλάδα!!
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για την προσπάθειά του να κατασκευάσει, με αυθαίρετους σχεδιασμούς επί χάρτου, τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιεί τις πρόσφατες ρυθμίσεις για το διδακτικό ωράριο, αλλά και αυτές που ετοιμάζονται με το ΠΔ, για  να μεταθέτει υποχρεωτικά τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα.
Τις ίδιες ημέρες που η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωναν πως δεν θα απολυθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί και θα είναι πολύ μικρός ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετατεθούν υποχρεωτικά, οι εξελίξεις στα ΠΥΣΔΕ (που κατασκευάζουν έναν τεράστιο αριθμό δήθεν υπεραρίθμων εκπαιδευτικών), όσο και η μυστική συμφωνία 13-5-13 (όπως αποκαλύφθηκε στον τύπο) του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της τρόικας,  δείχνουν ότι οι εκπαιδευτικοί επιλέγονται να είναι μία από τις δύο «πηγές» των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς «κινητικότητας» και αποδεικνύουν τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης.
Η εφαρμογή  αυτής της πολιτικής στην ουσία προδιαγράφει την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα και προετοιμάζει τη δεξαμενή για την «κινητικότητα» (υποχρεωτικές μεταθέσεις αλλά και απολύσεις) χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών από το 2013-2015.
Τονίζουμε πως ο υπολογισμός των κενών με βάση τα μνημονιακά δεδομένα που προωθεί το Υπουργείο, όχι μόνο κατασκευάζει υπεράριθμους και  διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αλλά απογυμνώνει και απορυθμίζει τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει ήδη ζητήσει από τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών να μην συμφωνήσουν με τη λογική συγκρότησης των πινάκων που προωθεί το Υπουργείο και να εκδηλώσουν με τον προσφορότερο τρόπο την αντίθεσή τους.

Απαιτούμε:
  • Ο υπολογισμός των κενών-πλεονασμάτων να γίνεται με βάση το ισχύον ωράριο και όχι αυτό που προβλέπει ο νέος ν. 4152/13, του οποίου το Συνδικαλιστικό μας κίνημα ζητά την κατάργηση
  • Να υπολογιστούν τα κενά-πλεονάσματα κατά σχολείο-ομάδα σχολείων όπως πάντα και όχι με το σφαγιαστικό και αυθαίρετο μέτρο της εγκυκλίου [σύνολο ανά ΠΥΣΔΕ δια του 20!]
Καταγγέλλουμε πως τα εμφανιζόμενα κενά-πλεονάσματα είναι πλασματικά ακόμη και με τον παλιό τρόπο υπολογισμού τους, καθώς, όπως έχει αποδείξει η εκπαιδευτική πραγματικότητα, κάθε Σεπτέμβρη, όχι μόνο τοποθετούνται στα σχολεία όσοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, αλλά εμφανίζονται και νέα κενά, τα οποία συχνά εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αναγνωρίζοντας την έντονη ανησυχία και τη δίκαιη οργή των συναδέλφων μας, δηλώνει την αποφασιστικότητά του κλάδου μας να αντισταθούμε όλοι μαζί στη λαίλαπα που κατεδαφίζει δικαιώματα κατακτημένα με μακροχρόνιους αγώνες.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν. Ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ θερμός και θα πάρουμε τα μέτρα μας για αυτό.
Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου