Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Κάποιοι θέλουν να κάνουν την ΕΡΤ… νέο Κούγκι


Μάντεις κακών δε θέλουμε να γίνουμε, όμως, θα κάνουμε μια πρόβλεψη. Τα πράγματα με την ΕΡΤ δε θα εξελιχθούν καλά και να μας το θυμηθείτε.
Μαθαίνουμε κάποιες πληροφορίες και βλέπουμε κάποιες κινήσεις που δεν μας αρέσουν καθόλου και θα πρέπει να ανησυχεί και η κυβέρνηση και ο κάθε σοβαρός άνθρωπος στη χώρα αυτή. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ορισμένοι συνδικαλιστές παλαιάς κοπής, πασοκοαναθρεμμένοι κι εσχάτως… αριστεροί, θέλουν να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε… νέο Κούγκι και απειλούν ότι θα χυθεί αίμα αν κάνουν επέμβαση τα ΜΑΤ για την εκκένωση του ραδιομεγάρου.
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, καταδικασμένος για υπεξαίρεση, κ. Καλφαγιάννης, σε αγαστή συνεργασία με αριστερές παρατάξεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και ακροαριστεροί, σκέφτονται να δημιουργήσουν σοβαρό επεισόδιο σε περίπτωση που θελήσει η κυβέρνηση να πάρει το κτίριο της
ΕΡΤ και να λειτουργήσει ξανά.
Τα μηνύματα δεν είναι καθόλου καλά και δεν είναι τυχαία η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που έλεγε στο υπουργείο Οικονομικών μολών λαβέ.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος στο μπάχαλο στη δική του ανακοίνωση τονίζει: Μία ενδεχόμενη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων θα αποτελέσει άλλη μια ακραία έκφραση αυταρχισμού και αδιαλλαξίας, αλλά και ένα χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία», και υπογραμμίζει πως στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα υπερασπιστεί τη δημόσια τηλεόραση και τη δημοκρατία».
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Με όπλο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο της σημερινής ΕΡΤ και σε απολύσεις εργαζομένων. Ο προσδιορισμός 2.000 θέσεων για τον μεταβατικό φορέα δεν συνεπάγεται την κατοχύρωση αυτών των εργαζομένων. Για τους περισσότερους από αυτούς απλά σηματοδοτεί την αναβολή της απόλυσής τους».
«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να διαμορφώσει» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλες τις ημέρες της κατάληψης μέσα στο κτίριο της Μεσογείων λειτουργούσαν κανονικά γραφεία αριστερών παρατάξεων που οργάνωναν εκδηλώσεις, έφτιαχναν πανό, έκαναν αφισοκολλήσεις και δημιουργούσαν κλίμα σύγκρουσης των εργαζόμενων με την κυβέρνηση.
Κι όλα αυτά για το αυτονόητο. Το δικαίωμα του κράτους να έχει τον έλεγχο της περιουσίας τους. Όμως, επειδή η ενημέρωση είναι ευαίσθητο θέμα και δεν είναι απλά η κατάληψη ενός πανεπιστημίου ή των λεωφορείων, όλοι οι παραπάνω σκέφτονται πώς θα εκμεταλλευτούν καλύτερα τη συγκυρία. Μια ενδεχόμενη επέμβαση της αστυνομίας θα περάσει επικοινωνιακά ως επίδειξη πυγμής από μια… ανάλγητη κυβέρνηση που θέλει να φιμώσει τον τύπο. Η πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί που χαρακτηρίζουν σήμερα την ΕΡΤ «φάρο της ενημέρωσης» όταν ήταν ανοικτή την έβριζαν γιατί εξυπηρετούσε τα συμφέροντα κάθε κυβέρνησης.
Αν λοιπόν στο ραδιομέγαρο πατήσει η αστυνομία, αν υπάρξει έστω κι ένας τραυματισμός ή αν συμβούν χειρότερα, τότε είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα για την κυβέρνηση.
Κάποιοι που έχουν δουλέψει καλά τη θεωρία του χάους, «πριμοδοτούν» μια σύγκρουση, ένα νέο Κούγκι ή ένα νέο Πολυτεχνείο. Διότι έτσι πιστεύουν ότι μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση. Και δεν έχουν άδικο. Σκεφτείτε τι έγινε το 2008 με τον Γρηγορόπουλο. Πιστεύουν έτσι ότι αν πέσει η κυβέρνηση και γίνουν εκλογές το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα πάει στο ντουλάπι και θα συνεχιστεί το καθεστώς αδιαφάνειας στην ΕΡΤ.
Μια μεγάλη μερίδα συνδικαλιστών, συριζαίων, ακροαριστερών και ασφαλώς και πολλών αγανακτισμένων και πικραμένων εργαζόμενων θα έβλεπαν με καλό μάτι μια επέμβαση της αστυνομίας και γιατί όχι και κάποιο θύμα. Παλιό το κόλπο, δοκιμασμένο και πετυχημένο. Άλλωστε, οι ομάδες περιφρούρησης στο κτίριο συνεχίζονται και ποιος ξέρει πότε θα σταματήσουν.
Γι’ αυτό λέμε ότι η κυβέρνηση είναι σε δύσκολη θέση και τα πάντα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Ελπίζουμε να βγούμε ψεύτες.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου