Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

“Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι τυφλή, δεν δίνει λύσεις”, λέει τώρα η ΔΗΜΑΡ

7DE2700B7603171B0BE3CEDD88F9CA89Κλείνουν άρον άρον τη συζήτηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Στόχος του Φώτη Κουβέλη είναι «να επιμείνει τολμηρά» στο θέμα της κεντροαριστεράς, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, και να κινηθεί στο δίπτυχο «ούτε Τσίπρας ούτε Σαμαράς». Ενα από τα κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ που εναντιώνεται σε κάθε λογική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Σε σημερινό του άρθρο στο περιοδικό Μεταρρύθμιση γράφει:
«Την ίδια ώρα, πρέπει να τεθεί επί τάπητος το θέμα των συμμαχιών. Να καταδειχτεί προς ποια μεριά κοιτάει η ΔΗΜΑΡ. Σχηματικά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι προς τη μία πλευρά είναι ο υπό ενοποίηση
ΣΥΡΙΖΑ και προς την άλλη μεριά, η μεγάλη δεξαμενή του κόσμου της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που νιώθει πολιτικά ανέστια.
Υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως είναι σήμερα; Κατά τη γνώμη του γράφοντος, όχι. Οι λόγοι που οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια τη ΔΗΜΑΡ να είναι στην απέναντι όχθη από τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να είναι μια στείρα αντιπολιτευτική δύναμη, ανέξοδης παροχολογίας, που αντιμάχεται κάθε έννοια μεταρρύθμισης και που, κυρίως, με την πολιτική του οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και κατ’ επέκταση στη χρεοκοπία (σ.σ.: μην ξεχνάμε ποτέ το παράδειγμα της Κύπρου). Το ότι στο εσωτερικό του υπάρχουν φωνές λογικής, δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετατραπεί σε αξιόπιστο συνεταίρο της ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι δεν επηρεάζουν την πολιτική του, αντιθέτως προκαλούν μεγαλύτερη σύγχυση στον κόσμο και τους ψηφοφόρους. Άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα, η πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΜΜΕ που επηρεάζει, ξεπέρασαν κάθε όριο χυδαιότητας και ύβρεων για τη ΔΗΜΑΡ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διευκολύνει συγκλίσεις, γιατί δεν ξεκαθαρίζει με ποια κατεύθυνση πρέπει να πάμε απέναντι στην τρόικα» είπε σήμερα σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Αναφορικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ έναντι της νέας κυβέρνησης, ο κ. Μαργαρίτης σημειώνει: «Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει από θέση ευθύνης να ασκεί την πολιτική της. Θα στηρίζει κάθε επιλογή της κυβέρνησης που κινείται στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση και τη μεταρρυθμιστική αντίληψη, αλλά θα είναι απέναντι σε κάθε αντικοινωνικό ή λαθεμένο μέτρο.. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε ούτε στη στάση της άκριτης εφαρμογής του μνημονίου και μάλιστα χωρίς διαπραγματεύσεις, ούτε να προσχωρήσουμε σε μια πολιτική τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για μονομερή διαγραφή του χρέους και μονομερή απόρριψη του μνημονίου».
Σύμφωνα με τον κ. Μαργαρίτη «η Δημοκρατική Αριστερά θα κινηθεί στη μέση, στο κέντρο των διλημμάτων και πιστεύουμε ότι ο κόσμος της κεντροαριστεράς θα βρει στη ΔΗΜΑΡ μια έκφραση λογική, που απορρίπτει και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τον αριστερίστικο λαϊκισμό».
Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ο Φώτης Κουβέλης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα. Σε αυτές εντάσσεται η κατάθεση πρότασης νόμου για αλλαγή του εκλογικού συστήματος και απλή αναλογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου