Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Οι αρχιστράτηγοι του μπάχαλου


Το δικαίωμα του εργαζόμενου να διεκδικεί είναι σεβαστό και νόμιμο. Ειδικά όταν ο εργαζόμενος απολύεται. Και διαδήλωση θα κάνει και συναυλία θα κάνει και θα βγει να φωνάξει. Ως εκ τούτου καλά κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και παραμένουν για τρίτη ημέρα στο Ραδιομέγαρο αν και δεν είναι περιουσία τους, αλλά όλου του ελληνικού λαού. Διότι αν όσοι συμφωνούν με το κλείσιμο της ΕΡΤ θελήσουν να κάνουν κατάληψη στο κτίριο που είναι και δική τους περιουσία τότε θα γίνει κόλαση.
Υπάρχει, ωστόσο, μια μερίδα επαγγελματιών επαναστατών οι οποίοι εμφανίζονται ως «αρχιστράτηγοι» κάθε φορά που προκύπτει ένα θέμα. Είναι οι γνωστοί μπαχαλάκηδες της πολιτικής αλλά και του δρόμου που μαζεύονται, κάνουν πύρινες δηλώσεις, υβρίζουν, καταγγέλλουν χωρίς να έχουν καμιά πρόταση. Είναι και ορισμένοι συνδικαλιστές που όντας ανεπάγγελτοι και μη έχοντας τι να κάνουν αποφασίζουν απεργίες και συγκεντρώσεις. Κι εκεί βγάζουν τα απωθημένα τους με λόγους που προκαλούν ρίγη συγκίνησης και επαναστατικής κινητοποίησης.
Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι «στρατηγοί» του… Πολυτεχνείου της ΕΡΤ.
Πρώτα – πρώτα είναι οι ηγέτες της «Αριστεράς». Ο κ. Τσίπρας ο οποίος τη λέξη ένσημο την έχει δει
μόνο γραμμένη, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των άλλων εργαζόμενων. Οποία υποκρισία. Εκμεταλλεύεται μια δύσκολη απόφαση και μια δύσκολη στιγμή για να κερδίσει ψήφους. Θα εκπλαγεί με τα όσα λέει ο κόσμος.
Ο κ. Κουτσούμπας. Παιδί του κομματικού σωλήνα του Περισσού, ανεπάγγελτος ή μάλλον επαγγελματίας ΚΚΕ που πήγε στην ΕΡΤ και ζήτησε δημοκρατία, ανοικτή ΕΡΤ και όλους τους εργαζόμενους πληρωμένους. Είναι ο ίδιος που παίρνει μέρος στην εκκαθάριση των κομματικών μέσων ενημέρωσης. Που έχει διώξει δεκάδες ή που χρωστά πολλά μηνιάτικα. Κι όταν κάποιος κακόμοιρος εργαζόμενος πει ότι πεινάει, τον διαγράφουν από το ΚΚΕ και τον πετάνε σα στημένη λεμονόκουπα.
Είναι διάφοροι μεγαλοδημοσιογράφοι.
Είναι η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο κ. Καλφαγιάννης, που ξεσηκώνει τον κόσμο γιατί χάνει τα προνόμια.
Είναι ορισμένοι καλλιτέχνες και άνθρωποι του… πολιτισμού. Ποιοι; Κυρίως του κρατικοδίαιτου πολιτισμού που έπαιρναν επί χρόνια εκατομμύρια ευρώ για ψευτοκουλτούρα να φύγουμε.
Είναι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και ορισμένοι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου ή Μπαλασόπουλου που τώρα θυμήθηκαν την προστασία των εργαζόμενων. Όταν έπαιρναν τις επιχορηγήσεις για συνέδρια και ταξιδάκια ήταν «μπουκωμένοι».
Επίσης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που δίνουν τη μάχη της ατάκας. Ο ένας μιλά για χούντα, ο άλλος για πραξικόπημα, ο τρίτος για αντισυνταγματικές συμπεριφορές και ο τέταρτος για ακροδεξιά που έχει επιβάλλει κάποιο αυταρχικό καθεστώς. Όλοι αυτοί που μιλάνε για χούντα αγνοούν παντελώς ότι στην πραγματική χούντα σε μαζεύουν και δε σε αφήνουν να λες ότι θέλεις προσβάλλοντας τη δημοκρατία.
Και είναι και όλοι εκείνοι οι ξένοι, οι Ευρωπαίοι και τα μέσα ενημέρωσης άλλων χωρών, κυρίως Γερμανικών που «κλαίνε» για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι εγκληματίες που εκβιάζουν ζητώντας απολύσεις τώρα το παίζουν κλαίουσες παρθένες.
Υπάρχουν πολλοί «στρατηγοί», κακόμοιροι που εκμεταλλεύονται τον πόνο των εργαζόμενων. Μπράβο τους, επαγγελματικά εργάζονται τόσα χρόνια χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ. Εργάζονται για να διατηρηθεί το κρατικοδίαιτο σύστημα, το άρρωστο κράτος της Μεταπολίτευσης, που μπούκωνε με ευρώ όλους τους κολλητούς αλλά τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά πρέπει να καταρρεύσει.
Επαγγελματίες του χάους, παίζουν το δικό τους παιχνίδι στις πλάτες των εργαζόμενων. Τους μάθαμε τόσα χρόνια.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου