Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ό,τι είχε να πεί το είπε ο Τσίπρας


Αυτός ο Τσίπρας θα πρέπει να είναι ή πολύ άτυχος ή πολύ … άσχετος Διότι κάθε φορά που μιλάει δημιουργεί και ένα πρόβλημα… για το κόμμα του. Κάθε φορά που επιλέγει να το παίξει δημοκράτης, προστάτης των φτωχών και των αδικημένων και πολέμιος της κακής… δεξιάς, τελικά γίνεται ο ίδιος γραφικός. Δεν έχει καταλάβει ότι τα δίπολα και η πόλωση δεν περνάνε πλέον στην ελληνική κοινωνία η οποία έχει ανάγκη από οράματα και διεξόδους κι όχι από ανούσιες διαμάχες του στυλ «τι Παπάγος τι Πλαστήρας» και άλλες ανοησίες που δίχασαν την ελληνική κοινωνία στο παρελθόν.
Πήγε λοιπόν χθες σε έναν ιστορικό τόπο για την Ελλάδα, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, έναν τόπο μαρτυρίου, κι όμως κι από εκεί έριξε… άσφαιρα πυρά. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ειδικά στη Νέα Δημοκρατία επιλέγοντας το Σκοπευτήριο για το οποίο είχε ακουστεί ότι θα πουληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Από χθες το πρωί, όμως, το Ταμείο με ανακοίνωσή του είχε διαψεύσει τέτοια σενάρια. Πετυχημένο timing για τον Τσίπρα δηλαδή.
Εν πάση περιπτώσει ο κ. Τσίπρας έστησε στο απόσπασμα την κυβέρνηση λέγοντας ότι «σύρεται»
πίσω από την Χρυσή Αυγή.  «Ο πρωθυπουργός ακολουθεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη στρατηγική», είπε ο Τσίπρας και συνέχισε: «Έχουμε μια τρικομματική κυβέρνηση στην οποία κυρίαρχος εταίρος είναι η χειρότερη λαϊκιστική δεξιά που είδαμε από τη μεταπολίτευση και μετά. Μια δεξιά που αναγνωρίζει τον εαυτό της στο μετεμφυλιακό κράτος, στην εποχή του χωροφύλακα και των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων. Είναι φυσικό αυτή η δεξιά να θέλει να εξαλειφθεί κάθε ιστορική μνήμη σχετική με την Εθνική Αντίσταση. Είναι φυσικό να ονειρεύεται την επιστροφή σε ένα αυταρχικό κράτος όπου οι πολίτες χωρίζονταν σε εθνικόφρονες και μιάσματα»
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι είναι όνειδος που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Θέλουν να αναπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, αλλά προοδευτικός χώρος που στηρίζει τη πιο συντηρητική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που φλερτάρει απροκάλυπτα με την ακροδεξιά και υιοθετεί προκειμένου να ψηφοθηρήσει στο χώρο της Χρυσής Αυγής, ακροδεξιά ρητορική, δεν μπορεί να υπάρξει. Πρόκειται για μια δεξιά παλαιάς κοπής, βγαλμένη από τη δεκαετία του ’50, που σέρνεται πίσω από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής».
Κι αφού είπε όλα αυτά τα διχαστικά που εν έτει 2013 κανείς δεν τα ακούει πέταξε και την κοτσάνα του. Είπε ότι δε θέλει να ανασυγκροτήσει την Αριστερά με εμφυλιακά συνθήματα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την ανάγκη «να προχωρήσει αυτός ο τόπος με ενότητα και συνεννόηση».
Ο ίδιος που ένα λεπτό πριν μιλούσε για Εμφυλίους. Ανερμάτιστος για άλλη μια φορά.
Γι’ αυτό μιλήσαμε για άσφαιρα πυρά από το Σκοπευτήριο. Κανείς πλέον δεν ακούει τον κ. Τσίπρα, ο  οποίος πιστεύει ότι σαν άλλος Ανδρέας θα αναβιώσει ξεχασμένα και καταδικασμένα σενάρια του τύπου «ο λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει Δεξιά». Ό,τι είχε να πεί το είπε. Γι αυτό και οι κινήσεις για άλλο κόμμα όπως γράφουμε αλλού.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου