Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η ιστορία της άτυχης φώκιας

Η ιστορία της άτυχης φώκιαςΟι εργαζόμενοι στην Καβάλα Oil είναι γνωστό ότι διαθέτουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αναλαμβάνουν περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες. Η ιστορία που αναγράφουν στην ιστοσελίδα τους επιβεβαιώνει και τα δύο ήδη γνωστά συμπεράσματα.
Στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης εταιρίας, σύχναζε εδώ και μέρες μία θαλάσσια φώκια. Οι εργαζόμενοι την βιντεοσκόπισαν, έδειξαν πόσο φιλικά απευθύνεται σε αυτούς, ανεβάζοντας το βίντεο στην ιστοσελίδα του σωματείου. Τις τελευταίες ημέρες η φώκια δεν έδωσε σημεία ζωής. Ώσπου το περασμένο Σάββατο ή ίδια κατά πάσα πιθανότητα φώκια, βρέθηκε νεκρή στην ακτή Καλαμίτσας. Οι εργαζόμενοι
έδωσαν αναλυτικά την ιστορία, πάλι μέσα από την ιστοσελίδα τους, συνδέοντας την προηγούμενη όμορφη στιγμή της φώκιας στις εξέδρες, με το θλιβερό τέλος της.
Το κειμενάκι που ανήρτησαν δείχνει ότι ακόμη και στις εξέδρες, όπου κι εκεί εργάζονται συμπολίτες μας, υπάρχει ένα διαφορετικό κλίμα, υπάρχει ευαισθησία και κυρίως ανθρωπιά. Κάτι που χαρακτηρίζει διαχρονικά όλους όσοι εργάζονται στα πετρέλαια της Καβάλας. Το κείμενο από την ιστοσελίδα των εργαζόμενων αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μετά από κλήσεις λουομένων προς το Λιμεναρχείο Καβάλας, ειδοποιήθηκε συνεργείο του Δήμου για την απομάκρυνση και υγειονομική ταφή του άτυχου ζώου. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για την ίδια φώκια που σύχναζε στην περιοχή των θαλασσίων εγκαταστάσεων της KAVALA OIL και έβρισκε καταφύγιο και τροφή. Η φώκια σύμφωνα με τους εργαζόμενους είχε καιρό να φανεί, πράγμα που επαληθεύθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Το συμπαθέστατο θηλαστικό, όπως μας έλεγαν ψαράδες, αρεσκόταν να ακολουθεί αλιευτικά σκάφη και να συλλέγει τα θηράματά της μέσα από τα δίχτυα. Δυστυχώς όπως φαίνεται, μπλέχτηκε σε κάποιο από αυτά με συνέπεια να πνιγεί και να ξεβραστεί στον όρμο της Καλαμίτσας…»
proininews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου