Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Απο την αρχή η επισκευή στην Παναγία Σουμελά


sumela2 610 420Με τον τίτλο «Πάλι από την αρχή η επισκευή στο μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελά», η εφημερίδα γράφει ότι, όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν λανθασμένη η επισκευή στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, που κράτησε 16 χρόνια, αποφασίστηκε ότι θα γίνει από την αρχή.

Η επισκευή που είχε γίνει αποκαλύφθηκε ότι έγινε με το πνεύμα της επισκευής (σ.σ. απλής) οικοδομής και ετοιμάστηκε τώρα ένα
νέο σχέδιο, το οποίο θα στοιχίσει 4 εκατ. λίρες.

Η προηγούμενη επισκευή είχε αρχίσει το 1991 και είχε τελειώσει το 2007.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Τουρκίας (TURSAB), κ. Μπασαράν Ουλουσόι, όπως είπε είχε πάθει σοκ όταν επισκέφθηκε, πριν από 2 χρόνια, το μοναστήρι και το πρώτο που είπε ήταν: «Πως έγινε τέτοιου είδους επισκευή εδώ;».

Κατά την εφημερίδα ο τότε Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γκιουνάι, λόγω των αντιδράσεων που ξέσπασαν, συγκάλεσε επιστημονικό συμβούλιο, το οποίο προχώρησε σε εξέταση της επισκευής που έγινε. Το συμβούλιο αυτό διαπίστωσε λάθη στην επισκευή και τώρα το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, μετά την έκθεση, ετοιμάζει νέα επισκευή, εξ’ αρχής στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. (dogma, onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου