Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ έχει και επισήμως «πεθάνει»


Η ΕΡΤ έχει και επισήμως «πεθάνει», αφού το όνομά της δεν αναφέρθηκε ούτε δια της πλαγίας οδού στις δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών προ ολίγου.
Γεννήθηκε η νέα Δημόσια Τηλεόραση, τα βαφτίσια της οποίας μάλλον θα γίνουν από Φθινόπωρο.
Όπως φαίνεται, αύριο στις 8.30 θα κλείσει η τελική συμφωνία  για τον αριθμό των εργαζομένων που θα προσληφθούν προσωρινά και μέχρι την δημιουργία του τελικού σχήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που δείχνει να είναι πολύ μικρότερος του σημερινού αριθμού. Στην αυριανή συνάντηση επίσης, υποτίθεται πως θα ληφθούν αποφάσεις τόσο για την επικαιροποίηση του συμφώνου συγκυβέρνησης μεταξύ των τριών εταίρων, όσο και για την σύνθεση της καινούριας
κυβέρνησης μετά τον αναμενόμενο ανασχηματισμό και τον ρόλο που θα παίξουν σε αυτήν οι δύο «μικρότεροι» εταίροι.
Εκείνο που μπορούμε εμείς να προβλέψουμε εκ των προτέρων είναι πως τα «όργανα» δεν έχουν αρχίσει ακόμη. Και δεν μιλάμε για τα κυβερνητικά ή τα αντιπολιτευτικά «όργανα», αλλά για τα συνδικαλιστικά πανηγύρια που θα στηθούν σχεδόν αναπότρεπτα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, σε περίπτωση που όπως δείχνουν τα πράγματα η λύση θα είναι μια παραλλαγή αυτής που παραπάνω σκιαγραφήσαμε. Όποιος πιστεύει πως τα συνδικαλιστικά μαντρόσκυλα της ΕΡΤ Α.Ε. θα αφήσουν με το καλό το κόκαλο που έχουν δαγκώσει με πείσμα (το ραδιομέγαρο που θεωρούν κάτι σαν τσιφλίκι τους) και θα προσέλθουν αυτοβούλως να εγγραφούν στους καταλόγους των διμηνιαίων ή τριμηνιαίων συμβάσεων του μεταβατικού φορέα, πλανάται πλάνη οικτρή. Το μαύρο στην ΕΡΤ θα συνεχιστεί για πολύ καιρό, και αυτή την φορά θα είναι συνδικαλιστικής αιτιολογίας.
Να δω τον Βενιζέλο και τον κυρ-Φώτη επικεφαλής των ΜΑΤ που θα σταλούν να εκκαθαρίσουν τον χώρο του ραδιομεγάρου από τις πολιτικές  τους  παραφυάδες και τα κομματικά τους αδερφοξάδερφα και τι στον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου